Pre-workout tintelingen – Hoe komt jeuk door pre-workout?

Heb jij weleens last van tintelingen door pre-workout? Dan ben je zeker niet de enige.

Veel gebruikers van pre workout hebben namelijk last van tintelingen of jeuk door het supplement. In dit artikel lees je daarom alles over pre-workout tintelingen en jeuk.

Allereerst lees je meer over de oorzaken van pre-workout tintelingen. Hierbij wordt de duur van de tintelingen bijvoorbeeld behandeld.

Ook lees je wat je kunt doen tegen pre-workout jeuk, een andere voorkomende bijwerking. Hierbij lees je of de jeuk door pre workout kan zorgen voor vervelende andere bijwerkingen. Ter ondersteuning is er gebruik gemaakt van onderzoeken door experts.

Zo weet jij na dit artikel alles over tintelingen en jeuk door pre-workout!

Oorzaak van pre-workout tintelingen

pre workout tinteling handen

Pre-workout tintelingen kunnen optreden als bijwerking van pre-workout door een aantal ingrediënten. Vooral beta-alanine is een bestanddeel in pre-workout dat tintelingen veroorzaakt.

Beta-alanine verwijdt namelijk je bloedvaten en verhoogt je doorbloeding. Dit kan weer leiden tot een tintelend gevoel in je huid.

Dit tintelende effect staat ook wel bekend als “paresthesie”. Gelukkig is de paresthesie door pre workout niet gevaarlijk.

Hoelang blijven de tintelingen voelbaar?

Bij de meeste gebruikers verdwijnen de tintelingen vanzelf weer. Meestal binnen 30 minuten nadat je de pre-workout hebt ingenomen. Sommige sporters kunnen echter enkele uren last hebben van lichte pre-workout tintelingen.

Zodra de werkzame ingrediënten uit je lichaam zijn, zullen de tintelingen dus wel weggaan.

Wat je kunt doen tegen pre-workout tintelingen

pre workout shake

Als je echt veel last hebt van pre-workout tintelingen kun je een aantal dingen doen. De tintelingen door pre-workout moeten namelijk niet storend zijn en je training beïnvloeden.

Allereerst kun je de dosering van je pre-workout inname verlagen. Hierdoor krijg je minder werkzame stoffen binnen die de tintelingen veroorzaken. De effectiviteit van de pre-workout wordt hierdoor echter ook minder. Dat is dus iets om rekening mee te houden.

Verder kun je de pre-workout op een ander tijdstip proberen in te nemen. Veel gebruikers merken namelijk dat de tintelingen door inspanning minder worden. Je kunt de pre-workout dus bijvoorbeeld net voor je training proberen in te nemen.

Tenslotte is het belangrijk om goed te blijven drinken. Een hoger vochtgehalte vermindert namelijk de tintelingen door pre-workout. De werkzame ingrediënten blijven echter dezelfde positieve effecten geven.

Overal jeuk door pre workout – hoe komt het?

Veel sporters hebben naast tintelingen ook last van jeuk door pre workout. Dit jeukende gevoel begint meestal enkele minuten na het innemen van pre workout.

Deze pre workout jeuk wordt veroorzaakt door ingrediënten van het supplement. Beta alanine jeuk is de meest voorkomende bijwerking als je pre workout gebruikt.

De jeuk door pre-workout hoeft overigens niet altijd voor te komen. Sommige gebruikers hebben er bijvoorbeeld sporadisch of nooit last van. Andere gebruikers hebben het juist elke keer opnieuw als ze pre-workout gebruiken.

Is jeuk door pre-workout gevaarlijk?

jeuk pre workout

De lichte paresthesie, zoals de pre-workout jeuk ook wel wordt genoemd, is niet gevaarlijk. Alleen bij ongehoord grote doseringen kan de jeuk een risico vormen. Maar dan moet je bij wijze van spreken een half potje pre-workout innemen.

Ook experts zijn het erover eens dat jeuk door pre-workout niet gevaarlijk is. Er is namelijk geen enkel onderzoek dat heeft aangetoond dat het jeukerige gevoel schadelijk is. Ook hebben experts ontdekt dat de jeuk puur en alleen een lichamelijke reactie is.

Heb je echt veel last van de jeuk? Dan kan het natuurlijk wel vervelend zijn. In dat geval is het raadzaam om pre-workout zonder beta alanine te kopen. Supplementen zonder beta alanine zorgen namelijk voor minder jeuk door pre-workout.

Pre workout tintelingen of jeuk door pre workout – Moet ik me zorgen maken?

Pre-workout tintelingen zijn dus zeker niet iets om je al te druk over te maken. Ook jeuk door pre workout is helemaal niet gevaarlijk. Experts benoemen namelijk dat de jeuk door pre-workout geen schade oplevert.

Wel kan het jeukende of tintelende gevoel vervelend zijn. Gelukkig kun je echter dus zelf een aantal maatregelen nemen. De ernst van de jeuk en tintelingen heb je daardoor meestal zelf in de hand.

De pre-workout tintelingen zijn dus geen reden om het supplement te laten staan!