Een kant en klaar dieet schema: Wat is het en werkt het echt?

Een kant en klaar dieet schema: het is tegenwoordig populairder dan ooit. We hebben het druk, drukker, drukst. En hebben de grootste moeite met het zelf bedenken en in elkaar flansen van gezonde maaltijden. 

Maar wat is een dieet schema eigenlijk precies? En kunnen maaltijdbezorgdiensten die kant en klare dieet schema’s aanbieden je helpen je portiegroottes weer onder controle te krijgen en gezond te eten?

Dat gaan we onderzoeken in dit artikel!

Wat is een dieet schema en wie heeft er baat bij?

Dieet calorieen tellen

Stel je voor. Je bent thuis aan het einde van wéér een drukke dag en je hebt honger. Het probleem is dat je ook nog wilt sporten en de kids moeten nog weggebracht worden naar hun voetbaltraining. 

Je hebt dus allesbehalve de tijd om naar de winkel te gaan om gezonde producten te kopen, laat staan om een recept te zoeken en deze in no-time te bereiden.

Tja, wat doe je dan? Juist. Dit is waar het dieet schema om de hoek komen kijken.

Voor veel mensen is een dieet schema fijn om afvallen te bevorderen. Simpelweg omdat het ze een houvast geeft over hoe ze een gezonde maaltijd kunnen bereiden én het ze in staat stelt om vooruit te koken.

Dieet schema’s kunnen bovendien ook worden verkregen via kant en klare fitnessmaaltijden.  

Je zou dus kunnen zeggen dat dieet schema’s geschikt zijn voor iedereen die op een gezonde en tijdbesparende manier gewicht willen verliezen. 

Een kant en klaar dieet schema en afvallen

muscle meals sportmaaltijd

Wil jij ook een kant en klaar dieet schema gebruiken om gewicht te verliezen in plaats van afvallen met maaltijdshakes? Dat is een goed plan.

Dit type maaltijden hebben namelijk al veel mensen geholpen om hun streefgewicht te bereiken. 

Gelukkig is een enorme keuze als het gaat om kant en klaar dieet schema’s of gezonde maaltijdbezorgers, die er speciaal op gericht zijn om hun klanten op een gezonde manier af te laten vallen

Uit recente studies blijkt zelfs dat mensen die een tijd lang consequent kant en klare dieet maaltijden volgens een schema aten, meer gewicht verloren dan degenen die dat niet deden.

Anders dan supermarktmaaltijden

Als je denkt dat een op maat gemaakt dieet maaltijd hetzelfde is als een supermarktmaaltijd heb je het goed mis.

Als je je kant-en-klare maaltijd in de Albert Heijn haalt, weet je namelijk nooit zeker of deze niet boordevol toegevoegde suikers, zout en andere onnodige stoffen zit.

Dit is dan ook waarom we aanraden om je dieet schema te verkrijgen via een betrouwbare producent, die er speciaal op gericht is om jou op een gezonde manier te laten afvallen. 

Verschillende aanbieders van kant en klare dieet schema’s

Kies je ervoor om de bereiding van je maaltijden uit handen te geven? Je hoeft niet verlegen te zitten om aanbieders die kant en klare dieet schema’s aanbieden.

Surf even op Google en je hebt er zo 10 gevonden.

Zo kun je kiezen voor onder andere:

  • Fuelyourbody
  • FitChef
  • Greenchef
  • The Muscle Chef
  • Muscle Meat
  • Muscle Meals
  • Uitgekookt
  • En meer.

Al deze aanbieders bieden de juiste portiegroottes en caloriearme maaltijden en leveren ze direct aan huis.

Ze komen bovendien met een kant en klaar dieet schema om inspiratie op te doen, zodat je er eventueel zelf mee aan de slag kunt.

Een gratis dieet schema gebruiken

gratis online dieet schema

Naast bovenstaande aanbieders, waar je uiteraard voor moet betalen (en niet weinig), is het ook een optie om gratis kant en klare dieet schema’s te gebruiken.

Deze zijn er online genoeg te vinden en geven je een idee van hoe gezonde maaltijden eruit kunnen zien. 

Uiteraard zijn deze gratis opties een stuk minder uitgebreid en krijg je hierbij ook geen ondersteuning van experts.

Het is echter een goed alternatief wanneer je niet teveel geld wilt uitgeven. Een nadeel is dat je alle maaltijden zelf moet bereiden.

Maak je eigen dieet schema en kook zelf je maaltijden

zelf dieet schema maken

Dan is er nog de optie om echt alles zelf te doen. Dat wil zeggen: zelf je kant en klaar dieet schema opstellen én koken. 

Dit is misschien lastig als je geen idee hebt van wat een gezonde maaltijd is en wat niet. Maar als je wat onderzoek doet kom je een heel eind. Ook kun je bijvoorbeeld een maandje voor een betaalde optie kiezen en inspiratie opdoen. 

Vooral voor mensen die koken leuk vinden is dit een goede manier om zelf controle te blijven houden over wat je eet.

Begin met het maken van een weekschema en probeer in batches te koken voor in de vriezer. Op deze manier heb je altijd een gezonde portie achter de hand voor de extra drukke dagen. 

Je kunt eventueel ook een boek aanschaffen met gezonde maaltijden en zelfs kant en klare dieet schema’s. Op deze manier betaal je eenmalig en kun je daarna zelf aan de slag.

Conclusie

Ook met een kant en klaar dieet schema afvallen? Zoals je hebt kunnen lezen zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. 

Of je nu de hulp inschakelt van maaltijdbezorgers, een gratis dieet schema van Google of kookboeken: het gebruik van een kant en klaar dieet schema is een geweldige methode om op een gezonde manier af te vallen. 

Onthoud wel: je moet er uiteraard consequent mee omgaan om je doel te bereiken. Maar ook jij kan dit!Relevante artikelen:

Beste sportmaaltijden bezorgers voor fitness