Kosso pre workout: Review & Ervaringen

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de Kosso pre workout. Als je vaker pre workout gebruikt, is dit supplement van fitness influencer Kosso wellicht voorbijgekomen.

Maar wat is Kosso pre workout precies? Dat lees je in dit artikel.

Allereerst lees je meer over de werking en ingrediënten van Kosso pre workout. Hierna worden mijn eigen ervaringen en die van andere gebruikers ook uitgelicht.

Tenslotte lees je meer over eventuele bijwerkingen.

Is de Kosso pre workout het kopen waard of kan je beter kiezen voor een alternatief?

Kosso pre workout in het kort

  • Kosso pre workout is een supplement dat is ontwikkeld door fitness influencer Kosso. Hij is bekend van zijn vele fitnessvideo’s op social media en YouTube.
  • De pre workout van Kosso is door de influencer zelf samengesteld, in samenwerking met voedingsexperts.
  • Kosso pre workout wordt verkocht onder de naam Kosso Nutrition. Je kunt de pre workout in verschillende varianten kopen.
  • De supplementen van Kosso Nutrition zijn bedoeld voor mensen die grotere spieren willen door krachttraining. Kosso pre workout is hier dus ook specifiek voor gemaakt.

Soorten & ingrediënten

kosso preworkout

Kosso pre workout is in verschillende soorten te kopen. Allereerst verkoopt Kosso Nutrition Madlabs Extreme en Tsunami pre workout. Dit zijn volgens Kosso de sterkste pre workout supplementen die je in Nederland kunt kopen.

Madlabs Extreme is verkrijgbaar in een zoete groene appel smaak. De Tsunami pre workout heeft een frisse watermeloensmaak. Beide supplementen hebben naast een lekkere smaak een zeer effectieve werking.

Dankzij deze sterke pre workout supplementen kun je langer en zwaarder trainen in de sportschool. Hierdoor zal je spiermassa sneller groter worden en zul je een gedefinieerd lichaam krijgen.

Verder verkoopt Kosso Nutrition de Kossoïne pre workout. Deze Kosso pre workout is iets minder sterk, maar zorgt alsnog voor een flinke trainingsprogressie. Deze pre workout van Kosso is verkrijgbaar in de smaken cola, limoen en blauwe bes.

Tenslotte verkoopt Kosso kant en klare pre workout shots. Deze shots zitten vol stimulerende ingrediënten die je trainingsniveau zullen verhogen.

Ingrediënten

Kosso pre workout bevat verschillende werkzame ingrediënten. Elk bestanddeel heeft een andere manier om je energieniveau te verhogen. Hierdoor krijg je een goede mix aan stimulerende ingrediënten binnen waarmee je zwaarder kunt trainen.

Allereerst bevatten de Kosso pre workout supplementen beta alanine. Beta alanine is een ingrediënt dat zorgt voor wijdere bloedvaten en meer zuurstof in je lichaam. Hierdoor zul je zware trainingen langer volhouden.

Verder bevatten de pre workouts van Kosso hoge doseringen cafeïne. Cafeïne geeft je een energieboost, waardoor je altijd fit en energiek in de sportschool staat. Je zult dus minder snel moe raken, hoe zwaar een oefening ook is.

Tenslotte bevatten de Kosso pre workouts allemaal taurine. Taurine zorgt voor een beter en sneller herstel na een zware training. Ook helpt taurine direct bij het verhogen van je energie. Hierdoor krijg je een flinke boost tijdens je training.

Overigens bevatten de pre workout supplementen van Kosso geen creatine. Pre workout zonder creatine is over het algemeen het best om te gebruiken. Dit maakt de pre workout namelijk puurder. Creatine kun je er beter naast nemen als extra supplement.

Mijn ervaring met de Kosso pre workout

pre workout shake ingredienten

Om een goed beeld te krijgen van Kosso pre workout heb ik deze ook gebruikt. Op die manier kan ik de werking beter beoordelen. Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk om een eerlijke review te kunnen geven.

Zelf heb ik gebruik gemaakt van de Tsunami Extreme Pre Workout. Deze pre workout heb ik gekozen, omdat deze door gebruikers wordt omschreven als de sterkste variant.

Toen ik de Tsunami pre workout van Kosso ging kopen schrok ik van de prijs. Deze is namelijk een stuk hoger dan goede pre workouts van bekende sportmerken.

Toch zou het effect zo goed zijn dat het de prijs waard is, hoopte ik..

Ik nam de Kosso pre workout ongeveer een half uur voor mijn krachttraining. Dit is namelijk het gebruiksadvies van Kosso zelf. Ik merkte echter na 20 minuten al de eerste tintelingen in mijn lichaam.

Toch merkte ik niet veel verschil met andere pre workouts die ik heb gebruikt. Tijdens de training haalde ik eigenlijk dezelfde resultaten als met pre-workout van bijvoorbeeld XXL Nutrition.

Voor mij was de prijs- kwaliteitverhouding het dus niet per se waard. Het product werkt goed, maar andere pre workout supplementen werken even effectief en zijn goedkoper.

Ervaringen van andere gebruikers – Een overzicht

Online zijn veel ervaringen met Kosso pre workout te vinden. Deze reviews zijn bijvoorbeeld op de website van Kosso Nutrition te vinden.

Daarnaast heb ik gekeken naar reviews op andere forums. Zo kon ik namelijk een beter en eerlijker beeld krijgen van het product.

Hieronder lees je wat andere gebruikers vinden van Kosso pre workout.

Werking

man in fitness

Allereerst zijn veel gebruikers erg te spreken over de werking van Kosso pre workout. Het supplement heeft namelijk inderdaad een flinke invloed op je energieniveau.

Net als bijvoorbeeld de Joel Beukers pre workout, zorgt Kosso pre workout voor een enorme boost. Dat laat zien dat fitness influencers weten hoe ze een goede pre workout moeten samenstellen.

Wel vinden gebruikers dat Kosso pre workout niet per se beter is dan andere supplementen. De energieboost van deze pre workout is volgens gebruikers hetzelfde als die van andere merken.

Je koopt Kosso pre workout dus vooral voor de naam van de influencer.

Prijs- kwaliteitverhouding

Verder zijn gebruikers niet echt te spreken over de prijs van het supplement. Veel gebruikers vinden de prijs eigenlijk iets te hoog. Dit vinden gebruikers bijvoorbeeld omdat Kosso pre workout hetzelfde doet als die van concurrenten.

Wel is Kosso pre workout goedkoper dan bijvoorbeeld Mobicep pre workout. Het supplement van deze fitness influencer is per gram nog een stukje duurder.

Het supplement hoef je voor een betere werking dus niet te kopen, zeggen gebruikers. Als je fan bent van Kosso is het de prijs echter misschien wel waard.

Bijwerkingen van de Kosso pre workout

pre workout shake

Vooral bij de sterkste pre workout soorten kun je veel effecten in je lichaam verwachten. Net als elke pre workout heeft ook Kosso pre workout echter een aantal bijwerkingen.

Gelukkig zijn deze bijwerkingen niet gevaarlijk, maar kunnen ze wel vervelend zijn. Hieronder vind je de meest benoemde bijwerkingen van Kosso pre workout.

Gejaagd gevoel

Allereerst kun je van Kosso pre workout een gejaagd gevoel krijgen. Dit komt meestal door de hoge doseringen cafeïne in het supplement.

Cafeïne geeft je namelijk extra energie en laat je hart sneller kloppen. Als je hart sneller gaat kloppen, kun je je wat onrustig voelen. Hierdoor ontstaat bij sommige mensen een gejaagd gevoel.

Energiecrash

Verder kun je van Kosso pre workout een energiecrash krijgen. Dit betekent dat je later op de dag een energiedipje krijgt. Meestal gebeurt dit enkele uren na het gebruik van de pre workout.

Een energiecrash kan vervelend zijn, helemaal als je ’s ochtends pre workout neemt. De energiecrash komt dan namelijk meestal ergens in de middag. Dan ben je wellicht nog aan het werk, waardoor je de energie hard kunt gebruiken.

Is Kosso pre workout een aanrader of niet? Conclusie

kosso preworkout resultaten

Kosso pre workout is een effectief supplement, maar heeft een hoge prijs. Daarom vind ik de pre workout van Kosso geen aanrader. Ik raad je aan om een ander pre workout supplement te gebruiken.

Er zijn namelijk genoeg pre workouts met dezelfde effecten, maar voor een lagere prijs.

Ook gebruikers zijn het niet eens met de hoge prijzen. De werking van het supplement is volgens hen goed, maar niet het geld waard. Veel gebruikers stappen daarom over naar andere, goedkopere alternatieven.

Wil jij dus Kosso pre workout gebruiken? Weet dan wel dat je er aardig wat geld voor moet neertellen. In dit geval is een alternatief de betere keuze.

Klik hieronder op de knop om de beste pre workouts, met een goede prijs-kwaliteitverhouding te bekijken: