Krachttraining vrouwen voor en na: wat is het resultaat?

Veel vrouwen zijn op zoek naar “krachttraining vrouwen voor en na”. Wanneer je deze term zoekt op Google, vind je veel foto’s van vrouwen die hun lichaamstransformatie delen.

De verschillen lijken enorm; soms herken je de persoon niet eens meer terug. 

Nu vraag je jezelf af of jij ook niet aan krachttraining moet doen, want jij wilt ook zo’n fit lichaam. Maar zijn deze krachttraining vrouwen voor en na resultaten wel realistisch? En kun jij dit ook bereiken?

In dit artikel vertellen we je welke verschillen je kunt verwachten na het starten met krachttraining. Ook kom je erachter hoe lang je aan fitness moet doen voordat je überhaupt resultaat ziet. 

Krachttraining vrouwen voor en na: wat zijn de verschillen?

Je hebt “krachttraining vrouwen voor en na” nu vast even gegoogled. Wanneer je op afbeeldingen klikt, zie je een hoop voor en na foto’s. De voor-foto ziet er vaak heel anders uit dan de na-foto. 

De na-foto laat het eindresultaat zien; vaak een gespierd lichaam met dikke billen en in sommige gevallen zelfs een sixpack. Maar vaak staat er niet bij hoe ze dit nu bereikt hebben. Hoe lang zijn ze al aan het trainen? Hoe vaak gaan ze naar de sportschool? Dus zijn deze voor en na foto’s realistisch of niet?

Wanneer je als vrouw krachttraining gaat doen, kan dit voor verschillende resultaten zorgen. Zo word je niet alleen sterker, maar ook je lichaam verandert. Je kunt als vrouw meer spiermassa gaan opbouwen. En dit uit zich in strakkere armen, stevige billen en een plattere buik. 

Echter, het resultaat van krachttraining is voor iedereen anders. Vergelijk je daarom niet met krachttraining voor en na foto’s van andere vrouwen. Jouw lichaam is nu eenmaal niet hetzelfde als die van de persoon op de foto. Jouw resultaten kunnen er heel anders uitzien, maar dit betekent niet dat je geen progressie maakt.

Niet alle voor en na foto’s zijn echt

Dit is waarschijnlijk geen nieuw nieuws voor je, maar lang niet alle krachttraining vrouwen voor en na foto’s zijn echt. Als een transformatiefoto te mooi om waar te zijn lijkt, is dit ook vaak het geval. 

In sommige gevallen wordt er Photoshop gebruikt om bijvoorbeeld voor en na resultaten van afvallen te laten zien. Het lijkt dan net of de persoon in korte tijd enorm veel is afgevallen terwijl dit niet zo is.

Ook worden er handige trucjes gebruikt zodat het resultaat nog beter lijkt. Denk bijvoorbeeld aan een andere lichtinval of lichaamshouding. 

Houd dus in gedachten dat niet alle foto’s die je op het internet of social media ziet echt zijn. Natuurlijk bestaan er ook wel realistische voor en na foto’s van vrouwen die droogtrainen, bulken of juist bezig zijn met afvallen.  

Hoe lang moet je krachttraining doen voor resultaat? 

Krachttraining voor vrouwen kan zorgen voor verschillende resultaten, waaronder een plattere buik en strakke billen. Maar hoe lang moet je nu naar de sportschool om resultaat te zien? 

Als beginner kun je al heel snel resultaat zien van krachttraining. Je voelt je niet alleen energieker, ook kun je veel spiermassa opbouwen als vrouw. Wist je dat je als beginnende krachtsporter de meeste spiermassa opbouwt? Na enkele weken tot maanden consistent trainen kun je dus al verschil zien. 

Toch zijn er verschillende factoren van invloed op jouw resultaten. Denk hierbij aan het fitness schema voor vrouwen dat je volgt, maar ook je natuurlijke bouw, de intensiteit van de trainingen en je dieet heeft invloed op hoe snel je spieren opbouwt. 

Daarnaast kan thuis krachttraining voor vrouwen voor andere resultaten zorgen dan wanneer je in de sportschool met zware gewichten traint. 

Zo kun je voor en na progressie het beste bijhouden

Wil je de progressie die je maakt in de sportschool graag bijhouden? Of wil je het resultaat van billen trainen voor en na goed kunnen zien?

Je denkt misschien dat je iedere week op de weegschaal moet staan om resultaten te zien. Maar je gewicht zegt eigenlijk niet zoveel over je progressie. Je kunt zelfs aankomen van krachttraining door de spiermassa die je opbouwt.

Als je het verschil van voor en na krachttraining wilt zien, raden we aan om progressiefoto’s van jezelf te maken. Maak niet iedere dag een foto maar doe dit bijvoorbeeld om de 2 of 4 weken.

Vervolgens kun je deze foto’s met elkaar vergelijken en zie je dat je meer spieren hebt gekregen of vet bent verloren. 

Krachttraining vrouwen voor en na: dit kun je verwachten

Veel vrouwen zijn op zoek naar de voor en na resultaten van krachttraining. Alhoewel je veel foto’s en inspirerende verhalen op het internet kan vinden, zijn deze niet altijd echt of realistisch. 

Je kunt als vrouw verschillende resultaten boeken met krachttraining. Je bouwt snel spieren op als beginner en kunt grote billen trainen.

Maar vergelijk jouw progressie niet met voor en na foto’s van anderen. Ieder lichaam is anders en er zijn verschillende factoren van invloed op de resultaten van krachttraining.