Liba Afslankpillen Review – Gevaarlijk of Effectief?

Tegenwoordig zijn er veel manieren om af te vallen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van afslankpillen.

Als je op zoek bent naar afslankpillen, heb je ontzettend veel opties. Zo kun je kiezen voor de afslankpillen van Liba.

De capsules van dit merk zijn tegenwoordig populair, maar werken ze wel goed en zijn ze veilig?

In dit artikel lees je onze review over de Liba afslankpillen zodat je precies weet of je ze moet kopen of dat je beter op zoek kunt gaan naar een alternatief. Lees snel verder!

Liba afslankpillen in het kort

liba afslankpillen potjes

De afslankpillen van Liba worden vandaag de dag veel gepromoot op sociale media door influencers. Hierdoor zijn er steeds meer mensen die deze capsules kopen omdat ze af willen vallen.

Liba claimt dan ook dat dit goed mogelijk is met deze afslankpillen. Dit komt doordat ze gewichtsverlies bevorderen en tegelijkertijd ook de stofwisseling verhogen.

Bovendien zouden de Liba afslankpillen enigszins werken als eetlustremmers, de fabrikant geeft namelijk aan dat ze je eetlust verlagen.

Daarnaast wordt je energieniveau hoger en je vetverbranding gestimuleerd door de afslankpillen van Liba.

Welke ingrediënten bevatten de afslankpillen van Liba?

Als je wilt weten of afslankpillen goed werken, is het belangrijk om te kijken naar de ingrediënten. Deze stoffen moeten immers zorgen voor het gewichtsverlies.

De afslankpillen van Liba bevatten onder meer deze ingrediënten:

 • Chroom
 • Groene thee-extract
 • Cafeïne
 • Spirulina
 • Frambozen ketonen
 • Konjacwortel
 • Chitosan

Alle ingrediënten van de Liba afslankpillen hebben een specifiek doel. Denk hierbij aan het verminderen van je eetlust of het stimuleren van gewichtsverlies.

In principe kunnen ze hier ook zeker voor zorgen, maar toch moeten we hier een kanttekeningen bij plaatsen. Dit heeft een paar redenen.

Zo weten we niet de hoeveelheden van deze ingrediënten in de afslankpillen van Liba. We kunnen daardoor niet bepalen of de capsules genoeg bevatten om daadwerkelijk de claims van Liba te kunnen halen.

Ook is er simpelweg niet een ingrediënt dat vet laat verdwijnen. Alle stofjes die Liba heeft gebruikt bij het produceren van de afslankpillen kunnen dus wel bijdragen aan gewichtsverlies, maar ze zijn zeker geen wondermiddel.

Sommige ingrediënten van de Liba afslankpillen zijn bovendien weinig onderzocht door wetenschappers. Hierdoor weten we niet of ze gevaarlijk zijn of juist heel goed werken voor het verliezen van gewicht.

Werken de Liba afslankpillen echt?

afvallen met pillen

Op het eerste gezicht klinken deze afslankpillen natuurlijk goed, vooral als ze daadwerkelijk doen wat Liba claimt.

Toch blijkt uit ervaringen van gebruikers van deze capsules dat ze niet bepaald effectief zijn.

Veel mensen verliezen namelijk helemaal geen gewicht terwijl ze een kuur van Liba afslankpillen volgen.

Sterker nog, ze ervaren juist een paar nadelige bijwerkingen van deze capsules. Voorbeelden hiervan zijn slapeloosheid, misselijkheid, buikpijn en hoofdpijn.

Deze gezondheidsgevolgen komen vaker voor bij legale en illegale afslankpillen, dus ze vallen enigszins te verwachten.

In principe zijn de Liba afslankpillen niet gevaarlijk, maar ze werken dus ook niet goed.

Er zijn her en der wel wat mensen die aangeven dat ze zijn afgevallen met deze capsules, maar het gros van de gebruikers ervaarde het tegenovergestelde. Ze verloren dus geen gewicht en voelden zich eigenlijk slecht en ziek tijdens hun kuur.

Het is wel goed om te vermelden dat veel factoren invloed hebben op het succes van afslankpillen.

Dat een kuur niet slaagt, betekent dus niet per se dat dit komt doordat de pillen niet goed zijn.

Het kan namelijk ook komen door de levensstijl of leeftijd van de gebruiker. Desondanks zegt het veel dat veel gebruikers aangeven dat ze niet tevreden zijn over de werking van de Liba afslankpillen.

Wat zegt de wetenschap over de Liba afslankpillen?

De Liba afslankpillen zijn zelf niet echt onderzocht door wetenschappers. Dit geldt wel voor een paar van de ingrediënten van deze capsules. Dit geldt bijvoorbeeld voor het Garcinia Cambogia-extract dat in de pillen zit.

Uit een studie uit 2011 blijkt dat dit ingrediënt inderdaad in staat is om op korte termijn gewichtsverlies kan veroorzaken. Wel is het effect relatief klein en de klinische relevantie onzeker volgens de makers van dit onderzoek.

Een studie uitgevoerd in 2010, keek juist naar de werking van groene thee, wat een ander ingrediënt van de Liba afslankpillen is.

Hieruit blijkt dat het langdurig consumeren van groene thee-extracten het risico op obesitas en diabetes type 2 kan verkleinen. Ook kan groene thee vetoxidatie bevorderen, zo blijkt uit dit onderzoek uit 1999.

De Liba afslankpillen bevatten ook L-Carnitine, wat vaak als supplement wordt gebruikt door sporters. Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar dit ingrediënt.

Uit deze studie uit 2020 blijkt bijvoorbeeld dat het langdurig innemen van L-Carnitine de fysieke prestaties kan bevorderen, maar dit hangt wel van de omstandigheden af.

Al met al is er dus redelijk veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar diverse ingrediënten van de Liba afslankpillen.

Het probleem is alleen dat deze capsules zelf niet onderzocht zijn gedaan door experts. Hierdoor weet de wetenschap niet goed of ze effectief of gevaarlijk zijn.

Wat zijn de bijwerkingen van de Liba afslankpillen?

Bijwerkingen hoofdpijn

Veel afslankpillen en andere supplementen komen met bijwerkingen. Dit geldt helaas ook voor de Liba afslankpillen.

Hieronder noemen we een paar gezondheidsgevolgen die je vooral tijdens het begin van de kuur kunt ervaren:

 • Hoofdpijn: Veel supplementen resulteren in hoofdpijn, wat ook zeker bij de Liba afslankpillen het geval kan zijn
 • Misselijkheid: De ingrediënten van de Liba afslankpillen kunnen leiden tot misselijkheid, in het ergste geval zelfs tot braken
 • Slaapproblemen: De Liba afslankpillen bevatten cafeïne, hierdoor kun je last krijgen van slaapproblemen
 • Duizeligheid: Ook duizeligheid is een van de potentiële bijwerkingen van de Liba afslankpillen
 • Hartkloppingen: De afslankpillen van Liba bevatten ingrediënten die je stimuleren. Dit kan helaas leiden tot hartkloppingen.

Raden we de Liba afslankpillen aan?

Nee, al met al raden we de Liba afslankpillen niet aan. Dit heeft meerdere redenen.

Allereerst blijkt uit veel ervaringen op het internet dat ze niet goed werken. Ze zorgen namelijk bij lang niet iedereen voor gewichtsverlies, terwijl ze juist wel resulteren in vervelende bijwerkingen.

Voorbeelden hiervan zijn misselijkheid, buikpijn en hoofdpijn.

Ook is er relatief weinig wetenschappelijk bewijs over de werking van de afslankpillen van Liba. Dit is een andere reden om deze capsules te vermijden als je af wilt vallen met behulp van afslankpillen.

Conclusie

liba afslankcapsules

Sommige ingrediënten van de Liba afslankpillen mogen dan wel bijdragen aan gewichtsverlies, al met al zijn de ervaringen over deze capsules relatief negatief.

Dit komt doordat de pillen niet bij iedereen werken, terwijl ze ook nog regelmatig resulteren in vervelende bijwerkingen.

Het kan daarom beter zijn om een andere manier te gebruiken om af te vallen. Denk bijvoorbeeld aan afslankpillen die wél getest zijn en een wetenschappelijk bewezen werking hebben.

Klik hieronder op de knop om de beste afslankpillen van dit moment te bekijken: