Lidl protein drink: Het kopen waard?

In de supermarkt kun je verschillende producten kopen die hoog zijn in eiwitten. De Lidl protein drinks zijn daar een geweldig voorbeeld van.

In dit artikel lees je alles over de high protein drinks van Lidl. Allereerst worden de Lidl proteïne drinks tot in detail uitgelicht. Hierbij worden de voedingswaarden en ingrediënten voor je op een rijtje gezet.

Verder lees je voor wie de Lidl protein drinks geschikt zijn. Hierbij worden de voordelen en nadelen uitgebreid beschreven. Tenslotte lees je meer over eventuele alternatieven van de proteïne drankjes van de Lidl.

Na dit artikel weet jij dus alle belangrijke informatie over Lidl protein drinks!

Welke Lidl protein drinks zijn er?

high protein drink lidl

Lidl heeft verschillende producten in de schappen staan met een hoog eiwitgehalte.

De Lidl high protein drinks zijn hiervan het beste voorbeeld. De drankjes van het merk Milbona bestaan namelijk voor een groot deel uit eiwitten.

Allereerst kun je de Lidl protein drinks in twee verschillende smaken kopen. Je kunt namelijk kiezen uit de smaken vanille en chocola. Beide protein drinks hebben een heerlijk romige smaak.

Verder zijn de Lidl protein drinks verkrijgbaar in verpakkingen van 330 gram. Hiervan bestaat maar liefst 35 gram uit eiwitten.

Voedingswaarden en ingrediënten

De Lidl protein drinks zijn gemaakt met zuivel. Dit betekent dat de proteïne drankjes melkproducten bevatten.

Naast zuivel bevatten de Lidl proteïne drinks ook vanille of chocolade extract. Hierbij ligt het er natuurlijk aan of je de vanille of chocoladevariant koopt.

Elk flesje van 330 bevat dus 35 gram eiwitten. Naast deze eiwitten bevat elke Lidl high protein drink 18,2 gram koolhydraten. Ook bevatten de proteïne drankjes ongeveer 0,6 gram aan vetten. Hiervan is 0,4 gram verzadigd vet. Elk flesje bevat 220 calorieën.

Voor wie is de Lidl proteïne drink geschikt?

De Lidl protein drink is geschikt voor bijna iedereen. Echter zijn er mensen voor wie de proteïne drankjes extra geschikt zijn.

Allereerst zijn de Lidl high protein drinks erg geschikt voor sporters. Het hoge eiwitgehalte van de drankjes draagt namelijk bij aan betere sportprestaties. Ook helpt het sporters om beter te herstellen na een kracht- of cardiotraining.

Verder zijn de Lidl protein drinks erg geschikt als je wilt afvallen. Eiwitten zijn namelijk erg belangrijk om effectief gewicht te verliezen. Ook bevatten de drankjes relatief weinig calorieën.

Voor wie niet?

De Lidl proteïne drinks zijn niet geschikt voor mensen met een melkallergie. Elk drankje bevat namelijk veel zuivel.

Ook veganisten kunnen deze proteïnedrankjes beter laten staan. Zij nuttigen namelijk geen producten die afkomstig zijn van dieren.

Lidl high protein drink – Alle voordelen

high protein drink lidl vanille chocola

Het drinken van de Lidl high protein drinks heeft veel voordelen. Vooral voor mensen die veel sporten zijn deze proteïnedrankjes een aanrader.

Allereerst kun je de Lidl proteïne drinks in elk dieet inpassen. Het lage caloriegehalte maakt deze drankjes namelijk makkelijk om bijvoorbeeld als tussendoortje te nemen.

Ook kun je de Lidl protein drink gebruiken als alternatief voor bijvoorbeeld een glas melk.

Verder helpen de Lidl high protein drinks je bij het vergroten van je spiermassa. De eiwitten uit de drankjes zijn namelijk ideaal om je spieren te helpen groeien. Zeker krachtsporters zullen dus erg veel profijt hebben van de Lidl protein drinks.

Tenslotte zijn de flesjes van de Lidl protein drinks erg compact. Hierdoor kun je ze makkelijk in je tas meenemen naar je werk of naar de sportschool. Ook nemen de flesjes weinig ruimte in beslag in je koelkast.

Nadelen

De Lidl protein drinks hebben ook wat nadelen. Deze nadelen zijn uiteraard belangrijk om te benoemen. Je wilt namelijk een eerlijk beeld krijgen van de proteïne houdende drankjes.

Allereerst betaal je voor de flesjes 1 euro per stuk. Dit is niet veel, behalve als je de flesjes elke dag wilt gebruiken. Proteïne shakes van veel sportmerken zijn in verhouding bijvoorbeeld een stuk goedkoper per dosering.

Verder bevatten de Lidl high protein drinks een hoog gehalte aan zuivel. Dit is op zich niet slecht, maar je wilt dagelijks niet te veel zuivel binnenkrijgen. Te veel zuivel kan bijvoorbeeld zorgen voor puistjes.

Eet jij dus bijvoorbeeld veel kwark? Dan kunnen deze drankjes niet altijd een goede keuze zijn. Dit verschilt echter per persoon.

De mening van andere gebruikers – Een aantal reviews uitgelicht

Gewichtheffen training

Online zijn de Lidl protein drinks erg populair. Vooral op TikTok zijn veel positieve reacties gekomen op deze proteïne houdende drankjes van Lidl. Hierbij wordt de voordelige prijs van het product het meest benoemd.

Ook het hoge aantal eiwitten per flesje wordt erg gewaardeerd in de reviews. 35 gram proteïne per flesje is namelijk niet makkelijk te vinden in de supermarkt. Veel sporters zijn dan ook erg positief over het gebruik van deze flesjes als sportsupplement.

Alternatieve producten

De Lidl protein drinks hebben dus veel voordelen. Toch zijn er ook vele mensen die liever voor alternatieve producten gaan. Hierbij speelt vooral de prijs per dosering een grote rol.

Het meest logische alternatief van de Lidl protein drink is eiwitpoeder. Zeker als sporter is eiwitpoeder een zeer nuttig product om te gebruiken. Eiwitpoeder kun je in grote verpakkingen kopen, waardoor de prijs per dosering enorm laag is.

Wel is het zo dat je eiwitpoeder zelf met water of melk moet vermengen. Dit kost iets meer tijd dan het drinken van een Lidl proteïne drink.

Lidl protein drink – Gebruiken of niet?

Er zijn dus genoeg mensen die zeer positief zijn over de Lidl protein drink. Dit is terecht, want het product bevat enorm veel eiwitten en weinig calorieën.

Toch is het product vooral geschikt als een tussendoortje dat je af en toe neemt. Voor dagelijks gebruik zijn de Lidl high protein drinks eigenlijk iets te duur. In dat geval kun je beter gaan voor goedkopere alternatieven zoals eiwitpoeder.