Lidl roeitrainer: Het kopen waard? Bekijk & Vergelijk!

Ben je al een tijdje op zoek naar een roeitrainer? En vraag je je af of de Lidl roeitrainer van goede kwaliteit is?

De fitnessapparaten van de Lidl zijn enorm populair. Dit komt voornamelijk omdat ze worden aangeboden tegen een zeer scherpe prijs. 

Maar is de Lidl roeitrainer het kopen waard? Of kun je toch beter voor een professioneel roeiapparaat gaan? In dit artikel delen wij onze meningen en bevindingen zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. 

Welke roeitrainers verkoopt de Lidl?

Neem je regelmatig een kijkje in de Lidl reclamefolder? Dan heb je vast wel eens een aantal sportapparaten voorbij zien komen. Vooral tijdens de coronaperiode bood de winkelketen een hoop sportartikelen aan. 

Maar ook nu kun je bij de winkel terecht voor sportapparaten voor thuis. Zo nu en dan komt de Lidl roeitrainer in de folder voorbij. Deze wordt aangeboden tegen een lage prijs.

Goed voor de portemonnee, maar hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit? Is deze roeimachine wel echt het kopen waard?

Om daar een antwoord op te geven, zetten we eerst het aanbod Lidl roeitrainers op een rij. Houd er echter rekening mee dat dit sportapparaat niet altijd beschikbaar is in de winkel.

Ze komen regelmatig in de aanbieding en is alleen op dat moment verkrijgbaar. 

Crivit roeitrainer

Crivit roeitrainer lidl

De Crivit roeitrainer is regelmatig te koop bij de Lidl. Crivit staat voornamelijk bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding. De roeitrainer van het merk wordt dan ook vaak aangeboden tegen een scherpe prijs.  

Daarnaast bevat het model meerdere trainingsprogramma’s en is het instelbaar op verschillende niveaus. Bovendien is het een opvouwbare roeitrainer en berg je het toestel dus eenvoudig op als je deze niet gebruikt. 

Helaas zit het Crivit roeiapparaat periodiek in het assortiment bij Lidl. In sommige gevallen moet je dus lang wachten voordat je het apparaat kunt aanschaffen. 
Christopeit Sport Roeiapparaat

Cristopeit Sport roeitrainer lidl

Naast de Crivit roeitrainer is er ook regelmatig een fitnessapparaat van een ander merk te koop bij de Lidl: namelijk van Christopeit. Dit Duitse merk biedt naast roeimachines ook loopbanden en hometrainers aan. 

Christopeit staat bekend als betrouwbaar en duurzaam merk. Maar ook de kwaliteit is prima. En dat voor een lage prijs. De prijs van de Christopeit roeitrainer is goedkoper dan het exemplaar van Crivit.
Is de Lidl roeitrainer het kopen waard?

Wanneer de Lidl roeitrainer beschikbaar is, is er erg veel belangstelling voor. Dit heeft voornamelijk te maken met de lage prijs. 

Voor deze lage prijs kun je uiteraard geen professionele roeitrainer verwachten. De kwaliteit van de Christopeit en Crivit roeitrainers is echter prima.

Beide modellen doen wat ze beloven, maar bieden geen luxe of uitgebreide functies. Het zijn prima apparaten voor thuis. 

De kwaliteit van het roeiapparaat van de Lidl is prima, maar er zijn een hoop betere alternatieven. Vooral als jij meerdere keren in de week gebruikt gaat maken van het fitnessapparaat, raden wij een toestel van hogere kwaliteit aan. 

Voor wie geschikt?

Lidl roeitrainer review

We noemden het net al even, maar de Lidl roeitrainer is voornamelijk geschikt voor sporadisch thuis gebruik. Zie het als een aanvulling op je huidige training. 

Wil je echter iedere dag roeien? Of zie je het als vervanging van jouw sportschool abonnement? Dan zijn de roeimachines van de Lidl misschien niet de beste keuze. 

Wanneer je meerdere keren in de week gebruik gaat maken van het toestel, is het verstandig om een ander roeiapparaat aan te schaffen.

Lidl roeitrainer vergeleken met professionele roeitrainers

Er zijn een hoop goede alternatieven voor het Lidl roeiapparaat. Een van de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een roeitrainer is de stabiliteit.

Kies altijd voor een stevige en stabiele roeitrainer, zodat het toestel niet beweegt tijdens je trainingen. Daarnaast geldt: hoe zwaarder het apparaat, hoe stabieler. 

Maar hoe zit het dan met de stabiliteit van de Lidl roeitrainer? Deze is prima, maar kan beter. Als we kijken naar de meest stabiele roeimachines, komen we al snel uit bij de Focus Fitness Row 3.

Dit is de beste roeitrainer voor thuis, maar deze is dan ook een stukje duurder dan de Lidl toestellen.

Maar daarnaast zijn er nog heel veel goede alternatieven. 

Wist je trouwens dat er ook een Aldi roeitrainer verkrijgbaar is? Deze is qua kwaliteit en specificaties vergelijkbaar met de Lidl roeimachine. 

Conclusie

lidl roeitrainer thuis

Zoek je een goedkope roeitrainer? De Lidl roeitrainer is van prima kwaliteit, maar bevat geen uitgebreide functies.

Dit mag je volgens ons ook niet verwachten voor de lage prijs. Ondanks deze lage prijs is de Lidl roeitrainer echt niet slecht. Er zijn echter wel een hoop betere alternatieven op de markt. 

Bovendien is het een groot nadeel dat het Lidl roeiapparaat enkel periodiek beschikbaar is. En als het toestel dan een keer in het assortiment zit, moet je mazzel hebben dat deze verkrijgbaar is bij jouw filiaal.

Maar gelukkig bestel je de roeimachine ook gewoon op de website van Lidl. 

Heb jij toevallig een Lidl roeitrainer thuis staan? En heb je hier goede of slechte ervaringen mee? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht. We zijn erg benieuwd wat jij van de roeimachine vindt!