De leukste loopband apps voor virtueel hardlopen

Met een loopband app wordt een work-out op de loopband een stuk leuker. Behalve dat je met de app allerlei trainingen kunt doen, loop je ook echt ergens.

Dit kan in een virtuele wereld zijn, of in weergaves van echte plekken. Zo kun je op een loopband met app op de plekken van je dromen lopen. En dat in je woonkamer of op je zolderkamer.

Dit zijn de leukste loopband apps.

1. Zwift

Loopband app Zwift

Zwift is vooral bekend van het fietsen, maar ook voor hardlopers valt er veel te genieten.

Zwift is een virtuele wereld, waarvan sommige omgevingen op echte plekken zijn gebaseerd. Zo kun je over de Champs Élysées lopen of door het centrum van London.

Zwift is een game, dus je loopt in een animatiewereld. De verschillende omgevingen maken deze loopband app leuk.

Maar wat het helemaal leuk maakt, is de mogelijkheid om specifieke trainingen te volgen en wedstrijden te lopen.

Op je loopband met Zwift neem je het op tegen lopers uit Australië, Mexico en Hawaii. Erg leuk en uitdagend.
2. Kinomap

Loopband Kinomap

De app Kinomap heeft duizenden video’s voor je in petto. Dit zijn realistische beelden van echte routes die je thuis kunt doen.

Andere gebruikers fietsen of lopen een bepaalde route en filmen deze. De route wordt daarna toegevoegd aan Kinomap, compleet met hoogteprofiel. Kinomap is al jaren een van de populairste fitnessapps.

Kinomap geeft je ook de mogelijkheid om trainingen uit te voeren. Deze video’s worden gemaakt door coaches. Je krijgt tijdens het lopen te horen wat je moet doen.

Behalve dat Kinomap een prima loopband app is, is deze ook voor andere sporten te gebruiken, bijvoorbeeld als crosstrainer app.
3. Tunturi Routes

Loopband app Tunturi

Tunturi ken je misschien wel van de loopbanden van het gelijknamige merk. Tunturi Routes is een app van dit bedrijf.

Gelukkig is de loopband app ook voor apparaten van andere merken te gebruiken. Tunturi Routes laat je over de mooiste routes overal ter wereld lopen.

Een kleine waarschuwing: het duurt wel even voordat je alle routes hebt gelopen. Er zijn er meer dan 10.000. De routes variëren van afgelegen plekken in Australië tot de drukte van een wereldstad zoals New York.

Ook kun je met deze app meedoen aan challenges en kun je lessen van internationale coaches volgen.

Tunturi Routes is behalve perfect voor de loopband ook een prima hometrainer app.
4. iConsole+

iConsole+ app virtuele routes

iConsole+ zorgt voor een gevarieerde training en een hoop mogelijkheden. Via Google Maps kan je zelf routes maken.

Daarnaast kun je een van de voorgeprogrammeerde trainingsroutes volgen. Het voordeel van Google Maps is dat je vrijwel overal ter wereld kunt lopen. Een minpunt is dat het beeld iets minder mooi is.

iConsole+ heeft diverse trainingsprogramma’s. Ideaal als je wilt trainen voor een marathon of als je juist wilt afvallen. Deze app is gratis te downloaden.

Houd er wel rekening mee dat iConsole+ niet op iedere loopband gebruikt kan worden.
5. FitShow

Fitshow loopband app

Met FitShow kan je zelf een trainingsdoel instellen en een persoonlijk trainingsprogramma samenstellen.

De app houdt je op de hoogte over je voortgang. Dit is vooral een loopband app die je ondersteunt bij het behalen van trainingsdoelen.

Maar je kunt ook over de mooiste routes ter wereld lopen. Ze worden getoond als plattegrond of als kaarten op Google Street View. Hierdoor heb je het gevoel dat je echt in de buitenwereld loopt.
Op zoek naar de beste loopband app: hier moet je op letten

De volgende zaken zijn belangrijk als je met een loopband app wilt gaan trainen. Het is goed om vooraf uit te zoeken of de app compatibel is met jouw loopband. Je kunt ook meteen een loopband met app kopen.

En de keuze voor de app is natuurlijk ook belangrijk. Sommige apps zijn specifiek voor hardlopen gemaakt, of voor een andere sport.

Er zijn echter ook meerdere apps die gebruikt kunnen worden bij allerlei sporten. Handig als je bijvoorbeeld ook meteen een roeitrainer app wilt hebben.