Ben jij op zoek naar een loopband zonder motor? De mechanische loopband is een geweldige manier om fit te blijven. Daarbij is het wel belangrijk dat je de juiste loopband zonder stroom koopt.
Om die reden heb ik onderzoek gedaan naar verschillende loopbanden zonder motor. Daarbij heb ik rekening gehouden met de reviews van andere gebruikers.
Zo weet jij zeker dat je de juiste loopband zonder motor koopt!
- De Top 5 mechanische loopbanden zonder stroom
- Wat is een loopband zonder stroom?
- Wat is de prijs van een loopband zonder motor?
- Verschillen tussen een mechanische loopband en een met motor gestuurde loopband
- Voordelen van een loopband zonder stroom
- Nadelen van een loopband zonder motor
- Een manuele loopband kopen – De aandachtspunten
- Loopband zonder motor – mijn conclusie
De Top 5 mechanische loopbanden zonder stroom
Uit alle mechanische loopbanden op de markt heb ik een mooi lijstje opgesteld.
Dit lijstje is vooral bepaald op de algemene beoordeling en de reviews van gebruikers. Ook heb ik gekeken naar de populariteit van de loopband zonder stroom bij verschillende verkopers.
Dit is de top 5 mechanische loopbanden zonder stroom:
- VirtuFit Pro Elite HiiT Running Loopband
- Renegade ARUN50 Loopband
- Lifemaxx Crosmaxx Runner Pro
- Domyos W100
- NOHrD Sprintbok
Wat is een loopband zonder stroom?
De naam zegt het al, het is een loopband waar je geen stroom voor gebruikt. Dit antwoord is wel een beetje flauw, want de loopband is natuurlijk veel maar dan dat.
De loopband zonder motor wordt overigens ook wel een mechanische loopband of manuele loopband genoemd.
De meest populaire en bekende loopband zonder stoom is de airrunner. Ook kun je manuele loopbanden kopen die bedoeld zijn voor lage snelheden.
Een loopband zonder stroom is allereerst een goede manier om zonder elektriciteit te sporten. Je wekt bij de meeste loopbanden namelijk zelf stroom op tijdens het lopen. In sommige gevallen wordt alleen het display met batterijen aangedreven.
Verder is de loopband zonder motor een geweldige manier om jezelf als ‘motor’ te gebruiken. Deze loopband past zich namelijk aan jouw snelheid aan.
Op die manier wordt het op professionele modellen bijvoorbeeld makkelijker om explosief te trainen. Voor de simpele modellen betekent dit dat je ook lagere snelheden eenvoudig kunt blijven aanpassen.
Wat is de prijs van een loopband zonder motor?
De prijzen van mechanische loopbanden liggen nogal ver uit elkaar. Voor professionele modellen betaal je meestal tussen de 2000 en 3000 euro. Met deze loopbanden kun je enorme snelheden bereiken.
Verder zijn er modellen op de markt waar je zo’n 6000 tot 7000 euro voor betaalt. Deze modellen worden vooral door topsporters gebruikt en worden gezien als het beste van het beste.
Er zijn echter ook een aantal goedkope modellen van 200 tot 300 euro te koop. Op deze mechanische loopbanden kun je echter geen hoge snelheden bereiken. Ook hebben deze loopbanden een stuk minder specificaties.
De goedkopere modellen zijn vooral bedoeld voor mensen die op lage snelheden willen lopen. Zo kunnen wandelaars deze manuele loopbanden bijvoorbeeld gebruiken om lange afstanden te lopen.
Bepaal dus voor jezelf hoe serieus jij het hardlopen wilt nemen. Aan de hand daarvan kun je een loopband zonder stroom kopen die in jouw budget past.
Verschillen tussen een mechanische loopband en een met motor gestuurde loopband
Er zijn nogal wat verschillen te benoemen tussen een loopband met of zonder motor. Het grootste verschil is natuurlijk de manier waarop de loopband wordt aangedreven.
Toch zijn er nog meer verschillen tussen beide soorten loopbanden. Deze verschillen kun je hieronder lezen.
Het aantal keuzemogelijkheden
Allereerst zijn er veel meer loopbanden op de markt die worden aangedreven met een motor. De keuze uit mechanische loopbanden is dus een heel stuk minder.
Toch zegt dat natuurlijk niets over de kwaliteit van beide soorten loopbanden.
Het verschil in intensiviteit
Daarnaast zul je merken dat je op een loopband zonder motor je conditie intensiever traint. Dit is te danken aan het feit dat je je lichaam moet inzetten als aandrijving.
Hoe harder jij dus loopt, hoe beter de loopband op je gaat reageren.
De manier van lopen
Tenslotte is ook de manier van hardlopen een groot verschil. Op de meeste loopbanden zonder motor kun je namelijk in een splitsecond enorm snel rennen.
Op een normale loopband moet je eerst je maximumsnelheid handmatig aanpassen.
Dit gaat ten koste van je explosiviteit. Daarom zie je veel voetballers of sprinters graag trainen met een mechanische loopband. Zij hebben namelijk veel explosieve sprintkracht nodig.
Overigens geldt dit meestal niet voor de goedkopere modellen. Op deze loopbanden zonder motor kun je namelijk niet zo snel lopen.
Voordelen van een loopband zonder stroom
De beste loopband voor thuis kopen is een uitdaging. Vergeet de mechanische loopbanden daarbij echter niet mee te nemen in je keuze.
Er zijn namelijk flink wat voordelen te benoemen over de loopbanden zonder stroom.
Hieronder een lijstje met voordelen:
- Geen elektriciteit nodig
- Eenvoudig te gebruiken
- Je bepaalt makkelijk je eigen snelheid
- Nóg beter voor je conditie
- Hoog draaggewicht
Nadelen van een loopband zonder motor
Er zijn echter ook een aantal nadelen te benoemen. Zo kun je voor een compacte loopband beter voor een ander type loopband gaan.
Hieronder zijn de grootste nadelen op een rijtje gezet:
- Meestal erg prijzig
- Niet makkelijk te verplaatsen
- Moeilijk op te tillen (zwaar)
- Neemt veel ruimte in beslag
Een manuele loopband kopen – De aandachtspunten
Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een manuele loopband. Je wilt namelijk een product aanschaffen waar je 100 procent tevreden mee gaat zijn.
Hieronder vind je een aantal van deze aandachtspunten op een rijtje.
Je budget
Je kunt bij manuele loopbanden vaak hoge prijzen verwachten. Zeker de professionele loopbanden zonder motor vragen om een aardige investering.
Bekijk dus voordat je een mechanische loopband wilt kopen wat je budget is. Aan de hand daarvan kun je bepalen welk type loopband zonder stroom je wilt kopen.
De mogelijkheden
Uiteraard is het ook belangrijk om de mogelijkheden van de manuele loopband uit te zoeken. Welke toepassingen moet de loopband zonder stroom hebben om aan jouw eisen te voldoen?
Vaak kun je online bij de verschillende modellen een uitgebreide beschrijving lezen. Op die manier kun je het model uitkiezen dat het beste bij jouw wensen past.
Ook is het belangrijk om te bepalen of je vlak of met een helling wilt lopen. De beste loopbanden met helling zijn meestal motor gestuurd, maar er zijn ook manuele varianten.
De mechanische loopbanden met helling zijn overigens vaak niet gemaakt om op te sprinten. Let hier dus op als je een manuele loopband met helling wilt kopen.
Loopband zonder motor – mijn conclusie
Er zijn genoeg redenen te verzinnen om een loopband zonder stroom te kopen. Het heeft alles te maken met waar jij de manuele loopband voor wilt gebruiken.
Mechanische loopbanden zijn enorm duurzaam en je kunt er hartstikke veel mee. Om die reden zou ik een loopband zonder motor zeker aanraden.
Mijn naam is Daan en ik ben een grote sport- en fitnessliefhebber. Naast dat ik zelf graag train, vind ik het leuk om anderen hiermee te helpen. Dankzij mijn ervaring als personal trainer en voedingsdeskundige kan ik jou voorzien van de juiste informatie.