Beste loopbanden met Zwift vergeleken (2024)

Een Zwift loopband vergroot je trainingsmogelijkheden en maakt jouw trainingen leuker. Sport in een virtuele omgeving naar keuze en neem het op tegen anderen in de ultieme digitale wereld!

Alleen welke loopband heb je nodig voor Zwift? In dit artikel bekijk je de 7 beste loopbanden die geschikt zijn voor Zwift.

De beste Zwift loopbanden

Het is helemaal niet gek dat je vanwege het grote aanbod geen idee hebt welke loopband voor jou geschikt is. De onderstaande top 7 helpt je een eind op weg bij de keuze voor een loopband voor Zwift.

1. VirtuFit Elite TR-500i

Loopband Zwift VirtuFit Elite TR-500i

Iedere gebruiker van de VirutFit Elite TR-500i zal het beamen, dit is een topper onder de loopbanden. Het is een typische loopband voor de intensieve gebruiker thuis.

Uiteraard is de VirtuFit compatibel met Zwift. De loopband heeft een maximale hellingshoek van 15%, wat handig is voor de uitdagende parcoursen van Zwift.

Deze loopband is niet de goedkoopste onder de loopbanden voor thuisgebruik. Daarom is dit minder een aanrader voor als je de loopband maar een keer of twee per maand wilt gebruiken.

Maar als je fanatiek bent, ga je nauwelijks een betere loopband vinden.
2. Schwinn 510T

Schwinn 510T Loopband Zwift

De Schwinn 510T is al een heel fraai exemplaar. Met de loopband kan je 18 verschillende trainingsprogramma’s volgen.

De maximale snelheid van de band is 16 kilometer per uur en de maximale belasting 125 kilogram. Dat zit dus meer dan goed. En de band is compatibel met Zwift.

Het grote voordeel van de Schwinn 510T in vergelijking met andere Zwift loopbanden, is de prijs. Die ligt een behoorlijk stuk lager, terwijl er op het gebied van kwaliteit nauwelijks verschil is.

De loopband heeft een ingebouwde demping, waardoor je minder snel last van je gewrichten krijgt.
3. Bowflex BXT326

Loopband Bowflex BXT326

Puur als loopband is de Bowflex BXT326 de beste in dit lijstje tot nu toe. Waarom deze dan niet op nummer 1 staat? Heel simpel, de hoge prijs.

Deze smart loopband is van zeer goede kwaliteit en zowel de BXT326 als de andere types van Bowflex zijn heel stabiel. En daar betaal je voor.

De loopband is voorzien van allerlei extra’s, zoals interne speakers. Voor Zwift is dat een behoorlijke plus, omdat het omgevingsgeluid je helemaal het gevoel geeft dat je ergens buiten loopt.
4. VirtuFit Elite Smart Touch

VirtuFit Elite Smart Touch Loopband

De VirtuFit Elite Smart Touch is een zeer degelijke loopband. Deze loopband die compatibel is met Zwift wordt veel gebruikt door thuissporters.

Allereerst kun je deze loopband op snelheden tot 18 kilometer per uur gebruiken. Dit is ideaal als je uitdagende parcours van Zwift wilt gebruiken. Ook de hellingshoek die je tot 15% kunt instellen maakt deze loopband een uitdagend apparaat.

Dankzij de 75 trainingsprogramma’s kun jij je trainingen daarnaast enorm variëren. Door de trainingsprogramma’s wordt sporten met de VirtuFit Elite Smart Touch nooit saai.

Tenslotte kun je deze loopband met Zwift gemakkelijk inklappen. Dit maakt deze loopband erg compact.
5. VirtuFit TR-90i

De TR-90i van VirtuFit is een mooie loopband die compatibel is met Zwift. Ook andere fitness applicaties kun je eenvoudig koppelen aan deze loopband.

Omdat deze loopband al voor 99% is gemonteerd hoef je deze alleen nog neer te zetten. Dit maakt de loopband perfect voor thuissporters met weinig kennis van fitnessapparaten.

Verder is deze loopband een uitdagend trainingsapparaat dankzij de snelheidsinstelling tot 14km/u. hierdoor kun je ook thuis op een flinke snelheid hardlooptrainingen doen.

Daarnaast kun je je trainingen extra variëren dankzij de 15 trainingsprogramma’s. Stel vooraf een programma in en zorg ervoor dat je trainingen nooit saai worden!
6. Flow Fitness Runner DTM2000i

Flow Fitness Runner DTM2000i Loopband zwift

De Flow Fitness Runner DTM2000i is een favoriet onder ervaren hardlopers. Dankzij de compatibiliteit met programma’s zoals Zwift kun je divers trainen op deze loopband.

Allereerst heeft deze loopband een maximale belasting van 150 kilo. Hierdoor kunnen de meeste sporters gebruik maken van deze mooie loopband.

Verder kun je dankzij de 4pk motor snelheden tot 18km/u behalen op deze loopband. Dit maakt deze loopband een uitdagend apparaat voor ervaren sporters. Ook beginners kunnen dankzij deze snelheidsinstellingen stapsgewijs hun niveau verhogen.

Tenslotte is het mogelijk om 34 uitgebreide trainingsprogramma’s in te stellen. Uitgebreid trainen is met dit apparaat dus geen probleem!
7. D.C. Athletics Loopband

DC athletics loopband hardlopen met evy

Deze degelijke loopband van D.C. Athletics is geliefd onder thuissporters. Dankzij de eenvoudige montage kan iedereen deze loopband namelijk zelf in elkaar zetten.

Ook kun je divers trainen op deze loopband dankzij de 18 trainingsprogramma’s. Je kunt zelfs gebruik maken van een trainingsprogramma dat door je hartslag wordt aangestuurd.

Verder is deze loopband inklapbaar en dus compact om op te slaan. Voor mensen met weinig ruimte is deze loopband dus ideaal.

Tenslotte zorgt de maximumsnelheid van 16 km/u ervoor dat je uitdagend traint op deze loopband. Voor beginners is het mogelijk om langzaam te beginnen en je niveau stapsgewijs te verhogen.
Waarom hardlopen met Zwift?

Je hebt bevriende hardlopers misschien al vaker positieve verhalen over Zwift horen vertellen.

Dat valt te begrijpen, want Zwift is een feest voor iedere duursporter. Misschien wil je zelf ook wel meedoen aan de hype die eigenlijk al lang een gevestigde waarde is.

Vrijwel iedereen die indoor loopt, fietst of een andere duursport doet, zal het toegeven. Het is buiten een stuk(je) leuker.

De tijd gaat sneller en de omgeving is afwisselender dan in je garage of zolderkamer. Kortom: je haalt meer plezier uit buiten hardlopen. En juist op het vlak van plezier komt Zwift om de hoek kijken.

Met Zwift train je in een virtuele omgeving die je op je smartphone, laptop of zelfs televisie ziet. Er zijn natuurlijk meer programma’s die dit mogelijk maken.

Het leuke van de loopband app Zwift zit hem in de trainingen, gezamenlijke work-outs en wedstrijden die je kunt doen. Die combinatie zorgt voor extra prikkels. Zowel voor je lijf als voor je motivatie.

Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een loopband die compatibel is met Zwift, en een abonnement op Zwift. Dit kost je maandelijks zo’n 15 euro.

Tot slot: hoe verbind je een loopband met Zwift?

Veel heb je dus niet nodig om een workout op Zwift te doen met de loopband. Een goede loopband die compatibel met Zwift is, is het belangrijkste. En je hebt een abonnement nodig.

Je maakt verbinding via Bluetooth of ANT+. De beste ervaring krijg je door Zwift op je televisie te krijgen. Met een Apple TV is dat het eenvoudigst.

Daarna kan je zowel ‘vrij’ lopen als trainingen doen. Wil je een keer een wedstrijd lopen, maar ben je bang dat je het niet kunt bijhouden? Geen nood.

Zwift heeft vier categorieën, van beginner tot bijna prof. Zo kun je het opnemen tegen hardlopers van jouw niveau.

Relevante artikelen:

Zwift spinningfietsen

Loopbanden met helling

Elektrische loopbanden

Plaats een reactie