Beste loopbanden met Zwift vergeleken

Je hebt bevriende hardlopers misschien al vaker positieve verhalen over Zwift horen vertellen.

Dat valt te begrijpen, want Zwift is een feest voor iedere duursporter. Misschien wil je zelf ook wel meedoen aan de hype die eigenlijk al lang een gevestigde waarde is.

Alleen welke loopband heb je nodig voor Zwift? In dit artikel zie je wat de 3 beste loopbanden zijn voor Zwift.

Waarom hardlopen met Zwift?

Vrijwel iedereen die indoor loopt, fietst of een andere duursport doet, zal het toegeven. Het is buiten een stuk(je) leuker.

De tijd gaat sneller en de omgeving is afwisselender dan in je garage of zolderkamer. Kortom: je haalt meer plezier uit buiten hardlopen. En juist op het vlak van plezier komt Zwift om de hoek kijken.

Met Zwift train je in een virtuele omgeving die je op je smartphone, laptop of zelfs televisie ziet. Er zijn natuurlijk meer programma’s die dit mogelijk maken.

Het leuke van Zwift zit hem in de trainingen, gezamenlijke work-outs en wedstrijden die je kunt doen. Die combinatie zorgt voor extra prikkels. Zowel voor je lijf als voor je motivatie.

Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een loopband die compatibel is met Zwift, en een abonnement op Zwift. Dit kost je maandelijks zo’n 15 euro.

De beste Zwift loopbanden

Het is helemaal niet gek dat je vanwege het grote aanbod geen idee hebt welke loopband voor jou geschikt is. De onderstaande top 3 helpt je een eind op weg bij de keuze voor een loopband voor Zwift.

1. VirtuFit Elite TR-500i

Loopband Zwift VirtuFit Elite TR-500i

Iedere gebruiker van de VirutFit Elite TR-500i zal het beamen, dit is een topper onder de loopbanden. Het is een typische loopband voor de intensieve gebruiker thuis.

Uiteraard is de VirtuFit compatibel met Zwift. De loopband heeft een maximale hellingshoek van 15%, wat handig is voor de uitdagende parcoursen van Zwift.

Deze loopband is niet de goedkoopste onder de loopbanden voor thuisgebruik. Daarom is dit minder een aanrader voor als je de loopband maar een keer of twee per maand wilt gebruiken.

Maar als je fanatiek bent, ga je nauwelijks een betere loopband vinden.
2. Schwinn 510T

Schwinn 510T Loopband Zwift

De Schwinn 510T is al een heel fraai exemplaar. Met de loopband kan je 18 verschillende trainingsprogramma’s volgen.

De maximale snelheid van de band is 16 kilometer per uur en de maximale belasting 125 kilogram. Dat zit dus meer dan goed. En de band is compatibel met Zwift.

Het grote voordeel van de Schwinn 510T in vergelijking met andere Zwift loopbanden, is de prijs. Die ligt een behoorlijk stuk lager, terwijl er op het gebied van kwaliteit nauwelijks verschil is.

De loopband heeft een ingebouwde demping, waardoor je minder snel last van je gewrichten krijgt.
3. Bowflex BXT326

Loopband Bowflex BXT326

Puur als loopband is de Bowflex BXT326 de beste in deze top drie. Waarom deze dan niet op nummer 1 staat? Heel simpel, de hoge prijs.

Deze smart loopband is van zeer goede kwaliteit en zowel de BXT326 als de andere types van Bowflex zijn heel stabiel. En daar betaal je voor.

De loopband is voorzien van allerlei extra’s, zoals interne speakers. Voor Zwift is dat een behoorlijke plus, omdat het omgevingsgeluid je helemaal het gevoel geeft dat je ergens buiten loopt.
Tot slot: hoe verbind je een loopband met Zwift?

Veel heb je dus niet nodig om een workout op Zwift te doen met de loopband. Een goede loopband die compatibel met Zwift is, is het belangrijkste. En je hebt een abonnement nodig.

Je maakt verbinding via Bluetooth of ANT+. De beste ervaring krijg je door Zwift op je televisie te krijgen. Met een Apple TV is dat het eenvoudigst.

Daarna kan je zowel ‘vrij’ lopen als trainingen doen. Wil je een keer een wedstrijd lopen, maar ben je bang dat je het niet kunt bijhouden? Geen nood.

Zwift heeft vier categorieën, van beginner tot bijna prof. Zo kun je het opnemen tegen hardlopers van jouw niveau.

Relevante artikelen:

Zwift spinningfietsen

Plaats een reactie