Manboobs wegwerken – Hoe kom je van mannenborsten af?

Heb jij last van mannenborsten en wil jij graag deze manboobs wegtrainen? Dan heb je vast al veel gezocht naar manieren om dit te doen. Helaas is borstvet wegtrainen niet voor iedereen gemakkelijk.

In dit artikel lees je daarom alles over hoe je deze zogeheten ‘moobs’ wegwerkt.

Allereerst lees je meer over de oorzaken van mannenborsten. Hierna lees je hoe je de manboobs effectief wegwerkt. Daarbij worden verschillende oplossingen geboden.

Tenslotte lees je meer over Gynectrol, een supplement dat mannenborsten effectief aanpakt. Na dit artikel weet jij dus alles over hoe je van manboobs afkomt!

Mannenborsten in het kort

manboobs dokter hormonen
  • Mannenborsten, ook wel ‘manboobs’ of ‘moobs’, ontstaan op verschillende manieren. De meest voorkomende manier is door een snelle gewichtstoename.
  • De medische term van mannenborsten is ‘gynaecomastie’.
  • Mannenborsten wegwerken kan door meerdere dingen te doen. Zo kun je manboobs wegtrainen of gezonder gaan eten.
  • Moobs wegtrainen is niet voor iedereen even makkelijk. Sommige mannen hebben zelfs een chirurgische ingreep nodig om van hun manboobs af te komen.
  • Er zijn ook supplementen, zoals Crazybulk Gynectrol, waarmee je manboobs effectief kunt wegwerken.

Oorzaken van mannenborsten

Er zijn verschillende oorzaken waardoor mannenborsten kunnen vormen. De manier waarop manboobs ontstaan is erg afhankelijk van je levensstijl. Daarom is het goed om te weten dat iedere oorzaak anders kan worden opgelost.

Hieronder vind je de meest voorkomende oorzaken waardoor mannenborsten ontstaan.

Toename van gewicht

De meest voorkomende oorzaak is een snelle toename van lichaamsgewicht. Moobs bestaan namelijk voor het grootste gedeelte uit vet. Als je in korte tijd veel aankomt, kun je dus ongewild manboobs bij jezelf creëren.

Als je in gewicht aankomt, betekent dat meestal dat je vetpercentage ook stijgt. De plek waar je vet opslaat is voor iedere man verschillend. Bij sommige mannen gaat het vet bijvoorbeeld in de buikstreek of benen zitten.

Andere mannen maken dus juist veel borstvet aan, waardoor manboobs ontstaan. Deze moobs wegtrainen is vaak helaas erg lastig, omdat vet verliezen nu eenmaal lang duurt.

Een slechte lichaamshouding

slechte houding man

Een andere oorzaak van mannenborsten is een slechte lichaamshouding. Veel mannen hebben van zichzelf namelijk een slechte zithouding of sta houding.

Deze houding ontstaat meestal door de jaren heen. Dit gebeurt vooral als je veel stilzit of stilstaat tijdens je werk. Je schouders gaan bijvoorbeeld naar voren hangen en je nek staat ook onder druk.

Omdat je schouders naar voren hangen, zakt je borst naar beneden. Hierdoor gaan je borsten, die je normaal bijna niet ziet, naar beneden hangen. Van een afstandje lijkt het dan opeens alsof je borsten hebt!

Een hoog oestrogeengehalte

Tenslotte is ook een hoog oestrogeengehalte een veel voorkomende oorzaak van mannenborsten.

Wetenschappers noemen mannenborsten ook wel gynaecomastie, waarbij zij het oestrogeengehalte vaak meerekenen als belangrijke factor.

Over het algemeen is de aanmaak van oestrogeen bij mannen heel laag. Toch kan het oestrogeengehalte in sommige gevallen ook bij mannen opeens stijgen.

Een hoog oestrogeengehalte kan bij jonge mannen bijvoorbeeld ontstaan in de puberteit. In deze periode hebben mannen last van hormonale schommelingen, waarbij ook oestrogeen wordt aangetast.

Gelukkig verdwijnen de moobs bij pubers meestal vanzelf weer.

Verder kan het oestrogeengehalte bij mannen verhogen door medicijnen of sportsupplementen. Zeker illegale steroïden zijn een veelvoorkomende oorzaak van manboobs onder sporters.

Borstvet wegtrainen, zo doe je dat effectief!

Het liefst wil je natuurlijk je manboobs wegtrainen. Mannenborsten kunnen namelijk zorgen voor een flinke deuk in je zelfvertrouwen. Het wegwerken van moobs is gelukkig op meerdere manieren te doen.

Hieronder vind je de beste manieren om borstvet weg te trainen.

Gevarieerde en uitgebreide krachttraining

krachtstation_biceps_oefening

Allereerst is het belangrijk om gevarieerde krachttraining te doen. Dat betekent dus dat je niet alleen je borst moet trainen, wat veel mannen denken. Als je alleen je borst traint, vergroot je namelijk alleen het spierweefsel onder je borstvet.

Een gevarieerde en uitgebreide krachttraining zorgt voor meer definitie in je hele lichaam. Hierdoor worden de spieren om je borst ook groter, waardoor je moobs minder opvallen.

Ook zorgt een uitgebreide krachttraining ervoor dat je meer vet verliest. Het verliezen van vet draagt bij aan het verminderen van je mannenborsten. Hoe meer je afvalt, hoe sneller jouw manboobs verleden tijd zijn.

Op dieet gaan

Naast sporten is het belangrijk om goed te letten op je dieet. Met een gezond dieet zul je namelijk sneller afvallen.

Het verlagen van je lichaamsgewicht zorgt, zoals eerder benoemd, voor minder opvallende mannenborsten.

Naast je dieet kun je ook gebruik maken van supplementen die je vetmassa verlagen. Zo kun je bijvoorbeeld fatburners gebruiken tijdens het afvallen. Ververbranders werken echter het best als je daarnaast ook gezond en caloriearm eet.

Op dieet gaan hoef je niet meteen heel intensief te doen. Je wilt je dieet namelijk wel lang vol kunnen houden voor het beste resultaat. Begin stapsgewijs met gezond eten en werk naar een dieet toe dat voor jou werkt.

Je lichaamshouding aanpassen

Tenslotte kun je ook meteen je manboobs wegwerken door op je houding te letten. Veel mannen lijken namelijk borsten te hebben door hun slechte houding.

Door met je borst naar voren te lopen verander je je lichaamshouding bijvoorbeeld al effectief. Ook een rechte rug en goed gepositioneerde schouders dragen bij aan een betere lichaamshouding.

Het is begrijpelijk als je dit een beetje ongemakkelijk vindt. Waarschijnlijk schaam je je namelijk voor je borst als je last hebt van moobs. Het is dan wellicht ongemakkelijk om juist met je borst naar voren te lopen.

Toch is deze zogenoemde ‘trotse houding’ een goede manier om je mannenborsten weg te werken.

Wat zegt de wetenschap over moobs wegwerken?

Dokter medicatie

Ook wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar het ontstaan van manboobs. Het is namelijk een fenomeen waar veel mannen zich voor schamen.

Volgens wetenschappers zijn er verschillende redenen waarom mannen lastkrijgen van borstvorming.

De meest voorkomende oorzaak is volgens experts allereerst het gebruik van steroïden onder bodybuilders. Steroïden hebben namelijk een negatief effect op de aanmaak van oestrogeen.

Verder kunnen mannenborsten een teken zijn van verschillende ziektes, zoals in dit artikel staat. Zo kunnen manboobs een teken zijn van prostaatkanker of teelbalkanker. Als je uit het niets mannenborsten krijgt, kun je dit dus beter even laten checken.

Tenslotte is gezond voedsel en voldoende training volgens wetenschappers het effectiefst om manboobs weg te werken. Meetstal is borstvorming volgens hen namelijk een gevolg van een ongezonde levensstijl. Dit geldt volgens dit artikel vooral voor jonge mensen.

Effectief moobs wegwerken – Crazybulk Gynectrol

crazybulk gynectrol

Moobs wegwerken kun je ook doen aan de hand van de juiste supplementen. Een goed voorbeeld hiervan is het supplement Gynectrol van Crazybulk. Dit supplement is namelijk speciaal gemaakt voor mannen met borstvorming.

Allereerst zorgt Gynectrol voor een betere hormoonbalans in je lichaam. Het supplement verlaagt de hoeveelheid oestrogeen in je lichaam effectief. Hierdoor wordt de onprettige ophoping van vet rondom je borst verlaagd.

Verder is dit supplement een effectieve manier om lichaamsvet te verbranden. Overigens wordt niet alleen het vet in je borst aangepakt door Gynectrol.

De vetverbranding in je hele lichaam zal dankzij dit supplement effectief worden versneld.

Ervaringen van gebruikers

man rode capsule

Online zijn verschillende ervaringen met Crazybulk Gynectrol te vinden. Als je manboobs hebt, ben je namelijk niet de enige die er last van heeft.

Allereerst zijn veel gebruikers te spreken over de effectieve werking. Zij merken al na enkele weken dat hun moobs een stuk minder zichtbaar zijn.

Sommige gebruikers hebben zelfs maar 1 potje nodig om hun manboobs weg te werken!

Verder merken veel mannen dat hun algehele vetpercentage wordt verminderd. Hierdoor krijgen zij een gedefinieerd lichaam, waarbij ook hun borst er beter uitziet.

Manboobs wegtrainen – Is er nog hoop?

Mannenborsten kunnen dus zorgen voor veel onzekerheid. Dit is niet gek, want de meeste mannen willen helemaal geen borsten op hun lichaam. Gelukkig kun je manboobs op verschillende manieren wegwerken.

Uit onderzoeken blijkt dat voornamelijk voldoende beweging en gezonde voeding je manboobs kunnen verminderen. Probeer dus meer te sporten en goed te eten. Hou hierbij goed in de gaten of je moobs hierdoor verminderen.

Een andere effectieve manier om borstvet weg te trainen is dus met supplementen zoals Gynectrol. Dit supplement heeft namelijk een bewezen positief effect op de borstvermindering bij mannen.

Zoek dus zelf uit welke manier voor jou werkt om mannenborsten weg te trainen!