Massagetafel inklapbaar kopen? Top 7 opvouwbare massagetafels

Ben jij op zoek naar een inklapbare massage tafel? Het is lastig om een goede massagetafel die inklapbaar is te vinden.

Er zijn namelijk veel inklapbare massagetafels om uit te kiezen. In dit artikel vind je de beste opvouwbare massagetafels.

Bij het zoeken van de beste inklapbare massagetafels heb ik gelet op reviews van gebruikers. Ook heb ik gekeken naar de specificaties en de algehele kwaliteit van de producten.

Al deze inklapbare massagetafels zijn dus van goede kwaliteit. Je kunt ze met een gerust hart kopen.

De beste inklapbare massagetafels – Top 7

Er zijn dus nogal wat massagetafels die inklapbaar zijn te vinden. Echter is niet elke tafel betrouwbaar en van goede kwaliteit.

Na goed onderzoek ben ik uitgekomen op de onderstaande 7 massagetafels die inklapbaar zijn. Deze top 7 massagetafels is ingedeeld op kwaliteit, betrouwbaarheid en reviews van gebruikers.

1. Alora – Inklapbare Massagetafel met opbergtas

Alora Massagetafel Relax Budget

De beste inklapbare massagetafel is dit model van Alora. Deze mobiele massagetafel wordt geleverd met een handige opbergtas. Zo kun je de massagetafel ingeklapt en wel overal mee naartoe nemen.

De tafel weegt maar 12 kilo, waardoor je deze makkelijk kunt optillen. Dat maakt deze lichtgewicht massagetafel ideaal voor masseurs die op verschillende locaties werken.

Ook heeft de massagetafel een maximaal draaggewicht van 250 kilo. Hierdoor kan iedereen gebruik maken van deze inklapbare massagetafel.

Het masseren wordt gemakkelijker gemaakt door de verstelbare poten van deze tafel. Je kunt de inklapbare massagetafel namelijk van 60 tot 80 cm hoog verstellen.
2. VidaXL – Inklapbare Houten Massagetafel

vidaXL Inklapbare massagetafel

Deze mooie houten inklapbare massagetafel van VidaXL is een geweldig product voor amateurs en professionele masseurs. Iedereen kan dus zonder probleem gebruik maken van deze massagetafel.

Verder is de massagetafel makkelijk opvouwbaar. Ook weegt deze opvouwbare massagetafel slechts 14,5 kilo. Hierdoor kun je de massagetafel eenvoudig meenemen in een bijgeleverde opbergtas.

Het maximale draaggewicht van de tafel is 150 kilo. Daarnaast kunnen mensen van lengtes tot 215 cm gebruik maken van de inklapbare massagetafel.

Tenslotte kun je deze inklapbare massagetafel volledig verstellen. Zo kun je als masseur de ideale hoogte instellen om comfortabel te werken. Ook is de hoofdsteun verstelbaar.
3. TecTake – Mobiele Massagetafel Aluminium

Mobiele Aluminium Massagetafel tectake

De mobiele massagetafel van TecTake is een mooi opvouwbaar alternatief voor massieve massagetafels. Deze aluminium massagetafel is namelijk net zo sterk als een professionele massagetafel.

Daarnaast is de opvouwbare massagetafel van TecTake binnen enkele seconden opgezet. Ook kun je de opvouwbare massagetafel snel weer inklappen en makkelijk meenemen. Dit product is dus ideaal voor professionele masseurs die op locatie werken.

Verder kun je de tafel volledig instellen op jouw behoeftes. Zo kun je de tafel afstellen op beenlengte en optimaal comfort voor je nek.

Tenslotte is deze tafel geschikt voor personen van alle lengtes met een gewicht tot 250 kilo.
4. VidaXL – 2 Zone Inklapbare Massagetafel

vidaXL Inklapbare massagetafel 2 zones

De 2 zone massagetafel van VidaXL is een bruikbaar product voor professionele masseurs en amateurs. Dankzij de verstelbare hoogte kan iedereen gebruik maken van dit product.

Ook is deze houten VidaXL massagetafel is inklapbaar en daardoor eenvoudig op te slaan. De massagetafel wordt geleverd met een opbergtas.

Verder is de stof van deze inklapbare massagetafel bestand tegen oliën en schoonmaakmiddelen. Daardoor kun je de hele dag op een hygiënische manier verschillende mensen masseren.

Tenslotte is deze opvouwbare massagetafel geschikt voor de meeste mensen. Het maximale draaggewicht is namelijk 150 kilo. Ook kunnen lange mensen eenvoudig gebruik maken van deze massagetafel.
5. Goets – 3 Zones Massagetafel Inklapbaar

Massagetafel Hout goets

Goets verkoopt een massagetafel die inklapbaar is van goede kwaliteit. Dankzij de verschillende hoogtestanden van deze tafel kun je namelijk comfortabel massages geven en krijgen.

Verder is deze draagbare massagetafel makkelijk mee te nemen naar verschillende locaties. Daarnaast kun je de compact opgevouwen massagetafel overal gemakkelijk opbergen.

Daarnaast kunnen ook zware mensen gebruik maken van deze massagetafel. Het product heeft namelijk een draagcapaciteit van wel liefst 250 kilo.

De tafel is tenslotte ook erg bruikbaar voor brede mensen. Dankzij de brede constructie van de tafel kan iedereen dit product comfortabel gebruiken.

De massagetafel is daardoor ook geschikt voor professionele massages.
6. ZENGROWTH – Opvouwbare Massagetafel

ZENGROWTH Massagetafel

ZenGrowth verkoopt een mooi afgewerkte inklapbare massagetafel van hout. Vooral de afwerking van de kussens is iets wat opvalt bij deze tafel.

Daarnaast is dit product natuurlijk ook van erg goede kwaliteit. Door de brede ligging van de kussens kan iedereen deze tafel comfortabel gebruiken.

Ook kun je dankzij de dikke kussens comfortabel op je buik en je rug liggen.

Verder kun je de hoogte van de inklapbare massagetafel eenvoudig afstellen. Hierdoor kunnen masseurs de tafel optimaal instellen om de massage zo comfortabel mogelijk te maken.

Tenslotte is deze inklapbare massagetafel geschikt voor mensen tot 230 kilo.
7. HomCom – Massagetafel Inklapbaar

HOMCOM Massagetafels

HomCom verkoopt een inklapbare massagetafel die vooral voor thuisgebruik is bedoeld. Deze aluminium inklapbare massagetafel is namelijk stevig genoeg voor simpele massages.

Dankzij het lichtgewicht aluminium frame weegt het product weinig, maar is het toch erg stevig. Dit maakt deze mobiele massagetafel ideaal om op verschillende plekken te gebruiken.

Met een draagvermogen van 225 kilo kunnen de meeste mensen deze tafel gebruiken. Ook kunnen mensen tot 215 cm lang de tafel comfortabel gebruiken.

Tenslotte kun je deze inklapbare massagetafel met alle schoonmaakmiddelen reinigen. De kussens en het frame van de massagetafel zijn namelijk bestand tegen de chemicaliën van schoonmaakmiddelen.
Waar kun je een inklapbare massagetafel voor gebruiken?

Er zijn verschillende toepassingen te verzinnen voor het gebruiken van een inklapbare massagetafel.

Hieronder vind je een beknopt overzicht van de populairste manieren waarop mensen inklapbare massagetafels gebruiken.

Professionele massages

opvouwbare massagetafel professioneel

Allereerst kun je met inklapbare massagetafels ook professionele massages geven. Veel beroepsmasseurs kopen dan ook een massagetafel die opvouwbaar is.

Op die manier kunnen zij op elke locatie hun eigen tafel gebruiken.

Verder zijn de meeste inklapbare massagetafels enorm stevig. Daardoor kunnen professionele masseurs elke vorm van massage op hun opvouwbare massagetafel uitvoeren.

Blessurebehandeling

Verder zie je dat veel sportinstanties ook een inklapbare massagetafel gebruiken. Vooral sportclubs die met hun team op reis gaan hebben vaak zo’n tafel bij zich.

Op die manier kan de verzorger van een sportteam opgelopen blessures meteen behandelen.

Ook zijn de kussens van de inklapbare massagetafels vaak verstelbaar. Daardoor kan een fysiotherapeut of masseur elke spier in het lichaam op de tafel behandelen.

Zeker bij blessures aan je rug is een inklapbare massagetafel onmisbaar in de sportwereld. Dankzij een dagelijkse massagebehandeling verdwijnen rugblessures vaak namelijk een stuk sneller.

De inklapbare massagetafel wordt bij rugblessures vaak gebruikt in combinatie met een inversietafel.

Massages in je eigen huis

inklapbare massagetafel thuis

Tenslotte is een inklapbare massagetafel ideaal om in je huis te gebruiken.

Het opgevouwen product neemt namelijk weinig ruimte in beslag. Daardoor kun je de inklapbare massagetafel gemakkelijk in een opslagruimte opbergen.

Het kan natuurlijk nooit kwaad om een compacte massagetafel in je huis te hebben staan. Zeker als jij of je partner rugklachten hebben is zo’n inklapbaar product handig.

Voor rugklachten kun je overigens ook een handige backstretcher kopen.

Belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een inklapbare massagetafel

Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een inklapbare massagetafel. Dankzij deze aandachtspunten weet je zeker dat je een massagetafel van goede kwaliteit aanschaft.

De volgende punten zijn goed om op te letten voordat je het product aankoopt.

Het materiaal van de kussens

massagetafel schoonmaken alcohol

Allereerst is het erg belangrijk om te letten op het materiaal van de kussens. De meeste kussens van inklapbare massagetafels hebben materialen die je makkelijk kunt schoonmaken.

Toch zijn er ook massagetafels met kussens die bijvoorbeeld niet tegen bepaalde reinigingsmiddelen kunnen.

Het is daarom belangrijk om te weten welk reinigingsmiddel je op de kussens mag gebruiken. Zo voorkom je dat de kussens na een aantal massages al kapot gaan.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de kussens comfortabel zijn. Een te hard kussen kan bijvoorbeeld zorgen voor pijnlijke spieren. Een te zacht kussen zorgt dan weer voor een inefficiënte massage.

Zorg daarom dat je de kussens van de massagetafel eerst even mag aanvoelen. Zo kun je van tevoren al bepalen of de kussens van goed kwalitatief materiaal zijn.

Een stevig frame

Verder is het belangrijk dat het frame van de tafel stevig is. Dit is vrij logisch, gezien je niet wilt dat de tafel instort tijdens het masseren. Toch zijn er inklapbare massagetafels op de markt waarvan het frame niet stevig is.

Het materiaal van het frame is daarom niet onbelangrijk. Zeker frames van hout en aluminium zijn betrouwbaar en stevig.

Frames die van kunststof zijn gemaakt hoeven overigens niet slecht te zijn. Het is dan echter wel belangrijk om het frame te testen op stevigheid.

Het draagvermogen en belastbare gewicht

massagetafel draaggewicht

Daarnaast zijn het draaggewicht en het belastbare gewicht belangrijke aandachtspunten. Dit bepaalt namelijk hoe stevig de massages kunnen zijn die worden gegeven.

Allereerst is het draaggewicht belangrijk. Het draagvermogen bepaalt namelijk hoe zwaar de gebruiker van de inklapbare massagetafel mag zijn.

Iemand die zwaarder is dan de draagcapaciteit kan zorgen dat de opvouwbare massagetafel instabiel raakt.

Verder is ook het belastbare gewicht van belang. Het belastbare gewicht is een optelsom van het draaggewicht en de kracht van de masseur.

Hoe hoger het belastbare gewicht, hoe harder een massage gegeven kan worden.

De aanbieder van de inklapbare massagetafel

Tenslotte is het natuurlijk van belang dat je het product koopt bij een betrouwbare aanbieder. Dan weet je namelijk zeker dat het product goed is.

Ook kun je dan bij eventuele problemen makkelijk met de aanbieder in contact komen.

Je kunt de inklapbare massagetafels soms ook kopen als tijdelijke actie in bijvoorbeeld een supermarkt. Zo heeft de Lidl regelmatig inklapbare massagetafels van goede kwaliteit in hun assortiment.

Je kunt overigens sowieso altijd rekening houden met aanbiedingen of acties van verkopers. Op die manier kun je kwalitatieve inklapbare massagetafels kopen voor een scherpe prijs.

Sommige verkopers bieden ook tweedehands massagetafels van goede kwaliteit aan voor een scherpe prijs.

Meer massage producten: