Medicijnen om af te vallen – Alles wat je moet weten!

Zoek jij informatie over medicijnen om af te vallen? Dan heb je vast al veel artikelen gelezen over afslank medicijnen. Afvallen is namelijk iets waar bijna iedereen zich weleens mee bezighoudt.

In dit artikel lees je welke medicijnen om af te vallen er allemaal zijn. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen medicijnen op recept en afslank medicijnen zonder recept.

Verder lees je meer over middelen om af te vallen tijdens het droogtrainen. Hierbij worden de supplementen benoemd die er zijn als je als krachtsporter wilt afvallen.

Officiële medicijnen om af te vallen via de huisarts

Afslankpillen dieet

De beste medicatie voor afvallen vind je meestal bij een huisarts of ziekenhuis. Deze afval medicijnen zijn namelijk uitgebreid getest door dokters, wetenschappers en andere experts. 

Afslankpillen van de huisarts zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Elk afslank medicijn heeft weer een andere unieke manier van werken. Hierdoor weet je vaak niet welk medicijn om af te vallen past bij jouw situatie.

Hieronder worden een aantal medicijnen om af te vallen via de huisarts uitgelicht. Zo weet jij welk type medicijn voor een bepaalde situatie geschikt is.

Uiteraard hangt het gebruik van dit medicijn af in goed overleg met je huisarts en/of specialist. En is het gebruik hiervan verbonden aan verschillende medische aandoeningen.

Afvallen met obesitas – Orlistat

Mensen met obesitas krijgen meestal Orlistat als medicijn om af te vallen. Je wordt gezien als obesitaspatiënt als je BMI 30 of hoger is. Orlistat gebruik je drie keer per dag, net voor je gaat eten.

De bekendste reden waarom mensen willen afvallen is natuurlijk dat men zichzelf te zwaar vindt. Ook kan het medisch onverantwoord zijn.

Toch is alleen een gezond dieet voor sommige mensen niet voldoende. Een supplement zoals Orlistat zorgt ervoor dat je in korte tijd snel afvalt.

Orlistat is een vermageringsmiddel dat ervoor zorgt dat je lichaam minder vet kan opnemen. Doordat je minder vet opneemt, zul je meer afvallen dan je zonder Orlistat zou doen.

Na drie maanden ben je ongeveer 5% van je lichaamsgewicht kwijt dankzij dit afval medicijn. Natuurlijk is dit alsnog geen wondermiddel, dus zelf moet je hier ook energie in steken.

Afvallen met diabetes – Liraglutide (Saxenda)

Liraglutide is een medicijn dat de bloedsuikerspiegel verlaagt. Het supplement zorgt ervoor dat het niveau van insuline na een maaltijd beter gereguleerd is. Daardoor kan het lichaam minder suiker vrijgeven.

Na een maaltijd zet je lichaam de koolhydraten uit het voedsel om in suiker. Omdat diabetes je bloedsuiker verhoogt, moet dit proces tijdens het afvallen goed worden gereguleerd.

Liraglutide zorgt ervoor dat jouw bloedsuikerspiegel na een maaltijd op peil blijft.

Dokters schrijven Liraglutide voor bij mensen met een BMI boven de 27. Liraglutide gebruik je 1 keer per dag, door middel van een injectie. Dit doe je minimaal 3 maanden lang, waarna er wordt gekeken wat de resultaten zijn.

Afvallen met mentale klachten – Bupropion (Mysimba)

Bupropion wordt ook aangeboden als medicijn om af te vallen via de huisarts. Iedereen kan Bupropion gebruiken, maar voor mensen met mentale klachten is het extra nuttig. Je gebruikt Bupropion twee keer per dag, waarbij je steeds 2 tabletten inneemt.

Mensen die last hebben van depressies, kunnen hun negatieve gevoel namelijk verminderen met Bupropion. Vaak komen mentale klachten en gewichtsproblemen tegelijkertijd voor. In dat geval is Bupropion dus een mooie oplossing voor beide problemen.

Daarnaast heeft Bupropion eigenschappen die verslavingsgevoelige mensen kunnen helpen. Zo wordt het middel bijvoorbeeld voorgeschreven als je wilt stoppen met roken. Als je stopt met roken, wil je vaak meer gaan eten. Bupropion zorgt ervoor dat je dit minder doet.

Al deze bovenstaande medicijnen krijg je natuurlijk niet zomaar voorgeschreven. Hier gaan verschillende gesprekken met een huisarts en/of specialist aan vooraf.

Ook wordt er gekeken naar de individuele situatie per persoon. Niet ieder soort medicatie is voor iedereen geschikt.

De verzekering vergoed ook nog lang niet ieder afvalmedicijn, dus ook dit is iets om rekening mee te houden.

Afslank medicijnen zonder recept

afvalpillen en sporten

Soms vinden mensen het niet nodig om naar een dokter te gaan voor afval medicijnen. Medicijnen om af te vallen via de huisarts regelen is soms namelijk een grote stap.

In dat geval zijn middelen om af te vallen zonder recept een goede oplossing.

Het is wel belangrijk om te weten dat je moet oppassen met afslank medicijnen zonder recept. Sommige van deze medicatie voor afvallen is namelijk niet of nauwelijks getest.

Lees daarom altijd eerst ervaringen van experts en andere gebruikers over het medicijn.

Hieronder vind je een overzicht van een aantal medicijnen om af te vallen zonder recept.

Fatburners

Allereerst zijn fatburners een goed alternatief voor medicijnen om af te vallen. Fatburners zijn namelijk gemaakt om snel en op een gezonde manier gewicht te verliezen. Vooral onder sporters zijn fatburners erg populair.

De meeste fatburners zijn niet zo effectief als afval medicijnen. Echter zul je met fatburners plus een gezond dieet toch maandelijks enkele kilo’s kunnen kwijtraken.

Fatburners bevatten vaak extracten van natuurlijke planten en voedingsmiddelen. Hierdoor zijn ze over het algemeen veilig om zonder recept te gebruiken.

Let op! Er zijn ook illegale fatburners op de markt. Wees verstandig en blijf hier zo ver mogelijk vandaan.

Detox pillen

detox pillen

Ook detox pillen zijn een mooi alternatief voor medicatie voor afvallen.

Detox pillen gebruik je net als medicijnen om af te vallen naast je gewone dieet. Meestal neem je de detox pillen of capsules voor je maaltijd. Per detox pil verschilt de gebruikshoeveelheid en de frequentie waarmee je ze neemt.

Detox pillen bestaan vaak voor 100% uit natuurlijke ingrediënten. Ook zijn detox pillen vaak getest door meerdere gebruikers en experts.

Hierdoor zijn ze betrouwbaar en voor de meeste mensen veilig om te gebruiken.

Heb je al eens een keer detox pillen gebruikt en beviel dit? Dan is een detox kuur het overwegen ook zeker eens waard.

Medicijnen om af te vallen – Wat zeggen wetenschappers?

Wetenschappers hebben de medicijnen om af te vallen van de huisarts uiteraard uitgebreid onderzocht. Er zijn eerst tientallen tests uitgevoerd, voordat deze medicatie aan mensen werd gegeven.

Medicijnen om af te vallen via de huisarts aanvragen is dus het veiligst.

Daarnaast zijn experts ook positief over de alternatieven voor afslank medicijnen. De werking van bijvoorbeeld fatburners wordt door veel fitnessexperts bevestigd. Wel wordt benadrukt dat deze supplementen alleen werken bij het volgen van een gezond dieet.

Zijn er medicijnen om af te vallen voor droogtrainen?

droogtrainen ervaringen

Ook mensen die droogtrainen maken graag gebruik van medicijnen om af te vallen. Vaak betreft dit helaas echter illegale afslankpillen.

Er zijn eigenlijk geen medicijnen om af te vallen beschikbaar voor mensen die willen droogtrainen. Sporters kunnen beter gebruik maken van afvalsupplementen zoals de hierboven genoemde fatburners en detox kuren.

Medicijnen om af te vallen – Conclusie

Er zijn dus verschillende soorten medicijnen om af te vallen. Veel van deze afslank medicijnen worden door huisartsen voorgeschreven.

Afhankelijk van je situatie krijg je van de dokter een bepaald type afval medicatie voorgeschreven. Niet iedereen krijgt dit voorgeschreven, daar zijn verschillende (medische) redenen aan verbonden.

Medicijnen om af te vallen zonder recept kun je dus ook kopen. Echter zijn deze medicijnen niet altijd even goed getest. Hierdoor zijn ze vaker ongezond en kunnen ze bijwerkingen veroorzaken.

Als je afval medicijnen zonder recept wilt gebruiken, kun je beter afvalsupplementen gebruiken. Deze supplementen zijn minder snel effectief, maar wel uitgebreid getest door fitnessexperts.

Wil jij zelf aan de slag gaan met afvallen en kun je een steuntje in de rug gebruiken? Klik dan op de knop hieronder om de beste afvalpillen van dit moment te bekijken: