Beste Medisana weegschaal kopen? Top 9 & Reviews

Een Medisana weegschaal staat garant voor precisie en veelzijdigheid. Het zijn uitgebreide slimme weegschalen die goed betaalbaar zijn.

Geen wonder dat de weegschalen van Medisana zo gewild zijn. In deze review bespreken we wat je van dit merk mag verwachten en wat de beste weegschalen van Medisana zijn.

Mocht je dus overwegen om een weegschaal van dit merk aan te willen schaffen, lees dan vooral snel verder!

Wat zijn de beste Medisana weegschalen?

Natuurlijk ben je nieuwsgierig welke weegschaal van Medisana je nou het beste kunt kopen. Waarschijnlijk heb je al ondervonden dat de verschillen tussen een aantal varianten minimaal zijn. Zowel qua prijs als qua functies.

Veel van de modellen lijken inderdaad erg veel op elkaar, daarom is een goede vergelijking vooraf wel zo handig.

1. Medisana PS 402

Medisana PS 402

We bijten het spits graag af met een van de goedkopere modellen. Voor iets meer dan een tientje schaf je de 402 personenweegschaal aan.

Het is een slimme weegschaal, maar heeft natuurlijk niet iedere denkbare functie. Dat is voor deze goedkope prijs helaas niet mogelijk.

Een gebruikersprofiel opslaan behoort bijvoorbeeld niet tot de mogelijkheden. Als je heel serieus bezig bent met het meten en bijhouden van je lichaamssamenstelling raden we daarom aan om eens naar een andere weegschaal te kijken die uitgebreider is.

Ook is hij niet mega accuraat. Iets wat je natuurlijk niet mag verwachten voor deze prijs. Het is een prima weegschaal om je lichaamsgewicht in de gaten te houden.

Het is een zeer voordelige koop, met een charmant design. Hij past dus goed in de meeste badkamers.


2. Medisana BS 444 Connect

medisana_bs_444

Laten we snel verder gaan met een iets uitgebreider model. Voor een tientje meer schaf je namelijk de BS 444 Connect aan.

Dit model is al direct behoorlijk uitgebreider. Zo maakt de weegschaal bijvoorbeeld onderscheid tussen 8 gebruikersprofielen.

Ook is het een slimme weegschaal met lichaamsanalyse. Dat wilt zeggen dat hij je vetpercentage en BMI meet. Ook je botdichtheid en dergelijke worden eenvoudig gemeten door de BS 444.

De weegschaal is dun en licht, waardoor je ‘m gemakkelijk neerzet waar je maar wilt. Ook het design is wederom mooi, waardoor het waarschijnlijk goed past in je badkamer.

De weegschaal werkt met een applicatie om alles inzichtelijker te krijgen. Toch werkt dit niet altijd helemaal vlekkeloos. Voor de connectiviteit met apps zouden we dit model dan ook niet aanbevelen.

Ook het scherm is niet verlicht, wat jammer is. Voor de rest is het gewoon een prima weegschaal voor een mooi prijsje. Niet veel mis mee.


3. Medisana BS 440 Connect

medisana_bs_440_connect

Dit is misschien we de meest uitgebreide Medisana personenweegschaal. Hij heeft een prachtig verlicht scherm en een mooi uiterlijk. Maar aan een mooie weegschaal alleen heb je natuurlijk niet veel.

Gelukkig biedt de Medisana BS 440 dan ook veel meer dan enkel een mooi uiterlijk. Ook de hardware van deze weegschaal klopt volledig, wat een accurate meting tot gevolg heeft.

Je kunt ‘m veilig gebruiken tot 180 kg en is ook bruikbaar met de VitaDock app voor Android en IOS. De meetsensoren van dit model zijn indrukwekkend dun en zeer fraai.

Ook het display is lekker groot en duidelijk. Een regelrechter topper!


4. Medisana PSD Analoge Personenweegschaal

medisana_psd_analoge

Niet iedereen zit te wachten op zo’n multifunctionele slimme weegschaal. Waar zijn de analoge modellen gebleven? Geen zorgen, ook die zijn er nog gewoon.

Een weegschaal met lichaamsanalyse is namelijk allemaal leuk en aardig. Maar soms verlies je het overzicht, aangezien de vele functies wat overweldigend kunnen zijn.

Wil je dus enkel en alleen je lichaamsgewicht meten? Dan heb je niet zoveel aan alle overige functies. In dat geval wil je gewoon een simpele bedienbare weegschaal. Je gaat erop staan en je ziet je gewicht. Niets meer en niets minder.

Natuurlijk moet dit gewicht wel nauwkeurig zijn. En ook het uiterlijk van de personenweegschaal speelt mogelijk een rol. Nou, dat zit bij de PSD analoge met beide wel goed.


5. Medisana BS 476

medisana_bs_476

We gaan snel verder met de BS 476. Dit is vooral een hele populaire weegschaal voor zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap speelt de weegschaal een belangrijke rol. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van je lichaamsgewicht en vochtpercentage.

Toch is niet iedere slimme weegschaal hier even geschikt voor. Vaak zijn het vooral de duurdere professionele weegschalen die hiervoor geschikt zijn. Gelukkig is de BS 476 dat ook. Het is een gebruiksvriendelijke en complete weegschaal.

Hij meet ook je BMI, wat niet ieder model doet. Dat is natuurlijk ook altijd handig. Bovendien kun je tot 10 gebruikersprofielen opslaan. Je zou ‘m dus zelfs met 9 anderen kunnen delen.


6. Medisana PS400

medisana_ps400

De Medisana PS400 is niet meer de nieuwste weegschaal, maar mogelijk wel één van de populairste Medisana slimme personenweegschalen ooit.

Het werd uitgeroepen tot de beste koop door de consumentenbond en is nog altijd erg in trek. Het is werkelijk één van de pareltjes van de weegschalen die Medisana te bieden heeft.

Omdat de weegschaal niet de nieuwste is ontbreken wel enkele handige functies, zoals het meten van je BMI en het opslaan van gebruikersprofielen. Opzich geen grote ramp, tenzij je deze functies juist hard nodig hebt.


7. Medisana BS 483

medisana_bs_483

De BS 483 is een van de nieuwere varianten van de bovenstaande weegschaal. Hij is ongeveer even duur, maar kan wel gebruikersprofielen opslaan.

Ook meet hij je BMI en vetpercentage. Ideaal voor iedereen die een gezonde leefstijl ambieert en alles goed bij wilt houden.

Hoewel niet alle gebruikerservaringen even positief zijn, vinden we dit een meer dan degelijke weegschaal. Toch is het niet de allerbeste uitvoering van Medisana.

De bovenstaande modellen zijn net wat betrouwbaarder en nauwkeuriger.


8. Medisana PS 412 (analoog)

medisana_ps_412

Dan wederom een analoge personenweegschaal. Niet iedereen zit natuurlijk te wachten op een weegschaal met LCD scherm en een overvloed aan mogelijkheden.

We bespraken eerder al de PSD Analoge, ook een analoge weegschaal. De PS 412 is net iets kostbaarder, maar ook steviger en naar onze mening stijlvoller.

Hij is veilig te gebruiken bij zwangerschap en is eigenlijk voor iedereen wel geschikt. Een mooie en degelijke weegschaal voor het gehele gezin dus!


9. Medisana PS 450

medisana_ps_450

We sluiten dit toplijstje graag af met de PS 450. Dat het op de laatste plek komt neemt niet veel af van de kwaliteit. Er zijn namelijk nog veel meer dan 10 Medisana weegschalen.

Dat het een plekje in deze top 10 heeft bemachtigd is dus al een mooie prestatie. Qua meetwaarden en functies is het een heel degelijk model. Hij biedt de belangrijkste waarden om je gezondheid in de gaten te houden.

Wat dit apparaat echt bijzonder maakt is het design. Hij heeft een bamboe print, waar je van moet houden. Als deze print goed staat bij het design van je badkamer is hij de aanschaf zeker waard.


Medisana weegschaal review: wat maakt deze weegschalen uniek?

Wat dit merk zo uniek maakt hebben we deels in de inleiding al verklapt. Als er iets belangrijk is bij een weegschaal is het wel precisie.

Aan een globale schatting van je lichaamsgewicht heb je immers niet zoveel.

Maar de nauwkeurigheid is lang niet het enige wat dit merk zo groot gemaakt heeft. De reden waarom een Medisana weegschaal bij veel huishoudens in de badkamer pronkt is omdat het veel meer kan dan enkel je lichaamsgewicht kan meten.

Je lichaamsgewicht is belangrijk om te weten, maar de samenstelling van dat gewicht is minstens net zo belangrijk.

Hoeveel spiermassa heb je? En wat is je vetpercentage? De meeste Medisana weegschalen zijn slimme lichaamsanalyse weegschalen.

Zo’n weegschaal met lichaamsanalyse berekent de belangrijkste waarden, zoals je vochtgehalte, botdichtheid, spiermassa en vetpercentage.

Dit is belangrijk om te weten als je traint met een fysiek doel voor ogen, of gewoon goed op je gezondheid wilt letten.

De weegschalen van Medisana kosten vrijwel allemaal (ver) onder de 100 euro en zijn daarmee dus – gezien alle functies – bijna voor een vriendenprijsje verkrijgbaar.

Je krijgt werkelijk waar voor je geld. Dat is wat Medisana zo goed en zo groot maakt. Voor velen is dit dé standaard op het gebied van weegschalen.

De vraag is daarom bij veel mensen ook niet welke weegschaal ze gaan kopen, maar eerder welke weegschaal van Medisana ze moeten kopen.

Weegschalen met Bluetooth

weegschaal_met_app_medisana

Veel weegschalen van dit merk hebben ook vaak Bluetooth, waarmee je ze kunt verbinden met apps. Zo kun je bijvoorbeeld in de VitaDock app alles bijhouden.

Je ziet dan een grafiek van je vooruitgang of achteruitgang op fysiek gebied. Je gezondheid in de gaten houden hoeft dus niet langer meer op de gok met een slimme Medisana weegschaal.

Over medisana

Het moederbedrijf van Medisana is gevestigd in Duitsland. Het is een merk dat niet alleen de Nederlandse markt domineert, maar ook in andere landen bekend is.

De ervaringen met Medisana zijn uitstekend. Natuurlijk mag je niet verwachten dat een weegschaal van een paar tientjes je botdichtheid exact tot op de procent nauwkeurig meet. Maar dat doen professionele weegschalen ook niet.

Wat je wel mag verwachten zijn hele accurate waarden. Je botdichtheid is lastig te meten, maar de slimme weegschalen geven jou wel een zeer gerichte indicatie, zodat je weet waar de verbeterpunten liggen.

Het lichaamsgewicht wordt daarentegen wel super nauwkeurig gemeten. Bij de weegschalen mag je verwachten dat het je gewicht tot op de tiende kilo nauwkeurig weegt.

Dit geldt zowel voor de digitale slimme weegschalen als voor de analoge weegschalen van Medisana. Toch werken de weegschalen met lichaamsanalyse uit onze eigen ervaring net wat accurater dan de analoge versies.

Waar koop ik een Medisana weegschaal?

Er zijn veel winkels die Medisana personenweegschalen verkopen. Vooral de varianten met lichaamsanalyse worden veelvuldig aangeboden.

Vrijwel alle winkels met überhaupt weegschalen in het aanbod bieden wel minstens een paar varianten van Medisana aan.

Zelfs winkels waarvan je het misschien niet zou verwachten zoals de Action, Blokker en Kruidvat hebben regelmatig Medisana weegschaal aanbiedingen.

Voor het grootste en veelzijdigste aanbod kun je echter het beste terecht bij de onderstaande shops:Medisana vs andere merken

Natuurlijk is Medisana lang niet het enige merk met slimme weegschalen. Er zijn nog volop andere merken. Denk bijvoorbeeld aan het bekende Omron en Tanita.

Tanita weegschalen zijn in veel opzichten vergelijkbaar met de Medisana weegschalen. Toch zijn deze in de meeste gevallen net wat uitgebreider, met meer meetwaarden en functies.

Bovendien biedt dit merk ook behoorlijk wat professionele weegschalen aan. Dat komt voor gewichtsconsulenten en diëtisten natuurlijk goed van pas. Zij hebben immers uiterst nauwkeurige waarden nodig en nemen met niets minder genoegen.

Andere bekende merken zijn bijvoorbeeld; Withings, Silvergear en Beuer.

Het instellen van de weegschaal

Voordat je een weegschaal van Medisana gebruikt is het van belang om de weegschaal correct in te stellen. Hiervoor gebruik je uiteraard het beste de meegeleverde handleiding. In de gebruiksaanwijzing staat alles van A tot Z uitgelegd.

Het instellen gaat gemakkelijk en snel. Een extra gebruiker toevoegen gaat bijvoorbeeld met slechts enkele drukken op de knop. Ook van LB naar KG of andersom gaat erg vlot.

Als de weegschaal niet werkt, of je een error krijgt bij het instellen, dien je de weegschaal te resetten. Dit gebeurd niet vaak, maar kan natuurlijk altijd gebeuren.

Uit onze ervaringen zijn de slimme weegschalen super handig en makkelijk, daar kunnen veel andere merken nog een voorbeeld aan nemen!

Plaats een reactie