Mini hometrainer kopen? De top 5 beste kleine hometrainers

Ben jij op zoek naar een mini hometrainer? Er zijn nogal wat verschillende kleine hometrainers op de markt. Daarom is het belangrijk om te weten welke mini hometrainer jij het beste kunt kopen.

In dit artikel vind je de beste kleine hometrainers die er zijn. Elk van deze producten heeft andere eigenschappen en voordelen.

Vergelijk deze mini hometrainers en kies het product dat het best bij jou past!

Verschillende mini hometrainers uitgelicht

In principe is een kleine hometrainer of mini hometrainer hetzelfde als een stoelfiets. Mini hometrainers kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Daarom is het belangrijk om te bepalen waar je de kleine hometrainer voor wilt gebruiken.

Hieronder vind je de beste kleine hometrainers op de markt, onderverdeeld in verschillende categorieën

1. Als beste geteste mini hometrainer – Tunturi Cardio Fit M30

Tunturi Cardio Fit M30 Stoelfiets

De Tunturi Cardio Fit M30 is de beste mini hometrainer op de markt. Dit is op te maken uit honderden positieve ervaringen van gebruikers.

De Cardio Fit M30 wordt namelijk gezien als product dat voor iedereen geschikt is. Zo wordt deze kleine hometrainer veel gebruikt door oudere mensen. Ook mensen die op kantoor werken gebruiken het product graag. 

Dankzij de verschillende weerstanden kun je je trainingen stapsgewijs opbouwen. Daarbij is het ideaal dat je tijdens het fietsen statistieken zoals calorieverbruik en fietsafstand kunt meten.

Tenslotte is het product erg compact. Je kunt deze mini hometrainer bijvoorbeeld makkelijk meenemen naar kantoor.
2. Beste kleine hometrainer met lage draai radius – Blue Lion Kenji deskbike

Blue Lion Lifestyle Mini Hometrainer

De mini hometrainer van Blue Lion is een geweldige kleine hometrainer. Deze handige stoelfiets heeft namelijk verschillende voordelen.

Heb je weinig ruimte onder bijvoorbeeld je bureau? Dan is deze kleine hometrainer met een lage draairadius een goede oplossing. Hierbij hoef je je knieën namelijk minder op te tillen tijdens het fietsen.

Verder kun je met dit product bijvoorbeeld je conditie en doorbloeding verbeteren. Hierdoor heb je tijdens je werk de hele dag energie. Deze energie zorgt onder andere voor een verhoogde productiviteit.

Tenslotte kun je dankzij dit product je vetverbranding stimuleren. Tijdens het fietsen verbrand je namelijk flink wat calorieën.
3. Beste professionele mini hometrainer – Toorx Mini Bike WELLY-E

Toorx Mini Bike Welly E stoelfiets

Er zijn ook mini hometrainers voor professionals te vinden. Zo wordt deze Welly-E mini hometrainer van Toorx veel gebruikt voor revalidatiedoeleinden. Topsporters kunnen na een blessure deze kleine hometrainer gebruiken tijdens hun herstel.

De pedalen van deze mini hometrainer zijn ergonomisch afgesteld. Dit maakt het erg comfortabel om met dit product te trainen. 

Ook kun je dankzij het handige display verschillende statistieken bijhouden. Zo kun je de tijd, afstand en het calorieverbruik bijhouden op een compact LED scherm.

Tenslotte kun je zelf de weerstand verstellen. Dankzij de verstelbare RPM van dit product kun je de pedalen zwaarder of lichter instellen.
4. Beste kleine hometrainer voor armen en benen – Toorx Mini Bike WELLY-E Combi

Toorx Mini Bike WELLY E combi

Wil jij naast je benen ook je armen kunnen trainen? Dan is deze combi stoelfiets van Toorx iets voor jou. Met deze mini hometrainer train jij namelijk je armen en benen tegelijkertijd.

Deze mini hometrainer is dankzij het compacte ontwerp alsnog bruikbaar op kantoor. Las bijvoorbeeld elk uur een kleine pauze in om op deze kleine hometrainer te fietsen.

Deze mini hometrainer is ergonomisch gebouwd, waardoor jij comfortabel kunt trainen. Ook kun je de pedalen met bandjes verstellen, wat bijdraagt aan een prettige workout.

Tenslotte kun je het handige display gebruiken om statistieken zoals calorieverbruik en rotatiesnelheid te meten.
5. Beste kleine hometrainer zonder stroom – VirtuFit V1 Bewegingstrainer

virtufit v1 stoelfiets bureaufiets

Wil jij liever een mini hometrainer hebben die zonder stroom werkt? Dan is de V1 bewegingstrainer van VirtuFit een geweldige optie. Bij deze kleine hometrainer hoef je namelijk geen rekening te houden met een lege accu.

Verder kun je met deze mini hometrainer alsnog op verschillende niveaus trainen. Je kunt de weerstand namelijk handmatig aanpassen met een draaiknop.

Ook kun je dit product makkelijk opbergen en/of meenemen. De mini hometrainer is namelijk erg compact en weegt weinig.

Tenslotte is dit product erg prettig om te gebruiken bij beenspierklachten. De fietsbeweging zorgt namelijk voor de versoepeling van je beenspieren.
Voor wie is de kleine hometrainer bedoeld?

Stoelfiets ouderen

In principe kan iedereen een kleine hometrainer gebruiken. Toch zie je dat dit sportattribuut vooral in kantoren wordt gebruikt als stoelfiets. Vanachter je bureau kun je dit product namelijk erg makkelijk gebruiken.

Ook oudere mensen maken graag gebruik van het product. Met de mini hometrainer kun je ook op je oude dag wat extra beweging krijgen.

Ook gebruiken oudere mensen de mini hometrainer als ze moeten revalideren van bijvoorbeeld een operatie.

Verder zie je veel sporters dit product ook gebruiken. Vooral tijdens het herstel van een blessure is een kleine hometrainer fijn om te gebruiken. Je kunt je spieren namelijk langzaam aan de intensiteit van sporten laten wennen.

Belangrijke aandachtspunten als je een mini hometrainer koopt

Er zijn wat dingen waar je op moet letten als je een kleine hometrainer koopt. Je wilt natuurlijk een product aanschaffen waar je honderd procent tevreden mee bent.

Als je rekening houdt met deze aandachtspunten kun jij zonder zorgen een mini hometrainer kopen!

De grootte van de mini hometrainer

Desk bike verplaatsbaar

Allereerst is de grootte van de mini hometrainer belangrijk om rekening mee te houden. Uiteraard zijn mini hometrainers sowieso al kleiner dan normale varianten. 

Toch moet je bijvoorbeeld kijken of de kleine hometrainer onder je bureau past. Dit is vooral belangrijk als je tijdens je werk wilt gaan fietsen onder je bureau.

Verder is de grootte van de mini hometrainer belangrijk als je op verschillende locaties werkt. In dat geval wil je de kleine hometrainer makkelijk mee kunnen nemen naar andere werkplekken.

Wellicht vind je mini hometrainers te klein en wil je eigenlijk een iets groter model. Dan zou je kunnen kijken naar een compacte hometrainer. Deze hometrainers zijn namelijk ook niet groot, maar wel iets uitgebreider dan de mini hometrainers.

Het aantal weerstandsniveaus

Het aantal weerstandsniveaus is ook een belangrijk aandachtspunt als je een kleine hometrainer wilt kopen. Als je uitdagend wilt trainen kun je het beste een kleine hometrainer kopen met verschillende weerstanden.

Een goede stoelfiets bevat de mogelijkheid om de weerstand te verhogen of te verlagen. Daarom is het belangrijk om te kijken naar een mini hometrainer die deze mogelijkheid heeft.

De prijs

Verder is de prijs van het product altijd een belangrijk aandachtspunt. Een goedkope mini hometrainer heeft meestal een stuk minder mogelijkheden.

Net als bij een goedkope hometrainer kun je bijvoorbeeld minder trainingsprogramma’s instellen.

Toch hoef je een goedkoop model niet meteen af te schrijven. Als je een laag budget hebt kun je alsnog goede mini hometrainers vinden. Houd hierbij bijvoorbeeld aanbiedingen in de gaten.

Zijn er alternatieven voor de kleine hometrainer?

Er zijn zeker alternatieve producten voor de mini hometrainer op de markt. Het ligt er daarbij maar net aan waar je naar zoekt in een alternatief.

Hieronder vind je een aantal vergelijkbare sportapparaten die je als alternatief kunt gebruiken.

Gewone hometrainer

ervaring tunturi f20

De gewone hometrainer is een logisch alternatief als je wat meer ruimte hebt. Je kunt dit product alleen niet onder je bureau gebruiken.

In plaats daar van kun je de hometrainer in je kantoorruimte zetten. Zo kun jij in je pauze bijvoorbeeld eventjes sporten om lekker actief te blijven.

Crosstrainer

sportief crosstrainer

Misschien stap je liever op een crosstrainer dan op een mini hometrainer. In dat geval is de compacte crosstrainer een ideaal product voor in je kantoor.

Met dit sportapparaat kun je tijdens je werk af en toe wat extra beweging krijgen.