Mini loopband kopen? Bekijk de Top 3 & Aandachtspunten

Ben jij op zoek naar een mini loopband? Dan kan het lastig zijn om een goed product te vinden. Er zijn namelijk veel verschillende mini loopbanden op de markt.

Ik heb onderzoek gedaan naar de beste mini loopbanden van dit moment. Daarbij heb ik bijvoorbeeld reviews van anderen opgezocht. Ook heb ik zelf onderzoek gedaan door te kijken naar de populariteit van verschillende producten.

Top 3 mini loopbanden

Uit de vele mini loopbanden die ik heb gezien heb ik er drie uitgezocht. Alle drie de loopbanden hebben zo hun eigen kwaliteiten. De belangrijkste eigenschap van de loopbanden is echter dat ze compact zijn.

Door deze lijst hoef jij niet meer te zoeken naar een goede mini loopband. De producten die hieronder staan zijn namelijk de beste mini loopbanden op de markt. Veel loopplezier!

1. VirtuFit Totally Foldable TR-50i

VirtuFit Totally Foldable TR-50i mini loopband

De terechte nummer één van deze lijst is de VirtuFit TR-50i. Deze volledig opvouwbare mini loopband is namelijk enorm populair.

Dit is vooral te danken aan hoe makkelijk je de mini loopband gebruikt. Deze loopband is namelijk al gemonteerd als je het product koopt. Ook het gebruik tijdens het sporten is erg makkelijk.

Zo is het display van de TR-50i voorzien van handige statistieken die je sportprestaties verbeteren. Onder andere je hartslag, calorieverbruik en loopafstand kun je bijhouden.

Met een topsnelheid van 12 km per uur kun je uitdagend trainen. Dat maakt deze loopband populair onder beginners en ervaren lopers.
2. Senz Sports M500

mini loopband Senz Sports M500

De M500 mini loopband van Senz Sports is ook erg populair onder de cardiosporters. Dit product is namelijk ideaal voor mensen die thuis willen sporten. Vooral de compactheid van het product zorgt daarvoor.

Daarnaast kun je prima snelheden behalen op deze loopband. Je kunt namelijk snelheden tot en met 6 km per uur behalen.

Dit maakt deze mini loopband een ideaal product voor casual sporters. Ook is het product populair onder mensen die aan het revalideren zijn.

Het grootste voordeel is het alledaagse gebruik van de loopband. Je kunt dit product dankzij de platte vorm bijvoorbeeld tijdens het werken gebruiken.
3. Blumill loopband

BluMill mini loopband

De inklapbare mini loopband van Blumill mag niet ontbreken op deze lijst. Deze mini loopband is namelijk speciaal gemaakt voor mensen die graag thuis sporten.

Dankzij de 12 verschillende trainingsprogramma’s kun je daarnaast gevarieerd trainen. Ook kun je trainingen nog meer variëren door de verschillende snelheden en hellingsniveau’s.

Je kunt namelijk snelheden tot 10 km per uur op deze mini loopband behalen. Ook kun je de helling instellen op drie verschillende niveaus.

 Tenslotte is ook de compactheid ten opzichte van grotere loopbanden prettig. Ondanks de compactheid heb je overigens genoeg loopruimte. Het loopvlak is namelijk 100 bij 34 cm groot.
Mini loopband kopen? Hier moet je op letten!

Als je een mini loopband koopt moet je rekening houden met een aantal dingen. Het product moet namelijk goed passen bij jouw wensen.

Om die reden heb ik een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

De mini loopband inklappen

inklapbare mini loopband

Allereerst moet je goed opletten of de mini loopband kan worden ingeklapt. Zeker als je weinig ruimte hebt raad ik aan om een inklapbare loopband te kopen.

De inklapbare loopband neemt namelijk een stuk minder ruimte in beslag. Je kunt het product bij wijze van spreken achter de kast neerzetten. Zo staat de mini loopband niet in de weg.

Mocht je wat meer ruimte hebben kun je ook kiezen voor een normale compacte loopband. Overigens hoef je de inklapbare loopbanden natuurlijk niet in te klappen. Dat doe je alleen als je de ruimte echt nodig hebt.

De topsnelheid

top snelheid loopband

Als je zoekt naar een mini loopband is de maximum snelheid en hellingshoek erg belangrijk. Je wilt namelijk hard genoeg kunnen lopen om je trainingen prettig te maken.

Je hoeft natuurlijk niet altijd hard te willen rennen. Zo kun je met een wandelband op looptempo trainingen doen. Zeker als je slecht ter been bent raad ik aan om niet hard te lopen.

Wil je echter hardlopen? Ga dan voor een loopband waar de topsnelheid boven de 8 km per uur komt. Er zijn zelfs loopbanden te vinden met topsnelheden van maar liefst 15 km per uur.

De hellingshoek

De hellingshoek is daarnaast ook een belangrijk onderdeel van de mini loopband. Een goede loopband beschikt meestal wel over een aantal verschillende hellingshoeken.

Deze hellingshoeken kunnen je training een stuk zwaarder maken. Door de helling omhoog te zetten voelt het namelijk alsof je een heuvel op loopt. Zeker voor conditietrainingen is een aanpasbare hellingshoek een mooie toevoeging aan de loopband.

Kan ik met een mini loopband mijn gezondheid verbeteren?

fit worden mini loopband

Met een mini loopband kun je wel degelijk gezonder worden. Zeker door veel gebruik te maken van de mini loopband zal je conditie snel verbeteren.

Daarnaast kun je de mini loopband gebruiken om af te vallen. Je zult merken dat je, als je dieet ook gezond is, effectief afvalt. Dit gaat natuurlijk nog sneller als je vaker op de mini loopband staat.