MK677: Resultaten, Ervaringen & Gevaren

Ben jij op zoek naar een middel om je spiergroei te versnellen? Misschien heb je dan weleens gehoord van het middel MK677. Dit is namelijk een middel dat in opkomst is onder bodybuilders.

In dit artikel lees je meer over wat MK677 precies is. Ook lees je meer over de ervaringen van andere bodybuilders.

In dit artikel worden ook de risico’s en gevaren benoemd. Op die manier wil ik een eerlijk beeld schetsen van het middel.

Wil jij MK677 gaan gebruiken? Lees dan dit artikel om er meer over te weten te komen.

Wat is MK677?

MK677 spiergroei stimuleren

In de jaren negentig kwam het middel MK677 voor het eerst op de markt.

MK677 is een experimenteel middel dat je spiergroei extreem verbetert. Ook is het een middel wat je hongergevoel vergroot. Daardoor eet je meer en kom je sneller aan.

Het middel MK677 valt onder de verzamelnaam SARMs. SARMs staat voor selectieve androgene receptor modulators. Een SARM is eigenlijk een middel dat je hormonen met rust laat, terwijl het je spiergroei wel stimuleert.

‘Normale’ anabole middelen zoals steroïden bevatten wel hormonen. Deze hormonen kunnen bijvoorbeeld bepaalde lichaamsfuncties negatief beïnvloeden. Om die reden is MK677 populairder aan het worden onder bodybuilders.

Hoe wordt MK677 gebruikt?

Je kunt MK677 erg makkelijk gebruiken. Het zijn namelijk capsules die je met water kunt innemen. Elke dag neem je een pilletje van ongeveer 25 milligram.

Op die manier wordt het groeihormoon in je lichaam maar liefst 5 tot 8 keer hoger!

De meeste gebruikers nemen twee keer per dag een pilletje. De eerste capsule slikken zij na het ontbijt, niet op een nuchtere maag. Het tweede pilletje nemen zij ’s avonds voor het slapen.

Gebruikers lassen meestal na 8-10 weken een pauze in. Dit doen ze om hun lichaam rust te geven van alle processen die door MK677 ontstaan.

Ervaringen

gespierde man pillen

Er zijn online genoeg ervaringen met MK677 te vinden. Niet gek, want op bodybuilding forums wordt MK677 gezien als een veilig alternatief voor steroïden.

Gebruikers merken over het algemeen na de eerste dagen al verschil. Allereerst wordt er door veel gebruikers opgemerkt dat zij dieper slapen. Slaap is natuurlijk erg goed voor je spierherstel. Daarom vinden de reviewers dit een erg prettige bijwerking.

Na de eerste week zien de meeste mensen de eerste verschillen. Ze komen aan, maar niet per se in vetmassa. Vooral de zogeheten ‘pump’ van de spieren valt veel gebruikers op. Dit is niet gek, omdat MK677 nu eenmaal de groei van spiermassa hoort te stimuleren.

De meeste sporters die MK677 gebruiken stoppen de kuur na ongeveer 8 weken. Zij noemen hier niet per se een onderbouwde reden voor. Sommige gebruikers doen het omdat ze een ‘onderbuikgevoel’ hebben, zeggen ze.

Na het lezen van ervaringen van sporters heb ik een aantal voordelen en nadelen gevonden. Om een eerlijke review te geven wil ik graag beide kanten van MK677 belichten.

Hieronder lees je daarom meer de positieve en negatieve kanten van MK677.

De voordelen

Laten we beginnen met de voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat de groei van je spiermassa enorm wordt gestimuleerd. Op die manier kun je in een aantal weken kilo’s aan spiermassa aankomen.

Verder zul je van MK677 merken dat je dieper slaapt. Er is namelijk bewezen dat het middel je zogeheten REM slaap verbetert. Je nachtrust zal dus waarschijnlijk verbeteren tijdens je MK677 kuur.

Ook zal je merken dat je een stuk meer energie hebt door de dag heen. MK677 bevordert namelijk je energie en concentratie. Daardoor zal ook je geheugen en je algehele focus een stuk verbeteren.

Tenslotte is MK677 ook goed voor mensen met zwakke botten. In sommige gevallen kan een arts MK677 zelfs als middel tegen zwakke botten voorschrijven.

De risico’s

Aan het gebruik van MK677 zitten echter ook een aantal risico’s. Vooral op lange termijn zijn er een aantal risico’s te benoemen. Overigens wil ik wel benoemen dat MK677 veiliger is dan bijvoorbeeld anabole steroïden.

Een veel voorkomend nadeel is dat gebruikers tintelingen in hun armen en benen voelen. Dit komt door het feit dat MK677 je spierweefsel laat opzwellen. Deze opzwelling zorgt ervoor dat je zenuwen licht worden afgekneld.

Deze klachten verdwijnen overigens binnen enkele dagen na het stoppen met MK677.

Een ander risico is het feit dat MK677 hartklachten kan veroorzaken. Als je je groeihormoon te veel stimuleert kan je hartspier vergroeien. In ernstige gevallen kan dit zelfs zorgen voor fatale klachten. Dit bleek uit een onderzoek dat door ontwikkelaar Merck is gedaan.

MK677 wetenschappelijk onderzocht

dokter wetenschappelijk onderzoek

Ook in de wetenschap zijn er een aantal onderzoeken gedaan naar MK677. Helaas zijn deze onderzoeken moeilijk te vinden. Ook zijn ze erg lastig te begrijpen, omdat er veel wetenschappelijke termen worden gebruikt.

Toch heb ik het voor elkaar gekregen om een aantal wetenschappelijke onderzoeken te vinden. Deze onderzoeken heb ik doorgelezen en mijn conclusies kun je hieronder lezen.

Allereerst is MK677 in sommige gevallen slecht voor je hart. Een hartonderzoek dat door ontwikkelaar Merck is gedaan wordt ook door andere wetenschappers bevestigd. MK677 kan inderdaad zorgen voor vervelende problemen aan je hart.

Wetenschappers spreken daarnaast van een verhoogde bloeddruk in combinatie met een overprikkeld hart. Deze combinatie kan in ernstige gevallen zorgen voor hartfalen. Na deze bevindingen is Merck gestopt met het testen van MK677 op mensen.

Wat wetenschappers wel bevestigen is de enorme stimulans op je spieren dankzij MK677. Verschillende onderzoeken laten zien dat je met MK677 enorm snel en veel spiermassa kunt aanmaken.

Verder schrijven wetenschappers over het voordeel van MK677 voor ernstig zieke mensen. Het middel versterkt en herstelt namelijk je botten, gewrichten en je spierweefsel.

Sommige artsen hebben daarom voorgesteld om MK677 aan te bieden aan patiënten tijdens hun herstel. Uiteraard wordt de dosering in dit geval flink verlaagd ten opzichte van wat bodybuilders gebruiken.

MK677: slikken of laten liggen?

Na het lezen van verschillende artikelen en gebruikservaringen ben ik tot een conclusie gekomen. Zelf zou ik het middel MK677 niet zo snel gebruiken, omdat ik de risico’s te hoog vind.

Toch denk ik dat je dit middel beter kunt gebruiken dan bijvoorbeeld steroïden. Veilig zijn anabolen nooit, maar je verlaagt de risico’s tot problemen wel dankzij MK677.

Wil je MK677 toch gaan proberen? Mijn advies is dan om je goed in te lezen voordat je MK677 gaat gebruiken en je bewust te zijn van de risico’s die er aan verbonden zijn.

Op zoek naar een soortgelijk, veilig en natuurlijk alternatief? Klik dan hieronder: