Multifunctioneel fitnessapparaat (alles-in-1)

Het multifunctionele fitnessapparaat is een fitnessapparaat dat alles in 1 heeft. Eén toestel waarmee je een volledige workout kunt doen dus.

Hierdoor hoef je niet meer de hele sportschool door te rennen. Een full body workout waarbij je maar één fitnesstoestel nodig hebt. Wie wil dat nou niet?

Welke multifunctionele fitnessapparatuur is er?

Hierzonder zie je een overzicht van de multifunctionele apparaten voor fitness.

Krachtstations

dione_krachtstation_homegym_hg3

Een krachtstation is een multifunctioneel fitnesstoestel waarmee je alle spiergroepen in je lichaam kunt trainen.

Welk krachtstation voor jou het beste geschikt is hangt af van welke spiergroepen je het meest wilt trainen en hoeveel ruimte je thuis hebt.

Krachtstations hebben vaak kabels om rug- en armspieren mee te trainen, pull-up bars en een fitnessbank. Ook hebben ze soms gewichten waarmee je beenspieren aan kunt pakken.


Power Towers

fitnessapparaat_power-tower

De Power Tower staat ook wel bekend als een pull up dip station.

Het is een multifunctioneel fitnessapparaat waarmee je vooral pull-ups, dips en andere lichaamsgewicht oefeningen mee kunt uitvoeren. Je traint hiermee voornamelijk je rug, armen en buikspieren. 

Bekijk de beste power towers

Multifunctionele fitnessbank

fitnessbank_multifunctioneel

De multifunctionele fitnessbank, of halterbank, is een apparaat waar een heleboel uitbreidingen bij mogelijk zijn.

Fitnessbanken kun je verstellen om verschillende spiergroepen te trainen, er worden halters met gewichten bij geleverd worden en soms zelfs dumbbells. Met een multifunctionele halterbank heb jij alles in huis om je bovenlichaam te trainen. 

Bekijk hier je beste opties


Power rack

body-solid_gpr378fb_power_rack

Waar een Power Tower voornamelijk gericht is op oefeningen met lichaamsgewicht, is een power rack bedoeld om zware gewichten aan te hangen.

Een power rack heeft vaak J-hooks voor halters en spotters om de gewichten mee op te vangen. Dit multifunctionele fitnesstoestel is perfect voor het trainen van benen en het bovenlichaam. Je kunt er alle variaties van squats en deadlifts mee doen.

Als het rack met een fitnessbank erbij komt kun je er ook nog eens je volledige bovenlichaam mee trainen. In de volksmond noemt men het ook wel een squatrek.

Functional trainer

functional trainer

Een andere optie die je hebt is een functional trainer kopen. Deze multifunctionele apparaten komen wat minder voor in thuisgyms, maar zijn enorm handig en veelzijdig in gebruik.

Dankzij de verstelbare kabelsystemen kun je jouw spieren trainen vanuit elke denkbare hoek. Dit zorgt ervoor dat je een enorm scala aan oefeningen kunt doen met dit handige systeem!


En meer..

In feite zijn er nog veel meer multifunctionele fitnesstoestellen en hulpmiddelen. Een voorbeeld is de Roman chair, die zowel als buikspiertrainer als rugtrainer fungeert.

Een ander goed voorbeeld is de welbekende smith machine, die zowel in elke sportschool terug te vinden is.

De voordelen van een multifunctioneel fitnessapparaat:

  • Je hoeft in principe nooit meer het huis uit om een effectieve workout te kunnen hebben. Geen sportschool of groepslessen waar je door weer en wind naartoe hoeft. Met een fitnessapparaat dat alles in 1 heeft is je schuur of je zolder de enige plek waar je heen hoeft te gaan. 

  • Het scheelt tijd om heen en weer te reizen. Je hebt ongetwijfeld een volle dag waarop je al te veel probeert te doen dan waar je eigenlijk tijd voor hebt. Met een home gym scheelt het je uren van eindeloos heen-en-weer gereis van de sportschool naar huis. Dat is waardevolle tijd.

  • Je hoeft geen peperduur abonnement meer te betalen. Laten we eerlijk zijn, de laatste jaren zijn de sportschoolprijzen enorm omhoog gegaan, maar we blijven allemaal maar betalen. Met een fitnessapparaat dat alles in 1 heeft hoef jij maar één keer een investering te doen waar je nog jarenlang profijt van hebt. 

  • Weet je nog niet precies hoe oefeningen moeten? Het ongemak wat je in de sportschool voelt als anderen naar je kijken is verdwenen met een multi fitnessapparaat bij jou thuis.

Plaats een reactie