Natuurlijke anabolen gebruiken? De beste natuurlijke steroïden

Ben jij op zoek naar natuurlijke steroïden? Als je op een veilige manier groter wilt worden zijn natuurlijke anabolen een goede oplossing.

Het kan echter lastig zijn om de juiste natuurlijke anabolen te vinden. De term natuurlijke steroïden wordt namelijk snel gegeven aan middelen die helemaal niet natuurlijk zijn.

Om die reden hebben wij een lijst gemaakt met 100% natuurlijke anabolen. Deze middelen kun jij dus veilig gebruiken om flink te groeien in de sportschool!

Wat zijn natuurlijke anabolen?

natuurlijke anabolen spiergroei

Natuurlijke anabolen zijn middelen die je spieren sneller laten groeien. De term anabool betekent namelijk letterlijk ‘opbouwend’. 

Vaak worden anabole middelen meteen gezien als illegale of gevaarlijke producten. Dit is eigenlijk helemaal niet het geval. Een natuurlijk anabool is namelijk gewoon een manier om je spiergroei te versnellen.

Verschil tussen natuurlijke anabolen en natuurlijke steroïden

Een natuurlijke steroïde is verschillend van een natuurlijke anabool. Het is dus belangrijk om te weten dat niet alles wordt gezien als natuurlijke steroïde. 

Steroïden zijn namelijk varianten van het hormoon testosteron. Testosteron wordt in het lichaam aangemaakt en zorgt voor spieropbouw en spierherstel. Met steroïden, zoals bijvoorbeeld SARMs, kun je het stofje testosteron effectiever aanmaken. 

Natuurlijke anabolen zijn echter niet per se altijd een steroïde. Natuurlijke anabolen hebben namelijk niet altijd effect op je testosteron niveau.

De beste natuurlijke anabolen

Er zijn verschillende natuurlijke anabolen die je kunt gebruiken tijdens het trainen. Sommige middelen neem je als supplement, andere middelen haal je uit je dagelijkse bezigheden.

Elk van deze middelen bevordert in ieder geval je spiergroei en is dus een natuurlijke anabool.

Goede voeding

bodybuilding dieet spiergroei

Allereerst is het belangrijk om goede en gezonde voeding binnen te krijgen. Een goede voeding is namelijk de basis voor een gezonde leefstijl. 

Je kunt nog zo veel sporten, als je slecht eet zul je weinig progressie zien. 

Zo is het belangrijk om in je voedingsschema veel eiwitten te verwerken. Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, zijn namelijk belangrijk voor je spieropbouw. Eiwitten zorgen ervoor dat je naast een betere spiergroei ook beter herstelt van je training.

Verder zijn vitaminen en mineralen erg belangrijk. Deze voedingsstoffen geven je namelijk energie door de dag heen. Hoe meer energie je hebt, hoe beter je resultaten in de sportschool gaan zijn!

Tenslotte is het belangrijk om te weten waar jouw caloriebehoefte ligt. Je wilt namelijk meer calorieën binnenkrijgen dan je lichaam nodig heeft om te kunnen groeien.

Houd er hierbij wel rekening mee dat je deze calorie inname gezond en gematigd verhoogt.

Voldoende slaap

Goede nachtrust

Ook voldoende slaap is erg belangrijk om je spiergroei te verbeteren. Een goede nachtrust is naast gezond eten namelijk de beste natuurlijke anabool

Per persoon is het verschillend hoe veel slaap je nodig hebt. Te weinig slaap zorgt echter voor een minder goed herstel na een training.

Een keertje te weinig slapen is natuurlijk niet zo erg. Slaap je echter structureel te weinig? Dan zul je merken dat je resultaten in en buiten de sportschool achteruit gaan.

Creatine

Creatine is het eerste supplement uit deze lijst met natuurlijke anabolen. Het is daarnaast ook het meest aangeraden middel om naast je voeding te nemen.

Creatine is namelijk een lichaamseigen stof die in je nieren wordt gemaakt. Ook kun je creatine binnenkrijgen uit vooral vlees en vis.

De hoeveelheid creatine die je lichaam aanmaakt is echter niet zo hoog. Er wordt namelijk precies genoeg aangemaakt om je spierfuncties te kunnen laten werken. Deze hoeveelheid zal dus weinig tot geen effect hebben op je spiergroei.

Zodra je extra creatine inneemt heeft je lichaam dus genoeg om je spierengroei te verbeteren. Verder geeft creatine je spieren meer uithoudingsvermogen waardoor je zwaarder kunt trainen. 

Ben jij een krachtsporter? Dan is creatine dus een geweldige manier om je spiermassa veilig en effectief te vergroten.

Bekijk de beste creatine >>


Testosteron booster

Aankomen testosteron booster

De testosteron booster heeft een stimulerend effect op je testosteron niveaus, maar dan op een natuurlijke manier. Met een testosteron booster kun je je spiergroei enorm verbeteren.

Je neemt testosteron boosters tijdens je maaltijd als extra toevoeging. Een testosteron booster is dus geen maaltijdvervanger.

In principe kun je dit product bijna altijd veilig gebruiken. Het is wel belangrijk om te bepalen of je de booster naast medicaties kan gebruiken. Zo voorkom je vervelende ervaringen met dit supplement.

Weight gainer

De weight gainer is een goede manier om je eiwit inname flink te verhogen. Ook verhoog je met dit supplement je caloriegebruik enorm.

Dankzij de verhoging in calorieën en eiwitten heeft dit middel een stimulerend effect op je spiergroei.

De weight gainer lijkt heel erg op een gewone eiwitshake, maar bevat veel meer calorieën. Daarom zijn weight gainers erg populair onder krachtsporters die aan het aankomen zijn.

Weight gainers zijn niet alleen effectief, je kunt ze ook nog eens 100% biologisch verkrijgen. Daarom wordt de weight gainer terecht gezien als natuurlijk anabool middel.

BCAA’s

Met BCAA’s kun je je spiergroei ook flink versnellen. De BCAA’s zijn ook biologisch te verkrijgen, waardoor ze worden gezien als natuurlijke anabool.

BCAA’s worden ook wel aminozuren genoemd. Aminozuren zijn de bouwstenen waar eiwitten van worden gemaakt. Deze eiwitten helpen jou bij het laten groeien of behouden van je spiermassa.

De samenstelling van BCAA’s is niet aan te maken door je lichaam. Echter zit de samenstelling wel in je dagelijkse voeding. Verder kun je BCAA’s dus als supplement nemen om je spiergroei nog meer te versnellen.

Bulk Extreme

Bulk Extreme capsules

Bulk Extreme is een 100% natuurlijk product dat je spiergroei bevordert. Dit middel wordt gezien als krachtigste natuurlijke anabool van het moment. Dit product neem je dagelijks naast je gewone voeding. 

Je testosteron niveau wordt dankzij Bulk Extreme op een natuurlijke wijze verhoogd. Hierdoor is het supplement een veilig alternatief voor bijvoorbeeld steroïden. 

Bulk Extreme zorgt naast een optimale spiergroei ook voor meer kracht. Zo kun je meer gewicht tillen en dus flinke progressie boeken in de sportschool.

Bekijk hier de kortingspagina van Bulk Extreme >>


Voor wie zijn natuurlijke anabolen geschikt?

Natuurlijke anabolen zijn bedoeld voor alle krachtsporters die hun spiergroei willen versnellen. Ook zijn de natuurlijke anabolen te gebruiken door sporters die bijvoorbeeld hun eiwitinname willen verhogen.

Hoe gebruik je natuurlijke anabolen?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je natuurlijke anabolen koopt. Je wilt uiteraard wel dat je spierversterkende middelen gebruikt die je sportprestaties effectief bevorderen.

Hieronder vind je een aantal aandachtspunten als je natuurlijke anabolen gebruikt.

De hoeveelheid/dosering

Dosering pillen

Allereerst is het belangrijk om je te houden aan de aanbevolen hoeveelheid van een middel.

Het teveel nemen van natuurlijke anabolen kan vervelende effecten hebben. Vooral bij supplementen is het belangrijk om de aanbevolen dosering aan te houden.

Het moment van inname

Verder is het belangrijk om te letten op het moment van inname. De meeste natuurlijke anabolen neem je tijdens een maaltijd.

Meestal is het ontbijt het aangeraden moment om de natuurlijke anabolen te nemen.

De duur van de inname

Sommige natuurlijke anabolen kun je niet constant blijven gebruiken. In dat geval is het belangrijk om af en toe een pauze in te lassen. Zo kun je sommige middelen bijvoorbeeld een paar weken gebruiken waarna je een weekje stopt.

Op die manier zorg je dat je lichaam niet went aan de natuurlijke anabolen.

Conclusie – Kan ik natuurlijke anabolen gebruiken?

krachttraining vrouw squat

In principe kan iedereen gebruik maken van natuurlijke anabole middelen. Sterker nog, dankzij goede voeding en voldoende slaap gebruikt iedereen al natuurlijke anabolen!

Verder zijn de genoemde supplementen voor de meeste sporters allemaal veilig om te gebruiken.

Natuurlijke anabolen zijn daarnaast een dus veilig alternatief voor steroïden. De negatieve effecten van steroïden, zoals bijvoorbeeld haaruitval, heb je met natuurlijke alternatieven niet.

Verder zijn natuurlijke anabolen 100% legaal in Nederland. 

Wij kunnen iedere krachtsporter aanraden om een vorm van natuurlijke anabolen te proberen. Het zal je sportprestaties namelijk op een veilige en natuurlijke manier verbeteren!


Relevante artikelen: