Nekstretcher kopen? De 5 beste nekstretchers van dit moment

Heb je regelmatig last van je nek? Dan is een nekstretcher iets voor jou! Natuurlijk is het wel belangrijk om een nekstretcher te kopen van goede kwaliteit.

Er zijn echter veel verschillende soorten stretchers voor je nek op de markt. Daardoor is het lastig om de juiste nekstretcher te kiezen.

In dit artikel vind je de beste nek stretchers van dit moment. Ook lees je meer over voor wie de nekstretcher geschikt is. Tenslotte krijg je een aantal oefeningen te zien die je met de nekstretcher kunt doen.

Zo weet jij na dit artikel welke nekstretcher jij kunt gaan gebruiken!

De beste nekstretchers – Top 5

Laten we beginnen met de 5 beste nekstretchers van dit moment. Deze stretchers voor je nek zijn door gebruikers gekozen als beste producten. De reviews van deze nekstretchers zijn dus overwegend positief.

Ook geven de online winkels waar je de nekstretchers koopt deze producten een hoge beoordeling.

1. DYKO Nekstretcher Model 2023

dyko nekstretcher 2023

Deze mooie nekstretcher van Dyko is een terechte favoriet onder gebruikers. Online zijn namelijk bijna geen negatieve reviews te vinden over dit product.

Allereerst is deze stretcher gemaakt van ergonomisch traag schuim. Hierdoor vormt de nekstretcher zich comfortabel naar jouw nek. Op deze manier kunnen je nekspieren en nekwervels optimaal tot rust komen.

Verder bevat deze nekstretcher 6 uitgemeten acupunctuurpunten. Deze punten zorgen ervoor dat jouw nek beter loskomt. Ook wordt je bloedsomloop verbeterd dankzij deze acupunctuurpunten.

Tenslotte krijg je bij deze nekstretcher een handige e-book. Hierin vind je informatie over het product, inclusief een aantal oefeningen met de nekstretcher.
2. Backstretcher Beukenhouten Nekstretcher

nekstretcher beukenhout

Ben je op zoek naar een goede nekstretcher van hout? Dan is deze beukenhouten nekstretcher iets voor jou. Onder gebruikers wordt deze nekstretcher namelijk gezien als de beste houten stretcher van dit moment.

Allereerst bevat deze houten nekstretcher twee met rubber beklede rollers. Deze rollers zorgen dat de bovenkant van jouw nek optimaal wordt ontzien van belasting.

Verder bevat deze nekstretcher 6 houten knoppen die jouw nek op verschillende plekken laten ontspannen.

Tenslotte krijg je bij de nekstretcher een handig boekje meegeleverd. In dit boekje staan een aantal nuttige oefeningen. Ook wordt hierin het gebruik van deze houten nekstretcher uitgelegd.
3. FYNX Nekstretcher Met Warmte Element

FYNX Nekstretcher warmte element

Ook de nekstretcher van Fynx is een favoriet onder gebruikers. Dit ergonomische massagekussen voor je nek heeft namelijk nauwelijks negatieve recensies.

Dit is allereerst te danken aan het warmte element die in deze nekstretcher is verwerkt. Het warmte element zorgt ervoor dat nekpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ook helpt het bij het versoepelen van je spieren na een lange dag.

Verder is het nekkussen ergonomisch vormgegeven. Het kussen vormt zich namelijk naar de contouren van je lichaam. Hierdoor kan iedereen gebruik maken van deze orthopedische nekstretcher.

Tenslotte is deze Fynx nekstretcher gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal.
4. Flamell Nekstretcher

Flamell Nekstretcher Massage kussen

Deze nekstretcher van Flamell verdient zeker een plekje in deze lijst. Deze degelijke nekstretcher wordt namelijk door veel mensen gebruikt. Ook geven verkopers deze nekstretcher een goede beoordeling.

Allereerst is deze nekstretcher gemaakt van traagschuim. Dit schuim vormt zich op een ergonomische manier naar je nek. Hierdoor ligt je altijd comfortabel tijdens oefeningen met de nekstretcher.

Verder wordt deze nekstretcher geleverd met een massagebal. Hierdoor kun je nog meer oefeningen doen waarbij je je nek effectief ontspant.

Tenslotte zorgt deze nekstretcher voor een effectieve verlichting als je last hebt van zenuwbeknellingen. Op lange termijn zullen je nekklachten hierdoor wegblijven.
5. Comformidable Nekmassage Stretcher

Comformidable Nekstretcher massagekussen

De Comformidable nekstretcher is een zeer degelijke stretcher voor thuisgebruik. Veel gebruikers vinden deze stretcher namelijk een prettig en comfortabel product om te gebruiken.

Allereerst heeft deze nekstretcher 7 verschillende massagepunten. Deze acupunctuurpunten zijn zo geplaatst dat jouw nek optimaal kan ontspannen.

Verder is deze nekstretcher gemaakt van ergonomisch geoptimaliseerd schuim. Ook is deze nekmassage stretcher zweetbestendig. Hierdoor kan iedereen gebruik maken van deze nekstretcher, zonder extra klachten te krijgen.

Tenslotte is de nekstretcher van Comformidable zeer geschikt voor het stimuleren van je bloedsomloop. Je hoeft de nekstretcher dagelijks slechts 10 minuten te gebruiken om de bloedsomloop te verbeteren.
Voor wie is de nekstretcher bedoeld?

De nekstretcher kan voor verschillende gebruikers erg nuttig zijn. In verschillende situaties kan de stretcher je namelijk helpen met het ontspannen van je nekwervels.

Hieronder vind je de situaties waarin nekstretchers het meest worden gebruikt.

Herstel van een blessure

Allereerst is de nekstretcher een handig product om te gebruiken tijdens een revalidatie. Het gebruik van de nekstretcher hangt daarbij wel af van de ernst van de blessure. Sommige blessures zijn namelijk te ernstig om zelf met een nekstretcher op te lossen.

Lichte pijntjes en blessures kunnen echter prima worden verholpen met een nekstretcher. Sterker nog, het gebruik van een stretcher wordt door veel fysiotherapeuten zelfs aangeraden.

Heb je de blessure niet alleen in je nek, maar ook in je rug? Dan kun je ook een backstretcher kopen om het herstel van een blessure te versnellen.

De backstretcher en nekstretcher zijn zonder problemen samen te gebruiken tijdens je herstel.

Mensen met een kantoorbaan

Kantoor ergonomische kniestoel

Ook mensen met een kantoorbaan maken graag gebruik van de nekstretcher. Vaak zitten zij namelijk hele dagen in dezelfde oncomfortabele houding. Een ergonomische nekstretcher helpt dan om na een lange dag je nek te ontspannen.

Zeker als je na het werken vaak nekklachten hebt, is een nekstretcher een goed idee. Dagelijks gebruik van de stretcher voor je nek kan helpen om klachten weg te nemen. Uiteraard is het daarnaast belangrijk om tijdens het werken op je houding te letten.

Je kunt de nekstretcher ook gebruiken om tussen het werken door je nekpijn te verlichten. Hiernaast kun je bijvoorbeeld ook een massage gun kopen die je erbij gebruikt. Zo kun je nog sneller van vervelende klachten af komen.

Mensen met chronische nekpijn of migraine

Tenslotte kunnen mensen met langdurige nekklachten of migraine gebruik maken van de nekstretcher. Een ontspannen nek kan namelijk helpen je chronische pijn te verlichten.

Daarnaast zorgt een nekmassage apparaat zoals de nekstretcher voor soepelere spieren.

Dankzij de acupunctuurpunten van een nekstretcher wordt je nekpijn verzacht. Ook als je migraine hebt kunnen deze punten je pijn voorkomen of laten weggaan. Migraine begint namelijk vaak bij pijn in je nek.

Nekstretcher oefeningen

nekstretcher oefeningen

Om de nekstretcher te gebruiken is het belangrijk om een aantal oefeningen te leren. Deze oefeningen kun je afwisselend uitvoeren voor een effectieve behandeling van je nek.

Overigens is de nekstretcher geen paardenmiddel tegen spierpijn. Echter geeft het je nek wel de verdiende rust en ontspanning om te kunnen herstellen.

Hieronder vind je een aantal nekstretcher oefeningen die je kunt uitvoeren.

De nekrotatie

Plaats de nekstretcher op je achterhoofd en breng je nek langzaam naar links. Herhaal dit daarna richting de rechterkant van je nek. Doe dit 10 keer in elke richting voor een soepelere nek.

De nekextensie

Plaats de nekstretcher op je achterhoofd en kantel de nek langzaam naar voren. Hierna maak je eenzelfde langzame beweging naar achteren. Herhaal dit 10 keer voor het beste resultaat.

De zijwaartse nekstrekking

Plaats de nekstretcher op je achterhoofd en buig de nek langzaam naar de rechterkant. Hierbij voel je aan de andere kant een lichte rekking van je nekspier.

Houd deze positie 10 seconden vast, waarna je de beweging herhaalt aan de linkerkant.

De opwaartse nekstrekking

Plaats de nekstretcher op het achterhoofd en kantel de nek langzaam naar achteren. Hierbij voel je een lichte stretch aan de voorkant van je nek.

Houd deze positie 10 seconden vast, waarna je 30 seconden rust houdt. Doe dit vijf keer voor een goed resultaat.

Nekstretcher van goede kwaliteit

nekstretcher kwaliteit

Je kunt de kwaliteit van een stretcher beoordelen op basis van verschillende eigenschappen. Als je rekening houdt met deze eigenschappen is de kwaliteit waarschijnlijk goed. Zo voorkom je teleurstellingen bij het aankopen van een nekstretcher.

Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een nekstretcher.

De verkoper

Allereerst is de verkoper van het product een belangrijke leidraad. Betrouwbare aanbieders verkopen meestal ook betrouwbare nekstretchers. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar de reviews van gebruikers.

Ook kun je kijken of je de naam van de verkoper wellicht kent. Aanbieders met een bekende naam zijn vaak sneller te vertrouwen.

Overigens kun je bij goedkope winkels zoals de Action ook prima nekstretchers kopen. Je moet dan alleen iets beter kijken naar de kwaliteit van het product. Ook moet je er dan gewoon niet extreem goede dingen van verwachten.

Het materiaal

Ook het materiaal is een belangrijk aandachtspunt als je een nekstretcher koopt. Een goede nekstretcher bestaat namelijk uit stevig materiaal dat wel flexibel is. Je wilt namelijk dat je nek optimaal wordt omringd door de stretcher.

Je kunt het materiaal van een nekstretcher testen door er zachtjes in te drukken. Zakt het materiaal mee, maar gebeurt dat niet te snel? Dan is de stretcher waarschijnlijk gemaakt van goed materiaal.

De nekstretcher – Een effectief product of niet?

De nekstretcher heeft dus verschillende toepassingen. Vooral mensen met langdurige klachten kunnen gebruik maken van een nekstretcher. Ook mensen met last van migraine kunnen baat hebben bij het gebruik van een nekstretcher.

Er zijn gelukkig voldoende goede nekstretchers te vinden die je kunt kopen. De producten uit dit artikel kun je in ieder geval zonder problemen kopen en uitproberen.

Ik raad het de zeker aan om bij nekklachten eens een nekstretcher te proberen!