NordicTrack Commercial 1750 – Hoe goed is deze loopband?

Ben jij op zoek naar een loopband? Dan bestaat de kans dat je al een hebt gehoord van het merk NordicTrack. Zij zijn namelijk een bekend merk als het gaat om fitnessartikelen en staan normaal gesproken bekend om goede kwaliteit.

De NordicTrack Commercial 1750 is een loopband van dit merk. Is dit product net zo goed als dat je van NordicTrack mag verwachten? Je ontdekt het in deze review!

We zullen in het artikel dieper ingaan op het product en we zullen de voor- en nadelen gaan behandelen. Uiteindelijk kom jij erachter of dit dé loopband is die jij in huis moet halen voor de beste cardiotraining.

Een kijkje dichterbij

Laten we eerst een beeld vormen van deze loopband. Dat gaan we doen door middel van het nemen van een ‘closer look’. Enkele dingen die opvallen zullen worden uitgelicht, zodat jij kennis kan maken met de loopband.

Design

Wat als eerst opvalt wanneer je kijkt naar de loopband, is het design. Het is opvallend dat de loopband er zowel simpel als professioneel uitziet. Een goede combinatie als je het mij vraagt. Niet te veel poespas, maar wel alles wat je nodig hebt om professioneel te kunnen trainen.

De afmetingen van het product zijn 200 cm in de lengte, 99 cm in de breedte en 160 cm in de hoogte. Daarmee is hij best groot en kan hij dus tijdens het sporten best wat ruimte in beslag nemen. Het product weegt 154 kg en is daardoor niet zomaar te verplaatsen. Wel is het zo dat je de loopband makkelijk in elkaar kan zetten, dus zorg ervoor dat je dit doet op een plek waar hij ook lang kan staan.

Het loopvlak van de NordicTrack Commercial 1750 is 55 x 152 cm. Voor een loopband is dit vrij breed, maar het betekent wel dat je genoeg de ruimte hebt tijdens het sporten. Bovendien zorgt ervoor dat je comfortabeler loopt.

Het apparaat is gemaakt van duurzaam materiaal en is daarmee vrij stevig. Het maximaal belastbare gewicht voor de loopband is 135 kilogram. De loopband lijkt toegankelijk te zijn en daarmee vrijwel voor iedereen geschikt.

Verder beschikt hij nog over fijne handgrepen met extra grip. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken dat je handen weg zullen glijden tijdens het sporten door het zweet.

Ook is de hellingshoek eenvoudig elektrisch verstelbaar. Je kan de hoek zo groot maken als 15%. Loop je liever een daling in plaats van een helling, kan je een hellingshoek van -3% instellen. Hiermee behoort de NordicTrack loopband echt tot de top.

Motor met groot vermogen

Wanneer jij op zoek bent naar een goede loopband voor cardiotraining, is de motor misschien wel de belangrijkste factor om naar te kijken. De motor van een loopband is namelijk misschien wel het belangrijkste onderdeel.

Gelukkig beschikt de NordicTrack Commercial 1750 over een krachtige motor. Deze heeft een vermogen van 3,75 pk. Hierdoor is het mogelijk om een maximumsnelheid van 22 km/h te halen.

Display

Verder valt het display van de loopband in het oog. Dit is een groot touchscreen van 10 inch. Dit scherm is dus ongeveer even groot als dat van een kleine tablet.

Je kan op het scherm jouw trainingsgegevens overzichtelijk inzien. Je kan op het scherm makkelijk de hellingshoek instellen of één van de maar liefst 38 trainingsprogramma’s. Er zit dus altijd wel een training voor jou bij.

Verder kan je via het display ook makkelijk jouw muziek bedienen.

Extra’s

Het is natuurlijk altijd leuk als er bij een gekocht product extraatjes komen kijken. De NordicTrack Commercial 1750 loopband beschikt over een aantal leuke extraatjes.

Je kan dan bijvoorbeeld denken aan de MP3 aansluiting. Dit geeft je de mogelijkheid om muziek te luisteren tijdens het sporten en je kan de muziek zelfs afspelen op ingebouwde speakers.

Ook beschikt de loopband over een ingebouwde ventilator. Hierdoor krijg je de beschikking over de nodige verkoeling tijdens een intense workout. Dat is natuurlijk extra lekker wanneer jij snel zweet.

Voordelen van de NordicTrack Commercial 1750

Het zal inmiddels wel duidelijk zijn dat je met deze loopband van NordicTrack met een top loopband te maken hebt. Om dit nog maar eens te bevestigen, kan je hieronder enkele belangrijke voordelen vinden.

Connectiviteit

Dat de loopband een high-end product is, is te zien aan de connectiviteit met Bluetooth. Op die manier kan je trainen met iFit en word jij automatisch interactief gemotiveerd.

Je kan eenvoudig je smartphone of tablet met de loopband verbinden waarop iFit is geïnstalleerd. De app kan je zien als je persoonlijke coach, waardoor jouw trainingservaring geoptimaliseerd wordt.

Gepersonaliseerde training

Met de NordicTrack Commercial 1750 is er altijd wel een training die bij jou past. De loopband heeft dus 38 verschillende trainingsprogramma’s.

Daarnaast kan je jouw ervaring tijdens je cardiotraining verder personaliseren door gebruik te maken van de iFit app en deze door middel van Bluetooth te verbinden.

Krachtige machine

Hoe je het ook wendt of keert, met de NordicTrack Commercial 1750 haal je gewoon een erg krachtige loopband in huis. De motor is krachtig genoeg waardoor jij tot wel 22 km/h kan halen.

Nadelen van de NordicTrack Commercial 1750

Vrijwel niets is perfect en zo bestaat ook de perfecte loopband niet. Om een zo neutraal mogelijke review te geven, is het daarom ook belangrijk dat we een blik werpen op enkele nadelen van dit product. Deze kan je hieronder overzichtelijk vinden.

Formaat

Het eerste nadeel is toch wel het formaat. Dit is aan de grote kant. Hierdoor heeft zeker niet iedereen een plekje in huis waar hij of zij de loopband kwijt kan.

Omdat hij ook aan de zware kant is, is het product lastig te verplaatsen. Daardoor zul je hem neer moeten zetten op een plek waar hij ook echt kan blijven staan. Mocht je hem soepel willen verplaatsen, zul je hem eerst deels uit elkaar moeten halen.

Wat vinden gebruikers?

Wanneer je een product koopt, is de kans aanwezig dat jij eerst hebt gekeken naar een aantal factoren. Vaak zijn de ervaringen van gebruikers één van deze factoren. Daarom zullen we hieronder kort een blik werpen op de gebruikerservaringen met de NordicTrack loopband.

Kijkend naar deze reviews, valt het op dat de geluiden over het product over het algemeen erg positief zijn. De goede kwaliteit wordt voornamelijk geprezen. Ook het feit dat de loopband beschikt over een aantal leuke features, kan op complimenten rekenen. Er wordt aangegeven dat het product alles heeft wat je nodig hebt, en je niet verder hoeft te kijken.

Verder worden ook de handige features als de ventilatoren en de speakers benoemd als positief. Tenslotte wordt gesteld dat de loopband vrij makkelijk in elkaar te zetten is, ondanks het grote formaat.

Afgaande op de ervaringen van gebruikers, is het product dus zeker een aanrader en een topper om in huis te halen. Met een wat minder groot budget zou ik de Jet 7 iPlus of de Jet 9 iPlus eerder aanbevelen.

Conclusie

Inmiddels heb je het einde weer bereikt van deze NordicTrack Commercial 1750 review. We hebben een kijkje dichterbij genomen, de voor- en nadelen behandeld en we hebben kort gekeken naar wat gebruikers over het algemeen vinden.

Zo is het in ieder geval duidelijk geworden dat je met deze loopband een echt high-end product te pakken hebt. Alles is erop aanwezig wat jij je maar zou kunnen wensen. Denk dan bijvoorbeeld aan de ingebouwde speakers en ventilatoren.

Dankzij de variatie in trainingsprogramma’s en de hoge mate van verstelbaarheid, kan iedereen een enorm fijne cardiotraining beleven op dit apparaat.

Wil jij investeren in een topklasse loopband en heb jij de ruimte ervoor? Dan is de NordicTrack Commercial 1750 zeker aan te raden!
Goedkopere alternatieven:

Focus Fitness Jet 1

Focus Fitness Jet 2