NordicTrack S22i – Review & Test [2024]

De NordicTrack S22i is de ideale spinningfiets voor de intensieve sporter.

Deze spinningfiets is één van de topmodellen binnen het aanbod van NordicTrack, is ook voor semiprofessioneel gebruik geschikt en biedt ongekend veel mogelijkheden.

Met deze spinningfiets geniet je van ongeëvenaarde mogelijkheden.

Spinningfietsen van andere merken komen niet in de buurt van de mogelijkheden, de kwaliteit, de stabiliteit en de verstelbaarheid. Dit is een semiprofessionele spinningfiets waar je jarenlang versteld van gaat staan.

NordicTrack S22i – Eigenschappen & specificaties

spinningfiets s22i NordicTrack

Ergonomisch ontworpen

De S22i is één van de meest ergonomische spinningfietsen van het moment. Dit blijkt zowel uit het stuur als uit het zadel:

  • Stuur: het stuur is verticaal te verstellen. Stel het stuur op de juiste hoogte in en je neemt direct een ergonomische houding aan. Het stuur is verder van allerlei armsteunen voorzien; dankzij deze armsteunen neem je de gewenste (liggende) houding op de spinningfiets aan. Dit kun je vergelijken met de houding die je op een racefiets aanneemt.
  • Zadel: het zadel is op tal van hoogtes in te stellen. Je kiest hierbij tussen een hoogte van 89 en 122 centimeter. Juist doordat het zadel tussen deze bandbreedtes in te stellen is, is deze spinningfiets voor iedereen geschikt.

Het ergonomische design blijkt ook uit de pedalen en trappers. Zowel de pedalen als trappers passen ook op een reguliere fiets.

Mocht onverhoopt een pedaal of een trapper kapot gaan, vervang je deze hierdoor simpel.Inclusief speakers en ventilator

Vind je het heerlijk om tot het gaatje te gaan tijdens een training? Dankzij de ingebouwde ventilator hou je het tijdens de trainingen nog relatief koel. Ongeacht tot hoe diep je gaat tijdens de trainingen.

Ook de ingebouwde speakers verhogen het trainingscomfort. Dankzij deze speakers luister je tijdens het trainen altijd naar je favoriete muziek. Dit komt niet alleen het plezier ten goede, maar ook de motivatie. 

Bijkomend voordeel: onder het fijne stuur heeft NordicTrack een dubbele bidonhouder aangebracht.

Voordat je gaat trainen, kun je het beste twee bidons vullen en deze in de houders stoppen. Tijdens het trainen hoef je hierdoor niet bang te zijn voor een dorstig gevoel of zelfs uitdroging.

Uniek scherm

scherm nordictrack s22i

Veel spinningfietsen zijn van een trainingscomputer met een klein scherm voorzien. NordicTrack doet dit graag anders; dit merk heeft de S22i spinningfiets van een groot scherm voorzien.

Op dit scherm zie je duidelijk alle gegevens tijdens het trainingen vermeld staan.

Dit scherm is maar liefst 22 inch groot, is volledig in kleur en is middels touchscreen te bedienen. Bijkomend voordeel is dat je dit scherm ook nog kunt draaien. Nadat je het scherm gedraaid hebt, kun je onder meer yogasessies volgen.

Leuk detail: de waarden die de spinningfiets meet, worden in de vorm van een grafiek weergegeven. Aan de hand van deze grafiek krijg je een overduidelijk beeld van je trainingsresultaten.

Unieke trainingsmogelijkheden

workout spinningfiets nordictrack s22i

De NordicTrack S22i is uiterst geschikt voor semiprofessioneel gebruik. Iets wat onder meer te danken is aan de unieke en eindeloze mogelijkheden.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om digitaal – via het scherm – de training geheel naar wens in te stellen.

Hierbij bepaal je bijvoorbeeld wat het weerstandsniveau is. Aangezien deze spinningfiets van een magnetisch weerstandsysteem gebruik maakt, heb je uit maar liefst 24 niveaus de keuze.

Je stelt dus heel nauwkeurig de gewenste weerstand in.

Ook is het mogelijk om de hellingshoek in te stellen; bij de NordicTrack S22i kies je hiervoor uit een hellingshoek tussen de 20% bergop en 10% bergaf. Op deze manier train je diverser, nog intensiever en nog leuker.

Deze spinningfiets met scherm van NordicTrack beschikt oer het Silent Magnetic Resistance System. Dit systeem zorgt voor een geruisloze werking van de weerstand, maar ook voor een vloeiende schakeling tussen de verschillende weerstandsniveaus. A

ls je tijdens het trappen het niveau aanpast, voel je geen enkele krimp vanuit de fiets. Het enige wat je voelt, is dat je zwaarder of juist lichter gaat trappen.

In totaal beschikt de NordicTrack S22i over maar liefst 50 standaard programma’s. Deze programma’s zijn niet voorgeprogrammeerd, maar werken volledig automatisch.

Het programma past automatisch de snelheid en de hellingshoek aan.

iFit Live

ifit app nordictrack s22i

Met de NordicTrack S22i kun je van nóg meer trainingsmogelijkheden genieten. Dit is te danken aan de unieke iFit Live app waar je gebruik van kunt maken.

Via deze app word je aan een personal coach gekoppeld, die op afstand je spinningfiets instellen. In deze app kun je overigens ook allerlei bekende fietstochten van over de gehele wereld afleggen.

Op het scherm van de NordicTrack S22i zie je je instructeur verschijnen. Hij fietst voor je uit, hij geeft je tips en hij motiveert je.

Tijdens het trainen voel je bovendien dat de weerstand en hellingshoek aangepast worden. Een unieke en interactieve manier van trainen.

Veel handige extra’s

De NordicTrack S22i is met veel handige extra’s uitgevoerd. Een typerend voorbeeld hiervan zijn de meegeleverde dumbells.

Tijdens het fiets kun je met deze dumbells aan de slag, waarmee je twee vliegen in één klap vangt. Je traint immers zowel je been- als je armspieren.

Een ander fijn voordeel is dat je deze spinningfiets volledig waterpas af kunt stellen. Met name als je de fiets op bijvoorbeeld een houten vloer wilt zetten, is dit een fijne bijkomstigheid.


Meer goede spinbikes:

FitBike Race Magnetic Pro

VirtuFit Etappe 2.0i


Voor iedereen geschikt

sporter nordictrack s22i

Deze NordicTrack spinningfiets is voor bijna iedereen geschikt. Het maximale draaggewicht is namelijk 135 kilogram en de maximale gebruikerslengte is 200 centimeter.

Doordat je zowel het stuur als zadel naar wens aan kunt passen, neem je altijd een ergonomische houding aan. Ongeacht je gewicht en lichaamslengte.

Razendsnelle wifi

NordicTrack heeft de NordicTrack S22i van een razendsnelle wifi verbinding voorzien. Mocht je van bijvoorbeeld iFit gebruik maken, levert dit veel gemak op.

De fiets communiceert vlekkeloos met de app, waardoor je je training naar een ongekend hoog niveau tilt.

Voor professionele- of semiprofessionele doeleinden is de NordicTrack S22i een unieke spinningfiets. De fiets is van een uitmuntende kwaliteit, biedt veel unieke trainingsmogelijkheden en is geheel naar wens te verstellen.

Er zijn bovendien weinig spinningfietsen die zo’n handig en groot scherm hebben; dit scherm vormt echt de kers op de taart van deze spinningfiets.

Ons eindoordeel

Ben je op zoek naar een hoogwaardige, krachtige en veelzijdige spinningfiets? Dan kun je niet om de NordicTrack S22i heen. Klik hieronder voor de beste deal: