Beste Omron bloeddrukmeter kopen

Omron bloeddrukmeters zijn met grote afstand het meest geliefd. Dit merk domineert vrijwel de gehele bloeddrukmeter markt en dat is ook niet zo gek.

Als er iets namelijk wel belangrijk is voor een goede bloeddrukmeter, dan is het wel de kwaliteit en betrouwbaarheid.

Je hebt niet veel aan een hele grove indicatie. Nee, de metingen moeten echt correct en betrouwbaar zijn.

Een Omron bloeddrukmeter maakt dat mogelijk.

Waarom deze bloeddrukmeters zo goed en betrouwbaar zijn lees je in dit artikel. Ook vind je het toplijstje met de beste bloeddrukmeters van het merk Omron.

Wat is de beste Omron bloeddrukmeter om te kopen?

Nu vraag jij je natuurlijk af welke je het beste kunt kopen. Omron heeft het de consument namelijk niet bepaald gemakkelijk gemaakt.

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt zijn er namelijk best een hoop bloeddrukmeters dat het merk te bieden heeft.

Wat is de verstandigste keus? Het is een vraag waar velen mee zitten.

Natuurlijk hangt het van je budget af, maar ook van de grootte van de manchet en uiteraard de precisie van de metingen. Bovendien zijn de mogelijkheden essentieel om te weten.

Wil jij je kinderen ook gebruik laten maken van de bloeddrukmeter? Dan moet je er ook op letten of de desbetreffende Omron sphygmomanometer daar wel geschikt voor is.

Vrijwel allemaal zijn het bloeddrukmeters voor om de bovenarm. Een enkele is voor om de pols. Hieronder behandelen we de beste.

1. Omron M7

m7_omron

Deze bloeddrukmeter wordt van harte aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting. Het meet ‘t gemiddelde van 3 accurate metingen, voor de meest betrouwbare uitslag. De afwijkingen zijn dan ook minimaal.

Deze bloeddrukmeter heeft een grote manchet en kan daardoor door vrijwel iedereen worden gebruikt. Het heeft ook een groot geheugen.

Maar liefst 100 metingen kunnen worden opgeslagen om de M7, inclusief de tijd en de datum dat de metingen plaatsvonden.

Het apparaat werkt op 4 AA batterijen, die je er bij je bestelling gewoon bij krijgt. Je kunt dus direct aan de slag.2. OMRON X7 Smart

omron_x7_smart

De X7 smart is – zoals de naam al aangeeft – een slimme bloeddrukmeter voor om de bovenarm. Een zeer slimme meter zelfs.

Een van de slimme functies is dat deze bloeddrukmeter mogelijke afwijkingen in het hart (ook wel bekend als atriumfibrilleren) tijdig detecteert.

Wat deze meter verder smart maakt is de connectiviteit met Bluetooth. Met Bluetooth verbind je ‘m gemakkelijk aan de Omron app.

Je kunt je gemeten waarden naar deze app versturen, zodat het hier veilig wordt opgeslagen. Zo heb jij dus een goed overzicht van je al metingen.3. Omron Evolv

evolv_bloeddrukmeter

Ook de Evolv is aanbevolen door de Nederlandse hartstichting. Het is een van de nieuwere Omron bloeddrukmeters en dat is ook te zien. Deze bloeddrukmeter ziet er modern en vooruitstrevend uit.

Het strakke design is natuurlijk het laatste waarvoor je een bloeddrukmeter koopt, maar leuk meegenomen is het wel.

De bloeddrukmeter kan van alles herkennen. Zit je manchet bijvoorbeeld niet goed om je arm heen? Normaal gesproken zorgt dit voor een valse meting.

Maar de Evolv onderkend dit tijdig en waarschuwt je direct, zodat je dit kunt aanpassen. Ook herkend de Evolv onregelmatige hartslagen.

De manchet van deze bloeddrukmeter zit nauw om je arm heen, waardoor er nooit een dode plek in de meting voorkomt. Ook is dit apparaatje te verbinden met de Omron applicatie.4. Omron X3 Comfort

omron_x3_comfort

Een klein en handig bloeddrukmetertje is de eerste indruk van de X3 comfort. En zoals de naam je waarschijnlijk al deed vermoeden is hij ook nog eens comfortabel.

Wat is een van de redenen dat veel mensen opzien tegen het meten van hun bloeddruk? In veel gevallen is dat het comfort.

Hij heeft een zogenoemde Intelli Wrap-manchet die soepel om de arm geplaatst wordt. Je voelt ‘m veel minder dan andere bloeddrukmeters. Ook de waarden zijn uiteraard betrouwbaar zoals je mag verwachten van Omron.5. Omron M6 Comfort

omron_m6_comfort

Ook de Omron M6 is een zeer comfortabele bloeddrukmeter, die goed om de bovenarm heen zit. Deze slimme meter laat het je weten als de manchet niet goed om je arm heen zit.

Ook onregelmatige hartslag wordt gemeld door de meter, zodat je hier – indien nodig – tijdig actie op kunt nemen.

Hij heeft geheugen voor 2 gebruikers en eventueel zou ook een gastgebruiker er gebruik van kunnen maken.6. Omron M3

omron_m3_comfort

De M3 is een van de oudere Omron meters. Maar minder effectief maakt dat ‘m niet. Integendeel, de M3 is nog altijd erg in trek.

Een van de grootste voordelen is de onwijs lange batterijduur. De batterijen gaan maar liefst zo’n 1000 metingen mee.

Deze meter meet 360 graden om je bovenarm heen, voor de meest nauwkeurige metingen. Het apparaat zit met een draad vast aan de manchet.

Dit scheelt weer gewicht aan je bovenarm, aangezien je de meter voor je neer kunt leggen tijdens de metingen.7. Omron HBP-1120

omron_hbp-1120

Als je het geen enkel probleem vindt om iets meer geld neer te tellen voor je investering in een bloeddrukmeter, dan is de HBP-1120 de beste optie.

Dit apparaat biedt namelijk de meest accurate meting. Het heeft een automatische meetmodus en ook een auscultatie modus. Deze laatste methode wordt nog vaak gebruikt door artsen en verpleegkundigen.

De bloeddrukmeter heeft een handige vorm, waardoor je ‘m rechtop kunt zetten. Hij is wel redelijk zwaar, maar gelukkig hoef de meter zelf niet om de manchet te zitten tijdens de metingen.8. OMRON X4 Smart

omron_x4_smart

De X4 Smart is de vervanger van de M6 Comfort. Het herkend eventuele proberen met de manchet en heeft lichaamsbewegingdetectie. Onregelmatige hartslag wordt ook tijdig erkend.

Het is een kleine klinisch gevalideerde bloeddrukmeter met erkende Intellisense technologie. De bloeddrukmeter is te gebruiken voor 2 personen.Over de Omron bloeddrukmeters

Heb jij een (te) hoge of lage bloeddruk? Dan is het uiteraard zaak om dit goed in de gaten te houden.

Tegenwoordig kan dit gemakkelijk vanuit huis met een zogenoemde sphygmomanometer, oftwel een handmatige bloeddrukmeter.

De apparaatjes werken snel en gemakkelijk. Je bindt de manchet om je arm heen en drukt op start. Vervolgens is het belangrijk om je te ontspannen en de bloeddrukmeter z’n werk te laten doen.

De Omron bloeddrukmeters staan erom bekend één van de meest accurate waarden te geven. Meerdere onafhankelijke tests hebben dit namelijk uitgewezen, waaronder die van de Consumentenbond.

En daar komt ook nog eens de goede prijs van zo’n bloeddrukmeter bij. In verhouding met de kwaliteit is het zeer laaggeprijsd.

Een goede bloeddrukmeter van Omron koop je vanaf zo’n 50 euro. De prijzen lopen vervolgens op tot maximaal zo’n 150 euro. Een relatief kleine, maar belangrijke investering in je gezondheid dus.

Omron bloeddrukmeter verkooppunten

Je wilt een bloeddrukmeter van Omron kopen, maar je weet nog niet waar. Welke verkooppunten zijn er? En wat zijn de beste verkooppunten?

We zijn voor je op onderzoek uitgegaan en hebben ondervonden dat er niet mega veel winkels zijn die deze meters verkopen.

Het zijn voornamelijk de grote elektronica winkels en enkele gezondheidswinkels die de meters verkopen. Het meest uitgebreide aanbod vind je echter bij een van de onderstaande winkels:Over het merk Omron

omron_aanbevolen_door_hartsichting

Omron Healthcare is een merk dat zich volledig richt op de gezondheidszorg en alles wat daarmee te maken heeft. Zo proberen constant vooruitstrevend te zijn en de beste apparatuur te ontwikkelen.

En dat doen ze niet onverdienstelijk. Ze leveren volop apparatuur aan ziekenhuizen naar alle tevredenheid.

Maar ook aan particuliere klanten heeft het voldoende te bieden. Met name de bloeddrukmeters zijn dus populair onder de consumenten.

Het merk is van origine Japans, maar heeft ondertussen naamsbekendheid verworven over de hele wereld. Ze hebben een grote expertise in hun vakgebied, dat constant blijft groeien.

Op het gebied van sphygmomanometers kent het maar zeer weinig concurrentie. Er zijn slechts enkele andere merken die betrouwbare bloeddrukmeters aanbieden. Enkele daarvan zijn Medisana, Microlife en Beuer.

Naast bloeddrukmeters biedt Omron ook weegschalen, hartscan monitors en producten tegen ademhalingsproblemen aan.

Consumentenbond test

Zoals ik eerder al aangaf kwamen Omron bloeddrukmeters als beste uit de onafhankelijke consumentenbond test. Uiteindelijk werd er een TOP 12 samengesteld, waarbij de eerste 4 plekken werden ingenomen door bloeddrukmeters van Omron.

Een uitzonderlijke prestatie.

Deze test is alweer van enkele jaren geleden. Naar alle waarschijnlijkheid zouden de bloeddrukmeters van dit merk de lijst nu zelfs nóg meer domineren. In de loop der jaren zijn er namelijk nog volop andere goede uitvoeringen op de markt gebracht.

Dankzij Omron zijn we in staat om onze bloeddruk steeds betrouwbaarder bij te houden, zodat we tijdig kunnen handelen indien we een significante verandering opmerken.

Met een Omron bloeddrukmeter zit je dus goed. Het enige wat je nog moet doen is het apparaat regelmatig gebruiken. Ook dit heeft Omron zo gemakkelijk als mogelijk voor je gemaakt.


Bekijk meer:

Bloedcirculatie apparaten

Plaats een reactie