Omron weegschaal – Koopgids & reviews – Nauwkeurige personenweegschalen

Als je bezig bent met je gezondheid is het bijhouden van je lichaamsgewicht en samenstelling daarvan cruciaal. Meten is namelijk weten.

Een van de handigste (en goedkoopste) manieren om dit bij te houden is met een weegschaal met lichaamsanalyse. Er zijn verschillende merken die dit soort personenweegschalen aanbieden. Omron is daar één van.

Omron staat bekend als het beste merk op het gebied van personenweegschalen met lichaamsanalyse.

Is dat terecht? En wat zijn de beste Omron weegschalen?

We vertellen het jou allemaal in deze koopgids.

De beste weegschalen van Omron

Hieronder vind je de beste Omron weegschalen met de meeste precisie, functies en de grootste betrouwbaarheid.

1. Omron Viva

omron_viva

De Viva weegschaal is het populairst van allen. Daar kijken wij niet van op, omdat deze weegschaal voorzien is van de nieuwste technologieën om jou te voorzien van de meest betrouwbare waarden.

Ook het aantal functies die je krijgt voor de aanschafprijs is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen.

Deze weegschaal geeft je een goed inzicht in je fysieke gesteldheid. Zo weet je zelfs je ideale caloriebehoefte om op gewicht te blijven, aan te komen of juist af te vallen.

Je krijgt inzicht in de exacte samenstelling van je gehele lichaam. De weegschaal is voor iedereen veilig te gebruiken, alleen niet bij zwangerschap.


2. Omron BF511

omron_bf511

De eerste indruk van deze weegschaal kan misschien ietwat overweldigend zijn. Met 2 displays en heel wat knopjes zien we direct dat we te maken hebben met een zeer geavanceerd model.

Als we de functies eens doornemen wordt al snel duidelijk dat er functies in overvloed zijn. Ook de manier van meten is zeer betrouwbaar. Zo wordt je vetpercentage bijvoorbeeld met een vierpunts meting gemeten.

Indien je zwanger bent is deze weegschaal niet veilig te gebruiken. Dit komt omdat het stroomschokjes af kan geven bij het meten.


3. Omron Hn289 Ebk

omron_hn289_ebk

Zoek je een degelijke en tegelijkertijd stijlvolle weegschaal? Die ook nog eens betrouwbaar is? De Omron Hn 289 EBK is dan een prima keus.

De weegschaal is lekker compact en heel makkelijk bruikbaar. Hij heeft geen aan-uit-knop. Je hoeft er enkel op te staan en de weegschaal gaat direct voor je aan het werk.

Deze degelijke weegschaal is in tegenstelling tot de meeste modellen bovendien wel veilig om bij zwangerschap te gebruiken.


4. Omron HN-288

omron_hn-288

Deze weegschaal is accuraat, slijtvast en heeft extra goede grip aan de onderkant. Ook is hij nog eens mooi om te zien.

Hij is belastbaar tot 180 kg en de cijfers zijn goed afleesbaar van het schermpje. Het schermpje is niet verlicht, waardoor het minder goed tot z’n recht komt in donkere ruimtes.

Het is een mooie degelijke weegschaal waar je op kunt vertrouwen.


5. Omron Weegschalen BF214

omron_weegschalen_bf214

Een mooie Omron lichaamsanalyse weegschaal met een verscheidenheid aan functies. De vele mogelijkheden om je gezondheid te tracken vallen direct op.

Hij meet zeer nauwkeurig en heeft een geheugen voor 4 personen. Zo kunnen meerdere mensen hun gezondheid in de gaten houden met de BF214. De weegschaal onthoud je metingen, zodat je niets hoeft op te schrijven of te onthouden. Zo kun je jouw progressie op de lange termijn meten.

Ook meet hij je BMI en botmassa. Kortom, compleet en handig in gebruik.


6. Omron HBF-508

omron_hbf-508

Deze gebruiksvriendelijke Omron weegschaal heeft een handvat met een display erop. Hij heeft een zeer accurate en bovendien uitgebreide lichaamsvetmeter, dat veel meer laat zien dan enkele en alleen je vetpercentage.

Het is dan ook een van de betere vetpercentage weegschalen op de markt.

Doordat het een handvat heeft met sensoren is de weegschaal in staat om jou een veel beter inzicht te geven in je lichaamssamenstelling vergeleken met de meeste andere modellen.

Je kunt 4 gebruikersprofielen opslaan op de weegschaal. Ook voor het hele gezin is hij dus in veel gevallen geschikt.


7. Omron Hn289 Eb

omron_hn289_eb

Dit is een weegschaal met een mooie fel kleurtje met een goede grip op de onderkant. Het is een degelijk model dat in 4 verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Hij is bruikbaar op vrijwel iedere ondergrond. Van parket tot aan natuursteen. In alle omstandigheden voorziet de weegschaal jou van de gewenste waarden.

Je moet geen extreme veelzijdigheid aan mogelijkheden verwachten. Dit is dan ook vooral een geschikt model als je enkel je lichaamsgewicht wilt meten.


8. Omron HBF-212-EW

omron_hbf-212-ew

Een wat minder populaire weegschaal van Omron is de HBF 212. Hoewel het model minder populair is, kunt je er in alle situaties op vertrouwen.

Of je nu je lichaamssamenstelling wilt weten, of simpelweg je lichaamsgewicht. Het is een mooi en stijlvol model, met een breed sta-vlak.

Hierdoor is het voor vrijwel iedereen geschikt. Ook dit model heeft geheugen voor 4 personen, wat natuurlijk altijd heel handig is.


Waarom een Omron weegschaal aanschaffen?

Waarom zou je een Omron weegschaal moeten kopen? Er zijn immers meerdere merken dit die soort weegschalen aanbieden.

Later in deze koopgids werpen we nog een korte blik op de concurrenten van Omron. Maar laten we het eerst eens over deze weegschalen hebben.

Dat een Omron weegschaal garant staat voor precisie en compleetheid blijkt uit de grote klanttevredenheid en naamsbekendheid.

Omron is een grote speler in de gezondheidszorg. Zo biedt het bijvoorbeeld ook Omron bloeddrukmeters aan. Het meest berucht zijn echter de weegschalen.

Het zijn niet zomaar weegschalen. Nee, veelal zijn het weegschalen met slimme functies. Qua slimme functies moet je denken aan een complete lichaamsanalyse.

Dat wilt zeggen dat het bijvoorbeeld je vetpercentage meet. Maar ook je BMI, spierpercentage en botdichtheid zijn meetbaar door de weegschaal. En dat zijn slechts enkele van de vele waarden.

De prijzen van deze weegschalen beginnen vanaf een euro of 35 en lopen op tot zo’n 90 euro. Allemaal onder de 100 euro dus. Daarvoor krijg je een heel betrouwbaar product dat jarenlang in goede staat blijft.

Weegschalen met app

omron_app

Dat de weegschalen van Omron slim zijn mag duidelijk zijn. Maar dat ze zelfs zo slim zijn dat je zo met Bluetooth aan een app kunt verbinden? Dat is voor velen toch echt wat nieuws.

Ja, je leest het goed. Veel van de weegschalen hebben Bluetooth, waardoor ze compatibel zijn met de speciale Omron app.

Wat het voordeel hiervan is?

Dat je al jouw waarden overzichtelijk bijhoudt in deze app. Zo kun je met speciale grafieken bekijken hoe je lichaamssamenstelling veranderd. Dit is natuurlijk ideaal om goed inzicht te krijgen in je gezondheid.

Professionele weegschalen

De meeste weegschalen van dit merk zijn niet specifiek voor professioneel gebruik, maar worden hier vaak wel voor gebruikt.

Er zijn genoeg diëtisten en gewichtsconsulanten die Omron weegschalen gebruiken om de meest betrouwbare metingen te krijgen voor hun klanten. Toch is het vooral in de badkamer van huishoudens waar deze weegschalen pronken.

Omrom weegschaal kopen bij welke winkels?

Er zijn niet heel veel winkels die Omron weegschalen verkopen. Toch kun je bij meerdere verkooppunten terecht. Zelfs winkels zoals de Kruidvat, Blokker en Action verkopen ze wel eens.

Toch zijn het vooral de grote elektronica winkels en webshops waar je ze aan kunt schaffen. Voor het grootste en meest veelzijdige aanbod verwijzen we je graag door naar de onderstaande shops:


Omron vs andere merken

Het merk Omron is uiteraard lang niet de enige speler waarvan je persoonlijke weegschalen met lichaamsanalyse aan kunt schaffen.

Een van de alternatieven zijn bijvoorbeeld de Medisana weegschalen. Een beweegreden ook daarvoor te kiezen is vooral de goedkopere aanschafprijs.

Een weegschaal van dit merk koop je al vanaf iets meer dan een tientje. Toch zijn deze veelal minder uitgebreid en nauwkeurig dan de weegschalen van Omron.

Voor de rest kun je ook kiezen voor een Tanita weegschaal, wat we vooral aanraden voor professionele doeleinden.

Andere bekende merken zijn; Huawei, Fitbit en Xiaomi.

Is een Omron weegschaal betrouwbaar?

Sommige mensen zetten hun vraagtekens bij de betrouwbaarheid van lichaamsanalyse weegschalen. Wordt je BMI bijvoorbeeld wel betrouwbaar gemeten?

Niemand zit te wachten op waarden die niet accuraat zijn. En dat is volkomen begrijpelijk.

Als je een Omron weegschaal (of weegschaal van een ander merk) koopt, mag je nooit uitgaan van 100% nauwkeurigheid. Dat is simpelweg niet mogelijk. Zeker niet als het aankomt op het gebied van botdichtheid en vetpercentage.

Toch bieden de weegschalen jou één van de meest nauwkeurige indicaties die mogelijk zijn. En dat voor een hele gunstige prijs. Het lichaamsgewicht is bij de meeste Omron weegschalen wel tot op de gram nauwkeurig.

Plaats een reactie