Welke soorten onderarm trainers zijn er? Alle opties!

Ben jij op zoek naar een onderarm trainer? Er zijn veel verschillende soorten voorarm trainers op de markt.

In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten onderarm trainers die er zijn. Ook lees je hoe je deze voorarm trainers moet gebruiken.

Tenslotte heb ik het over alternatieve manieren om je onderarmen te trainen. Daarbij geef ik tips hoe je de oefeningen het best kunt uitvoeren. Op die manier kan jij je voorarmen op een goede manier gaan trainen!

De verschillende soorten onderarm trainers

Er zijn dus nogal wat onderarm trainers die je zou kunnen gebruiken. Met elk van deze voorarm trainers train je natuurlijk je onderarm. Maar sommige onderarm trainers kun je bijvoorbeeld ook gebruiken als pols trainer.

Daarom is het belangrijk om een voorarm trainer te kiezen die bij jou past. Hieronder vind je de meest voorkomende soorten onderarm trainers.

Handknijpers

Handknijper voorarm training

De meest populaire voorarm trainer is de handknijper. Deze onderarm trainer wordt namelijk ook veel gebruikt als anti-stress middel.

Je kunt namelijk naar hartenlust blijven knijpen, zolang de weerstand natuurlijk niet te hoog is.

De handknijpers kun je in verschillende weerstanden kopen. Sommige onderarm trainers met knijpfunctie kun je zelfs op verschillende weerstanden instellen.

De werking van deze onderarm trainer is gelukkig niet ingewikkeld. Je houdt het apparaatje namelijk gewoon in je hand, waarna je gaat knijpen. Zodra je dit een aantal herhalingen hebt gedaan wissel je van hand.

Naast het trainen van je onderarmen kun je je grijpkracht ook trainen met de handknijper. Grijpkracht houdt in dat je de kracht waarmee je iets vast kunt houden verhoogt.

Dit is ideaal voor andere oefeningen in de sportschool waarbij grijpkracht belangrijk is. Zo heb je bijvoorbeeld bij de meeste oefeningen voor je rug wat meer grijpkracht nodig. De handknijper kan hier dus goed bij helpen.
Onderarm en pols trainer

onderarm pols trainer

Met een onderarm en pols trainer kun je je polsen en je onderarmen trainen. Dat klinkt natuurlijk heel logisch, gezien de naam van het product.

Gek genoeg wordt dit apparaat een stuk minder gebruikt dan de handknijper. Een stevige pols is echter enorm belangrijk, vooral voor krachttrainingen.

Zelf heb ik meerdere keren een polsblessure gehad nadat ik zwaar ging bankdrukken. Daarom ben ik mijn polsen gaan trainen met de onderarm en pols trainer. Hierna verdwenen mijn blessures als sneeuw voor de zon.

De pols en onderarm trainer is eenvoudig te gebruiken. Het apparaat werkt eigenlijk als een soort hefboom voor je pols. Je pols klemt als het ware tussen het apparaat, waardoor je kracht kunt zetten.

Je zult merken dat je onderarmen snel versterken nadat je deze trainer een tijdje gebruikt.
Wrist Roller

Wrist roller onderarm trainer

De wrist roller is weer een andere manier om je onderarmen te trainen. Je voorarmen trainen met de wrist roller doe je namelijk met twee handen tegelijk.

De wrist roller is eigenlijk een soort handvat waaronder je een gewicht kunt hangen. Dit gewicht hangt aan een touw. Hoe sterker je polsen zijn, hoe zwaarder je het gewicht maakt.

De meeste wrist rollers zijn overigens verstelbaar in gewicht. Toch kun je ook wrist rollers kopen die een vast gewicht hebben.

Je gebruikt de wrist roller door het touw op te rollen. Dit doe je door met je handen het handvat rond te draaien zodat het touw oprolt.

Het voordeel van de wrist roller is dat je beide onderarmen tegelijk traint. Zo heb je minder tijd nodig om je voorarmen te trainen.


Andere manieren om je onderarmen te trainen

Er zijn ook andere manieren om je onderarmen te trainen. Dit kun je bijvoorbeeld in de sportschool doen. Ze zijn dus ideaal om te combineren met andere oefeningen in de gym.

Dumbbells

fitness dumbbell

Met dumbbells kun je een aantal oefeningen doen die een onderarm trainer nabootsen.

Zo kun je bijvoorbeeld de wrist curl doen. Met de wrist curl train je je polsen en je onderarmen. Je maakt een opwaartse beweging met je pols terwijl je een dumbbell vasthoudt. Hoe sterker je polsen zijn, hoe zwaarder je het gewicht van de dumbbell maakt.

Wil je je grijpkracht ook trainen? Dan kun je het beste de reverse wrist curl doen. Deze oefening werkt bijna hetzelfde als de wrist curl.

Bij deze oefening draai je je pols echter met de dumbbell naar beneden. Op die manier gebruik je je vingers meer om de dumbbell in je hand te houden.

Barbell

Barbell training

Ook de barbell kun je gebruiken als voorarm trainer. De hammer curl met een barbell is een goed voorbeeld van een onderarm training.

Met de hammer curl train je in principe je biceps, maar als je een barbell gebruikt train je ook je onderarmen. Dit komt doordat je de barbell met je polsen naar beneden vasthoudt.

Je moet daardoor meer kracht zetten om je grip te behouden, waardoor je je onderarmen aanspant. Je zult na een aantal herhalingen al voelen dat ook je voorarmen flink onder spanning staan.

Door de spanning op je pols geldt de hammer curl ook als effectieve pols trainer.

Pull-up stang

pull up bar onderarmtrainer

Een pull up stang is ideaal om je aan op te trekken. Met de pull-up train je je rug, dat weten de meeste mensen wel. Toch komt er ook spanning op je voorarmen te staan. Omdat grip essentieel is bij de pull-up, stimuleer je namelijk ook spieren in je onderarmen.

Zeker als je veel pull-ups kunt doen zul je merken dat je onderarmen gaan verzuren. En dat terwijl je rug nog niet eens moe voelt! Daarom raad ik aan om naast de pull-ups ook een onderarm trainer te gebruiken.

Farmers handles

Farmers handles

De farmers handles-training is een bijzondere oefening. Hiervoor heb je namelijk een speciale stang nodig.

Deze stang is zo gemaakt dat deze aan beide kanten naast je lichaam uit komt. Aan de stang kun je dan gewichten toevoegen.

Je doet deze oefening altijd met beide armen tegelijk. Dit is om te voorkomen dat je balans verliest tijdens de oefening.

Bij de farmers handles hangen je armen strak langs je lichaam. Daardoor span je je hele arm aan, dus ook je onderarm. Verder voel je de spanning ook in je polsen.

Dit maakt deze oefening een effectieve pols trainer en intensieve onderarm trainer.