Ontbijtshake kopen? De 7 beste ontbijtshakes van 2024

Ben jij van plan om ontbijtshakes te kopen? Een ontbijtshake is een geweldig voedingssupplement, maar er zijn veel verschillende soorten te vinden. Daardoor is het lastig om de juiste ochtend shake te vinden.

Daarom heb ik onderzoek gedaan naar de beste ontbijtshakes die er zijn. Hierbij is er gelet op ingrediënten, reviews van gebruikers en de voedingswaarden.

Verder vind je in dit artikel meer informatie over voor wie de ontbijtshake geschikt is. Hierbij wordt ook uitgelicht waar ontbijt shakes voor kunnen worden gebruikt.

Tenslotte lees je meer over de belangrijkste voordelen van een shake als ontbijt.

Deze ontbijtshakes kun je het beste kopen

Je bent op zoek naar een goede ontbijtshake. Een goede ontbijtshake vinden is echter best lastig. Er zijn namelijk enorm veel verschillende ontbijtshakes die je kunt gebruiken.

Hieronder vind je daarom de 7 beste ontbijtshakes van dit moment. Al deze ochtend shakes zijn van topkwaliteit en kun jij dus zonder zorgen uitproberen!

1. High Protein Breakfast – Body and Fit

HIGH PROTEIN BREAKFAST Body & Fit

De High Protein Breakfast shake van Body & Fit is een geweldige ontbijtshake. Deze smaakvolle ochtend shake zit bomvol proteïnen en andere belangrijke voedingsstoffen.

Gebruikers zijn allereerst erg te spreken over hoe vullend deze shake als ontbijt is. De meeste gebruikers merken dat ze na één shake al een vol gevoel hebben. Dankzij deze ontbijtshake zul je tot aan de lunch een verzadigd gevoel hebben.

Verder is deze ontbijtshake verrijkt met verschillende belangrijke vitaminen. Zo bevat de ontbijtshake een hoog gehalte vitamine B1 – B6, vitamine C en vitamine E.

Dankzij de ontbijtshake begin jij dagelijks met een heerlijke, gezonde maaltijd.
2. Low Calorie Meal – Body and Fit

low calorie meal body&fit

De Low Calorie Meal is een geweldige en snelle manier om je dag te beginnen. De Low Calorie Meal kan namelijk een volledige maaltijd vervangen. Deze ontbijtshake van Body and Fit is daarom een populair product.

Omdat deze ochtend shake veel proteïne bevat is de shake enorm geliefd onder sporters. Dankzij deze ontbijtshake krijg jij namelijk een groot deel van je dagelijkse eiwitbehoefte binnen.

Verder is deze ontbijtshake erg geschikt voor mensen met een strak schema. Deze lekkere ontbijtshake is al binnen een aantal minuten gemaakt. Je hoeft de ingrediënten van deze ontbijt shake namelijk alleen te vermengen met water.
3. Delicious Breakfast – XXL Nutrition

XXL Nutrition Delicious Breakfast

Ook XXL Nutrition heeft een geweldige ontbijtshake in hun assortiment. De Delicious Breakfast is namelijk enorm populair onder vooral krachtsporters en sporters die willen afvallen.

Allereerst bevat de Delicious Breakfast slechts 185 calorieën per shake van twee schepjes. Hierdoor is deze maaltijdvervangende ontbijtshake een geweldige manier om je calorie inname laag te houden.

Verder is deze ontbijt shake op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt deze namelijk ook als pap eten door er minder vloeistof in te vermengen. Om er een shake van te maken voeg je juist meer vloeistof toe. Hierdoor kun je toch variatie toevoegen aan je ontbijt.
4. Overnight Oats Shake – X-OATS

x-oats ontbijtshake overnight oats

De vloeibare havermoutpap van Overnight Oats is een lekkere ontbijtshake met een verrassende bite. Deze ontbijt shake van X-Oats bevat namelijk kleine stukjes haver en fruit.

Allereerst is deze shake een goede manier om je ontbijt snel en gemakkelijk te maken. Binnen enkele minuten heb jij namelijk een voedzame en lekkere ontbijtshake klaarstaan. Na een nachtje in de koelkast, of in ieder geval twee uur wachten, is de shake klaar.

Verder bevat deze ontbijt shake slechts 250 calorieën per portie. Hierdoor is het makkelijker om op je calorieën te letten als je deze shake gebruikt.

Tenslotte is deze ontbijtshake in verschillende smaken te verkrijgen. Hierdoor kun jij je ontbijt gevarieerd houden en dagelijks een andere smaak uitproberen.
5. Opti-Lean Meal – Optimum Nutrition

opti-lean meal

De Opti-Lean Meal van Optimum Nutrition is een populaire ontbijtshake onder mensen die willen afvallen. Dankzij het lage caloriegehalte is deze shake namelijk erg geschikt voor gewichtsverlies.

Ook het hoge aantal eiwitten in deze ontbijt shake draagt daaraan bij. Twee shakes Opti-Lean per dag helpen je al om effectiever af te vallen.

Verder is deze ochtend shake van Optimum Nutrition erg geschikt als maaltijdvervanger. Veel mensen gebruiken Opti-Lean dan ook om hun ontbijt als shake te nemen.

Tenslotte kun je deze ontbijtshake in meerdere smaken verkrijgen. Hierdoor kun jij elke dag gevarieerd ontbijten met een andere heerlijke smaak.
6. Intensive Milkshake – Modifast

Modifast Intensive Milkshake

De Intensive Milkshake van Modifast is een simpele maar smaakvolle ontbijtshake. Deze smaakvolle milkshake wordt vooral gebruikt door sporters die willen afvallen.

Allereerst is deze ochtend shake een effectieve manier om gewicht te verliezen. Deze maaltijdvervangende shake bevat namelijk slechts 240 calorieën per maaltijd. Hierdoor wordt het makkelijker om een calorietekort vol te houden.

Daarnaast bevat deze ontbijtshake van Modifast veel vitaminen en mineralen. Zo bevat deze ontbijt shake bijvoorbeeld vitamine C en vitamine E.

Tenslotte is deze ontbijtshake snel en makkelijk gemaakt. Je hoeft alleen water toe te voegen voordat je kunt genieten van een heerlijke shake.
7. Ready To Drink Low Calorie Meal – Body and Fit

low calorie meal ready to drink body and fit

Wil je zonder voorbereiding meteen kunnen genieten van een ontbijtshake? Dan is de Ready To Drink ontbijtshake van Body & Fit iets voor jou.

Deze ochtend shake kun je namelijk kant en klaar kopen en meteen opdrinken. Je hoeft de shake alleen nog te schudden voor gebruik.

Allereerst bevat deze ontbijt shake een laag caloriegehalte. Dankzij de 200 calorieën die de shake bevat kun jij je dieet makkelijker volhouden. Je zult namelijk minder snel over je maximale calorie inname gaan.

Verder is deze makkelijke ontbijt shake gevuld met vitaminen. Alle belangrijke vitaminen die je dagelijks nodig hebt zitten in deze shake.
Voor wie is de ontbijtshake bedoeld?

Ontbijtshakes zijn vooral erg populair bij mensen die op hun dieet willen letten. Ook krachtsporters maken vaak gebruik van een ontbijtshake.

Een shake als ontbijt bevat namelijk alle voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt.

In principe kan iedereen die een shake als ontbijt wil nemen dit gewoon doen. De ontbijtshakes bevatten namelijk geen chemische stoffen. Daarnaast zijn de shakes erg voedzaam en geven ze je een vol gevoel.

Waar kun je de ontbijtshake allemaal voor gebruiken?

ontbijtshake voordelen

De ontbijtshake wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. De ontbijtshakes zitten namelijk vol belangrijke voedingsstoffen. Hierdoor zijn ontbijtshakes erg gevarieerd te gebruiken.

Hieronder vind je de populairste redenen waarom mensen een shake als ontbijt nemen.

Afvallen

Allereerst is de ontbijtshake een effectieve manier om af te vallen. Veel mensen die willen afvallen drinken namelijk een ochtend shake als ontbijt.

Zij merken dat ze sneller en makkelijker afvallen dankzij deze afval shakes.

Krachtsporters die vet willen verliezen maken ook gebruik van ontbijt shakes. Zij drinken bijvoorbeeld een eiwitshake als ontbijt. De proteïne shake als ontbijt drinken zorgt namelijk dat je dagelijks voldoende eiwitten binnenkrijgt.

Omdat de ontbijtshake weinig calorieën bevat is het makkelijker om je calorie inname laag te houden. Dit is van belang, omdat je van een lage calorie inname effectief afvalt.

Een makkelijke voedzame maaltijd

Daarnaast wordt de ontbijtshake gebruikt door mensen die weinig tijd hebben door bijvoorbeeld een drukke baan.

De ontbijtshake is namelijk een snelle maaltijd die enorm voedzaam is. Ontbijt shakes bevatten veel voedingsstoffen en vitamines die je maaltijd volledig vervangen.

Ook als je moeite hebt met het maken van een gezonde maaltijd zijn ontbijtshakes ideaal. De ontbijtshake kost namelijk geen moeite om te maken en is ook nog eens gezond.

Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het verzinnen van een gezonde maaltijd. Overigens kun je de ontbijtshake ook gebruiken als maaltijdshake voor bijvoorbeeld je lunch of diner.

De belangrijkste voordelen van een shake als ontbijt

eiwit shake

Het drinken van een ontbijtshake heeft veel voordelen voor je lichaam. Niet voor niets gebruiken steeds meer sporters ontbijt shakes.

De belangrijkste voordelen voor je lichaam van het gebruiken van een ontbijtshake vind je hieronder.

Een hoog proteïnegehalte

Allereerst bevatten de ochtend shakes een hoop eiwitten. Eiwitten zijn enorm belangrijke bouwstenen voor je lichaam.

Proteïnen, oftewel eiwitten zijn bijvoorbeeld goed voor je spieropbouw en spierbehoud. Daarom is het belangrijk om iedere dag voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Veel sporters gebruiken bijvoorbeeld eiwitpoeder om hun spiermassa optimaal te behouden. Een eiwitshake als ontbijt nemen kan ook, mits je er vitamines bij slikt. Het is echter beter om een ontbijtshake te kiezen die alle belangrijke stoffen bevat.

Alle belangrijke voedingsstoffen in één shake

De belangrijke voedingsstoffen die in de ontbijt shakes zitten geven je lichaam veel voordelen. Zo bevatten de ontbijtshakes bijvoorbeeld belangrijke vitamines en mineralen.

Hierdoor heb jij iedere dag meer energie en voel je je gezonder en fitter.

Hoe lang kan ik een ontbijt shake gebruiken?

Het is belangrijk om te weten hoe je de ontbijtshake het beste gebruikt. In principe kun je de ontbijt shakes elke dag gebruiken. Het is dan wel belangrijk dat je tijdens je lunch en diner voldoende eet.

Uiteindelijk wil je niet té weinig calorieën binnenkrijgen, omdat dat slecht is voor je fitheid.

Ontbijtshakes bevatten echter veel gezonde bestanddelen. Hierdoor weet je zeker dat de ochtend shakes bijdragen aan je gezondheid.

Ontbijtshakes gebruiken – Een goed idee of niet?

proteïneshake

Ontbijtshakes zijn dus zeker een goede toevoeging voor je dagelijkse dieet. De shakes bevatten namelijk voldoende voedingsstoffen en andere belangrijke bestanddelen zoals eiwitten. Hierdoor is het gebruik van de ontbijtshake zeker niet slecht.

Het is wel belangrijk om voor jezelf te bepalen of jij dagelijks vloeibaar wilt ontbijten. Als je liever ook iets eetbaars wilt nuttigen kun je dat beter doen. Je kunt de ontbijtshake er dan altijd bij nemen en bijvoorbeeld iets kleins eten.

De conclusie is dus dat de ontbijtshake zeker een goed idee is om te proberen. Helemaal als je wilt afvallen is een ochtend shake een geweldige toevoeging aan je dieet.
Veelgestelde vragen

Kan ik de ochtend shake ook in de avond gebruiken?

In principe kun je de ontbijtshakes de hele dag door gebruiken. Het meest ideale moment om de ontbijt shake te gebruiken is echter de ochtend. Wil je een shake in de avond nemen? Dan is het een idee om een eiwitshake voor het slapen te nemen.

Zijn ontbijtshakes ook nuttig om mee aan te komen?

Als je wilt aankomen zijn de ontbijt shakes niet de beste manier. Je kunt beter een shake om aan te komen nemen die ervoor is gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een weight gainer shake.