Paardenmiddel om af te vallen: Wat is het & is het gevaarlijk?

Snel afvallen zonder veel moeite te doen: dit klinkt ideaal.

Veel mensen met overgewicht gaan op zoek naar een wondermiddel voor gewichtsverlies en komen zo terecht bij een paardenmiddel om af te vallen. Dit wordt ook wel een sterk afslankmiddel genoemd. 

Een afslankmiddel zou moeten helpen bij afvallen door de stofwisseling te versnellen en de eetlust te verminderen. Maar werkt een paardenmiddel wel echt? En is het eigenlijk wel gezond?

In dit artikel beantwoorden we al jouw vragen!

Paardenmiddel om af te vallen: wat is het?

Een paardenmiddel is een erg sterk middel dat afvallen stimuleert. Het woord zegt het al, maar dit middel is geschikt voor paarden. En dus niet voor mensen

Maar over welk middel hebben we het nu precies? Het paardenmiddel om af te vallen heet Clenbuterol. Dit is een medicijn dat bij paarden wordt gebruikt voor het behandelen van astma en gerelateerde ziekten.

Er is een aantal jaren geleden ontdekt dat het middel ook kan helpen bij mensen. Zo zou het zorgen voor gewichtsverlies en de opbouw van spiermassa. Dit is echter nog nooit wetenschappelijk bewezen.

Wat is Clenbuterol?

Clenbuterol paardenmiddel

Clenbuterol heeft een werking op het autonome zenuwstelsel van een paard. Hier worden onder andere de hartslag, de zenuwwerking en de ademhaling gereguleerd.

Het paardenmiddel zorgt ervoor dat het hart sneller gaat pompen, de bloedvaten wijder gaan staan en de ademhaling versneld. 

Clenbuterol wordt bij paarden gebruikt bij astma en gerelateerde klachten, maar artsen gebruiken hier een ander middel voor bij mensen.

Een paard is natuurlijk veel groter en zwaarder dan een mens. Het paardenmiddel is dan ook een heel hevig product. 

Is het paardenmiddel geschikt voor mensen?

Het paardenmiddel heeft een positieve werking bij paarden met astma. Kunnen mensen het dan ook gebruiken? Nee, dit middel is niet geschikt voor mensen. En het is al helemaal niet bedoeld om te helpen bij afvallen.

Mensen die Clenbuterol wel gebruiken, kunnen zelfs nare bijwerkingen ervaren.   

Is het gevaarlijk om een paardenmiddel te gebruiken?

Aangezien het middel speciaal voor dieren is ontwikkeld, is het nooit getest op mensen. Het is echter wel getest op dieren. Daar is uit gebleken dat langdurig gebruik van het paardenmiddel kan leiden tot vervelende bijwerkingen.

Zo kan het er bijvoorbeeld voor zorgen dat het hart minder effectief zijn werk kan doen. Daarnaast kan het leiden tot verminderde vruchtbaarheid bij mannen.

Nu vraag je je misschien af: waarom is dit niet onderzocht bij mensen? Dit komt omdat er al een hoop schadelijke effecten van het middel bekend zijn. Dit maakt het onethisch om te testen op mensen. 

Samengevat: een paardenmiddel kan erg gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Bovendien staat het middel op de dopinglijst. 

Risico’s van een paardenmiddel

Bijwerkingen hoofdpijn

Een paardenmiddel voor afvallen kan leiden tot vervelende bijwerkingen, op korte en lange termijn.

Hier kun je bijvoorbeeld last van krijgen:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Misselijkheid
  • Angstklachten
  • Paniekaanvallen
  • Woedeaanvallen
  • Dehydratatie
  • Overmatig zweten

Raden wij een paardenmiddel om af te vallen aan?

Hier kunnen we heel kort over zijn: nee, we raden een paardenmiddel om af te vallen niet aan. Het kan zelfs negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid, op korte én lange termijn. 

Hoe graag je ook wilt afvallen, doe dit niet met een paardenmiddel. Dit kan erg schadelijk zijn voor je gezondheid!

Wil je jouw gewichtsverlies toch stimuleren met supplementen? Doe dit dan met afslankmiddelen die wel geschikt zijn voor menselijk gebruik.

Hoe kun je dan wel gezond afvallen? De beste alternatieven

afvallen met shakes ervaringen

We snappen dat je op zoek bent naar een wondermiddel dat helpt bij afvallen. Maar er zijn een hoop gezonde alternatieven voor een paardenmiddel.

Het ultieme wondermiddel voor afvallen is het veranderen van je voedingspatroon. Gezond eten en voldoende bewegen is de basis voor een gezond gewicht.

Wil je toch graag supplementen gebruiken? Er zijn verschillende afslankproducten op de markt met een veilige werking. Hieronder zetten we een aantal alternatieven op een rij.

Afslankpillen

Afslankpillen ondersteunen je bij het afvallen. Deze pillen kunnen je stofwisseling versnellen. Hoe sneller je stofwisseling, hoe sneller je afvalt.

Daarnaast zijn er ook speciale eetlustremmers op de markt. Deze zorgen ervoor dat jij je langer verzadigd voelt. 

Het is belangrijk dat je voor afslankpillen kiest met natuurlijke werkzame stoffen. Dit zijn bijvoorbeeld cafeïne en extracten van groene thee.

Bekijk hier de beste afslankpillen >>


Afslankshakes

Een afslankshake is een drankje dat je vaak alleen met water hoeft te mengen.

Het geeft je lichaam alle benodigde voedingsstoffen, maar het bevat minder calorieën dan een gewone maaltijd. Ook zitten er stoffen in die ervoor zorgen dat jij minder snel trek krijgt.

Een afval shake is bedoeld als maaltijdvervanger. Neem als je wilt afvallen bijvoorbeeld een shake in plaats van de lunch. Dit draagt bij aan het creëren van een calorietekort.

Bekijk hier de beste afslankshakes >>


Fatburners

Ook een fatburner kan een goed hulpmiddel zijn tijdens het afvallen. Fatburners stimuleren je vetverbranding en kunnen daarom gewichtsverlies stimuleren.

Gebruik uitsluitend kwalitatief goede fatburners met natuurlijke ingrediënten.

Bekijk hier de beste fatburners >>