6x de beste pillen / supplementen om aan te komen

Aankomen lijkt makkelijk. Gewoon meer eten en dan lukt het wel, toch? Helaas werkt dit niet voor iedereen zo. Gelukkig zijn er supplementen die jou kunnen helpen bij gewichtstoename. 

Zoek je goede pillen die jou kunnen helpen bij aankomen? Hieronder zetten we de top 6 beste pillen om aan te komen op een rij.

Of je nu gewoon wat in gewicht wilt aankomen of ook spiermassa wilt creëren: deze supplementen geven jou een duwtje in de goede richting. 

Dit zijn de beste supplementen en pillen om aan te komen

We hebben het vaak over afvallen en pillen om af te slanken, maar we vergeten soms dat aankomen soms ook erg belangrijk is.

Er zijn daarom speciale supplementen om aan te komen verkrijgbaar. Deze zorgen er niet direct voor dat jij kilo’s aankomt, maar het is zeker een goed hulpmiddel.

Hieronder vind je de 6 beste pillen/supplementen om aan te komen. En zoals je van ons gewend bent, zijn de resultaten wetenschappelijk onderbouwd. 

Weight gainers

massive gainer bulk shake

Een weight gainer bevat veel calorieën waardoor jij makkelijker aankomt. Dit voedingssupplement is dan ook speciaal gemaakt om jou te helpen aankomen.

Het zit onder andere boordevol koolhydraten en eiwitten, zodat je je lang vol voelt. Bovendien helpt dit supplement ook bij het opbouwen van spieren. 

Dit supplement helpt je om je energiebehoefte te halen. En dat zonder heel veel te eten. Want we weten dat dit soms moeilijk kan zijn.
Creatine

Creatine aankomen

Ben jij een fanatieke sporter? Dan staat er vast een zak creatine in jouw kast. Ken je dit supplement om aan te komen niet? We leggen kort uit wat het is.

Creatine is een lichaamseigen stof dat wordt geproduceerd in de lever, nieren en alvleesklier. Je lichaam heeft dus altijd een voorraadje. Maar deze voorraad kun je ook aanvullen door creatine als voedingssupplement te nemen. 

Creatine helpt onder andere bij het verbeteren van de trainingsprestaties, maar het heeft ook invloed op je lichaam. Het kan namelijk helpen bij gewichtstoename.

Het is bewezen dat het combineren van creatine met weerstandstraining leidt tot een toename in spiermassa. Je kunt zelfs 1 a 2 kg in spiermassa aankomen door het supplement dagelijks te slikken!

Slechts 3 tot 5 gram creatine per dag helpt je al om extra spiermassa te kweken en dus aan te komen in gewicht. 
Testosteron booster

Aankomen testosteron booster

Een testosteron booster zorgt ervoor dat je lichaam meer testosteron aanmaakt. Testosteron is een van de belangrijkste hormonen die spiergroei stimuleert.

De testosteron booster pillen zijn daarom vooral populair onder krachtsporters. Ze zorgen voor een natuurlijke verhoging van de testosteron levels en bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten. 

Aangezien de booster spiergroei stimuleert, kan dit helpen bij aankomen. Alleen zul je dan wel regelmatig naar de sportschool moeten gaan. 

Maar let op: het is niet noodzakelijk om een testosteron booster te nemen. Een andere manier om je testosteron te verbeteren is door een gezonde levensstijl te creëren. Gezond eten, voldoende bewegen en goed slapen hebben namelijk een grote invloed op de testosteron in je lichaam. 
Eiwitshakes

eiwit shake

Eiwitshakes worden voornamelijk gebruikt door sporters voor spierherstel. Maar ze werken ook voor mensen die graag willen aankomen.

Eiwitten bevatten diverse aminozuren die helpen bij spierherstel en -opbouw. En spieren zorgen voor een gezond gewicht, en dit is precies wat je wilt. 

Maar alleen door training en beweging worden er spieren opgebouwd. Wie alleen eiwitshakes drinkt en verder niet sport, zal geen effect zien.

Deze supplementen om aan te komen werken dus alleen als je ook regelmatig traint. 
HMB supplement

HMB supplement

Heb je wel eens van HMB gehoord? Dit is een product van afgebroken leucine. En leucine is een aminozuur dat spiereiwitsynthese stimuleert.

HMB helpt vooral bij het voorkomen van spierafbraak en kan daarom helpen bij het behouden en vergroten van spiermassa.

Je lichaam zet maar 5% van de afgebroken leucine in je lichaam om in HMB. Er is echter bewezen dat 3 gram HMB optimaal is voor spieropbouw. Je kunt die 3 gram alleen creëren door een supplement te nemen. 

Het HMB supplement is vooral handig als je een tijdje niet sport. Bijvoorbeeld als je een blessure hebt opgelopen en een aantal weken thuis zit.

Als je HMB neemt, blijven je spieren ongeveer op het oude niveau en zul je dus ook geen gewicht verliezen.
Dextrose

Dextrose supplement

Dextrose is een eenvoudige suiker. Misschien ken je het wel van Dextro, de snoepjes die je neemt voor energie.

Dextrose wordt vaak gebruikt door sporters die tijdens het trainen snelle energie nodig hebben. Het zit bijvoorbeeld wel eens in sportdrankjes. 

Maar je kunt dextrose ook perfect gebruiken na een training. Het helpt namelijk om de opname van voedingsstoffen te stimuleren.

Dextrose zorgt ervoor dat jouw spieren de eiwitten krijgen die ze nodig hebben om te herstellen. Zo versnelt het spierherstelproces en gaat je lichaam sneller aan de slag met het opbouwen van spieren.