Platte loopband zonder steun kopen? Advies & Beste aanbod

Je bent op zoek naar een loopband zonder steun. Deze kun je namelijk makkelijker inpassen in je huis. De keuze is reuze, dus je wilt weten wat een platte loopband allemaal kan.

In dit artikel vertel ik je meer over dit fitness apparaat. Je ontdekt waar je dit type loopband voor kan gebruiken. Daarnaast vertel ik je de grootste voordelen en nadelen van dit product.

Zo kun jij hopelijk binnen no-time bepalen of zo’n platte loopband bij jou past!

Wat is een platte loopband zonder steun?

Een loopband zonder steun is een platte loopband zonder uitstekende zijkanten. Eigenlijk is het alleen een platform met een draaiende band.

Dit product is ideaal voor mensen die niet zo veel ruimte hebben. Dankzij de compactheid kun je deze loopband namelijk makkelijk opbergen. Daarom zijn ompacte loopbanden zijn tegenwoordig populair.

Platte loopbanden zijn nog compacter dan de opvouwbare loopband die de meeste mensen wel kennen. Een opvouwbare loopband heeft namelijk wel zijkanten.

Waar kun je een platte loopband voor gebruiken?

binnenshuis loopband

Door zijn compactheid is de platte loopband erg goed binnenshuis te gebruiken. Je zou het product bij wijze van spreken midden in de woonkamer kunnen neerzetten.

Na het gebruik kun je de loopband rechtop overal neerzetten. Zo staat de platte loopband nooit in de weg!

De platte loopband wordt door veel mensen gebruikt als manier om thuis te sporten. Omdat het product overal te plaatsen is, kun je vanuit huis makkelijk sporten.

Zet de platte loopband bijvoorbeeld in je kantoortje. Tijdens het werken kun je de loopband onder je bureau plaatsen en deze zo gebruiken. Ook kun je in je pauze of tijdens een telefoongesprek even op de loopband stappen.

Iedereen kan de loopband op een andere manier gebruiken.

Wil je op de loopband rennen of wandelen?

De maximum snelheid kan bijvoorbeeld erg belangrijk zijn. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe hard je wilt gaan op een loopband.

Zoek je naar een kleine loopband en hoef je niet per se te kunnen hardlopen? Kijk dan eens naar een wandelband. Dit product is ook compact, maar heeft inklapbare zijkanten om je vast te kunnen houden.

Wil je welkunnen hardlopen dan is de platte loopband een product voor jou. De meeste loopbanden kunnen snelheden van 10-15 km/u halen.

Welke loopbanden zonder steun zijn er?

wandelband WTB500 zonder steun

Een loopband zonder steun is in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Het ligt er maar net aan waar je het product voor gaat gebruiken.

Hieronder een lijstje van platte loopbanden die erg populair zijn onder sporters:

Wat zijn de voordelen van een platte loopband?

inklapbare loopband zonder steun

De compactheid is al meerdere keren benoemd. Dit is echt een groot voordeel van dit product. Er zijn daarnaast natuurlijk nog veel meer voordelen te noemen.

De platte loopbanden zijn bijvoorbeeld erg makkelijk in elkaar te zetten. Sterker nog, sommige modellen komen kant en klaar binnen! Dit scheelt een hoop gedoe tijdens de montage.

Ook kun je een platte loopband makkelijk verplaatsen. Deze producten zijn meestal namelijk niet zo zwaar. In je eentje kun je het product vrij eenvoudig van A naar B krijgen.

Op de platte loopband zonder steun kun je daarnaast flinke snelheden behalen. Juist omdat er geen zijkanten op het product zitten heb je veel bewegingsvrijheid. Dit komt je soepelheid tijdens het rennen ten goede.

De nadelen van een platte loopband

De loopband zonder steun heeft helaas ook wat nadelen. Ook die moeten natuurlijk worden benoemd.

Als je bijvoorbeeld slecht ter been bent is een loopband zonder steun geen product voor jou.

Je kunt namelijk makkelijker van de loopband af vallen. Een ‘normale’ loopband heeft steunpunten aan de zijkant. Als er dan iets misgaat kun je je daaraan vasthouden.

Een ander nadeel kan zijn dat je geen display voor je neus hebt. Je zult van de loopband af moeten stappen om te zien hoeveel je gelopen hebt. Zo kun je de tijd, afstand en calorieën minder goed bijhouden.

Is een platte loopband zonder steun wat voor jou?

sporten loopband zonder steun

De platte loopband zonder steun is een erg goed fitnessapparaat. Dankzij de compactheid en het lage gewicht kun je het product overal mee naartoe nemen.

Ook kun je op de platte loopband prima snelheden behalen. Genoeg uitdaging voor fanatieke sporters dus.

Ik vind de platte loopband zeker een aanrader voor iemand die makkelijk wil kunnen sporten.