Pre workout voor hardlopen – Zin of onzin?

Pre workout is een supplement dat vooral wordt gebruikt door krachtsporters. Maar heeft pre workout voor hardlopers ook zin? Dat lees je in dit artikel.

Allereerst worden er een aantal geschikte pre workout supplementen voor hardlopers benoemd. Hierna worden de nuttige ingrediënten voor hardlopers tot in detail beschreven.

Ook worden de ingrediënten van pre workout benoemd die geen nut hebben voor hardlopers.

De beste pre workout supplementen voor hardlopers

Er zijn zeker pre workout supplementen die nuttig zijn voor hardlopers. Pre workout geeft je namelijk een flinke dosis energie. Deze energieboost is erg nuttig als je lange afstanden gaat hardlopen.

Toch zijn niet alle pre workout supplementen voor hardlopers geschikt. Daarom lees je hieronder welke pre workout voor hardlopers het beste is om te gebruiken.

1. Endurance Lemon – XXL Nutrition

Endurance lemon xxl nutrition

Endurance Lemon van XXL Nutrition is een geweldige pre workout voor hardlopers. Deze pre workout is namelijk speciaal gemaakt voor iedere vorm van duursport. Cardiosporters, zoals hardlopers, zijn dan ook zeer te spreken over dit pre-workout supplement.

Allereerst heeft deze pre workout voor hardlopen een erg frisse smaak. De limoensmaak van het pre workout supplement is volgens gebruikers erg lekker. Dat maakt deze pre workout ideaal om voor je cardiotraining te nemen.

Verder bevat deze pre workout een aantal stimulerende ingrediënten zoals cafeïne en taurine. Deze bestanddelen geven jou de nodige energie tijdens intensieve hardlooptrainingen.
2. Energy Activator – XXL Nutrition

XXL nutrition energy activator

De Energy Activator van XXL Nutrition is ook een zeer geschikte pre workout voor hardlopen. Deze pre workout is volgens gebruikers een zeer effectief supplement om je cardiotrainingen te verbeteren.

Allereerst is deze pre workout voor hardlopen een fatburner en booster in één. Dit betekent dat je naast de energieboost ook effectief vet verbrandt met deze pre workout.

Verder bevat deze pre workout verschillende ingrediënten die je een hoop energie geven. De BCAA’s en cafeïne in deze pre workout voorzien je constant van energie tijdens trainingen.

Tenslotte kun je ongeveer 1 maand doen met een potje Energy Activator.
3. Pre Workout – Rebuild Nutrition

rebuild nutrition pre workout hardlopen

De pre workout van Rebuild Nutrition is een supplement die geschikt is voor alle sporters. Het supplement is dus ook zeer geschikt als pre workout voor hardlopen.

Allereerst is deze pre-workout verkrijgbaar in 5 verschillende smaken. Hierdoor kun je eenvoudig variëren tussen verschillende pre workout smaken. Dit maakt het gebruik van deze pre workout dus nooit saai.

Verder bevat elke dosering van deze pre workout voor hardlopen 400mg cafeïne. Dat betekent dat het supplement je energieniveau in korte tijd flink verhoogt.

Tenslotte krijg je van deze pre workout geen zogeheten crash. Je blijft je de hele dag dus energiek voelen.
Werkzame pre workout ingrediënten voor hardlopers

Er zijn verschillende ingrediënten die erg nuttig zijn voor hardlopers. Dit zijn voornamelijk bestanddelen die je voorzien van een grote hoeveelheid energie.

Allereerst is cafeïne een belangrijk bestanddeel voor hardlopers. Dit ingrediënt zorgt namelijk in korte tijd voor een flinke verhoging in je energie. Ook je uithoudingsvermogen tijdens lange afstanden wordt door cafeïne positief beïnvloed.

Verder bevatten pre workout supplementen voor hardlopers vaak verschillende vitamines. Deze vitamines, zoals vitamine B en C, zorgen voor het reguleren van je lichaamsfuncties tijdens inspanningen. Hierdoor blijf je je gedurende een training lekker fit voelen.

Tenslotte is ook groene thee extract een veel voorkomend ingrediënt in pre workout voor hardlopen. Groene thee extract is belangrijk voor het verbranden van vet op een gezonde manier. Zeker hardlopers die willen afvallen hebben dus veel aan groene thee extract.

Ingrediënten die geen nut hebben

pre workout voor hardlopers

Er zijn ook ingrediënten in pre workout die minder nuttig zijn. Deze ingrediënten zijn vooral te vinden in pre workout voor krachtsporters.

Allereerst bevatten sommige pre workout supplementen creatine. Creatine heeft als hoofdfunctie om je spieren te vergroten. Dit is leuk voor krachtsporters, maar voor hardlopers heeft creatine een stuk minder nut. Daarom kies je het beste voor een pre workout zonder creatine.

Verder bevatten veel pre workout supplementen BCAA’s. Dit ingrediënt is vooral nuttig voor het onderhouden en vergroten van je spiermassa. Voor hardlopers zijn BCAA’s dus niet heel erg noodzakelijk.

Pre workout voor hardlopen gebruiken – Doen of niet?

Pre workout gebruiken voor hardlopen is dus zeker een goed idee. Daarom wordt het zeker aangeraden om eens een pre workout supplement te gebruiken tijdens cardio.

De energieboost van pre workout is dus een groot voordeel voor hardlopers. Je zult merken dat je langer en sneller kunt hardlopen dankzij pre workout. Of je nu buiten hardloopt, of op de loopband thuis.

Probeer dus zeker eens een hardloopsessie uit met pre workout!
Relevante artikelen: