De sterkste pre workouts zonder cafeïne – Top 3!

Ben jij op zoek naar pre workout zonder cafeïne? Misschien drink jij namelijk liever geen cafeïne houdende dranken en wil je een alternatief. Of wellicht train je in de avond, waardoor cafeïne geen slim idee is.

In ieder geval zijn er ook pre workouts op de markt zonder cafeïne. Deze cafeïnevrije pre workouts zijn er in verschillende smaken.

In dit artikel lees je meer over de beste pre workout zonder cafeïne. Ook vertel ik wat meer over de werking van deze cafeïnevrije pre workouts.

Wat is de beste pre workout zónder cafeïne?

Ik ben zelf onderzoek gaan doen naar de beste pre workout zonder cafeïne. Ik heb allereerst een hoop cafeïnevrije pre workout producten zelf geprobeerd. Ook heb ik gekeken naar reviews van andere gebruikers.

Uiteindelijk ben ik uitgekomen op een top drie pre workouts zonder cafeïne.

1. XXL Black Label Pre Workout

XXL Nutrition Black Label pre workout

De nummer één uit deze lijst is deze cafeïnevrije pre workout van XXL Nutrition. De Black Label Pre Workout is namelijk een zeer populair product.

De gebruikers prijzen vooral de effectieve werking van het product. Ik ben het daar roerend mee eens. Na de inname voelde ik al snel effecten. Ik heb in tijden niet zo’n goede training gehad!

Ook de smaken van deze pre workout zonder cafeïne vallen ‘in de smaak’ bij sporters. De verschillende smaken, van appel tot framboos, zijn erg sterk en stimulerend. Ik heb zelf de Red Fruit smaak geprobeerd en deze beviel mij heel erg.
2. Dutch Giant Nutrition Pre Workout

XXL nutrition pre workout dutch giant nutrition

Ook de Pre Workout die door de ‘Dutch Giant’ is ontwikkeld is erg populair. Dat deze pre workout niet op één staat komt door de kleine variatie in smaken. Alleen de Ananas smaak bevat namelijk geen cafeïne.

De ananas smaak bevalt mij overigens wel heel erg. Hij is lekker zoet en heeft een frisse nasmaak. Ook andere gebruikers vinden de smaak van deze pre workout zonder cafeïne erg lekker.

Ook de werking is erg goed. Binnen een half uur voelde ik de eerste effecten al. Ook bij dit product merkte ik grote veranderingen in de intensiteit van mijn training.
3. Rich Piana Full As F#ck – Pre Workout

full as f#ck pre workout

Deze pre workout zonder cafeïne staat terecht op dit lijstje. Gebruikers hebben namelijk enorm positieve reacties achtergelaten in reviews op dit product.

Allereerst kun je uit drie heerlijk frisse smaken kiezen. De smaken Fruit Punch en Wild Berry zijn mijn persoonlijke favoriet. Beiden gaven me een het gevoel dat ik een zoete frisdrank aan het drinken was.

Ook het effect viel me zeker niet tegen. Ik merkte dat ik meer kon liften en meer uithoudingsvermogen had. Ook andere gebruikers vinden dit, blijkt uit online reviews.

Dankzij het lage caloriegehalte kun je tenslotte ook tijdens het afvallen deze pre workout gebruiken.
Hoe werkt pre workout zonder cafeïne?

pre workout shake geen cafeïne

Elke pre workout heeft eigenlijk meerdere werkzame bestandsdelen. Niet alleen cafeïne heeft in de standaard pre workouts dus effect op je training.

Een aantal werkzame stoffen in de pre workout zonder cafeïne zijn hieronder benoemd:

  • Creatine
  • Beta alaline
  • BCAA

Niet elke pre workout bevat deze stoffen, maar dit zijn wel de meest voorkomende. Bekijk de voedingsinformatie om alle werkzame stoffen van een pre workout zonder cafeïne te checken. Deze staat online bij het product omschreven en is dus makkelijk te vinden.

Geeft cafeïnevrije pre workout hetzelfde effect als cafeïne houdende varianten?

Pre workout zonder cafeïne heeft eigenlijk hetzelfde effect als de standaard variant. Echter mist het bestandsdeel cafeïne in deze producten. Hierdoor heb je bijvoorbeeld minder last van een dip als de cafeïne is uitgewerkt.

Sommige mensen beweren echter dat de pre workout zonder cafeïne minder effect heeft. Ik gebruik zelf al lange tijd pre workout zonder cafeïne, ik merk weinig verschil. Beide varianten, met of zonder cafeïne werken voor mij namelijk goed.

Kan ik cafeïnevrije pre workout ’s avonds gebruiken?

nachtrust zonder cafeïne

In tegenstelling tot standaard pre workout producten kun je de cafeïnevrije variant ’s avonds gebruiken. Je zult namelijk geen last hebben van een slechte nachtrust. Iets wat bij cafeïne houdende producten vaak voor komt.

Niet iedereen heeft overigens last van een slechte nachtrust na het gebruik van cafeïne. De kans is echter groter dat je slecht slaapt als je ’s avonds cafeïne gebruikt. Daarom raad ik aan om in de avond pre workout zonder cafeïne te gebruiken.

Mijn conclusie over pre workout zonder cafeïne

ervaring pre workout zonder cafeïne

Pre workout zonder cafeïne heeft een aantal voordelen. Het smaakt goed, voelt fris aan en geeft je een goede energieboost.

Ook heb ik geen last van een dip na het gebruik van cafeïnevrije pre workout. Iets wat ik met standaard pre workouts wel vaak had.

Zeker als je niet goed tegen cafeïne kan, is cafeïnevrije pre workout een fantastisch alternatief. Het geeft dus hetzelfde effect, maar dan zonder de cafeïne. Ook als je ’s avonds sport is pre workout zonder cafeïne dus geen slecht idee.

Al met al denk ik dat pre workout zonder cafeïne gebruiken zeker niet slecht is. Ik zou het iedereen aanraden om een keer cafeïnevrije pre workout te proberen.