Professionele crosstrainer kopen? De Top 3 meest geschikte!

Ben jij op zoek naar een professionele crosstrainer? Dan wil je natuurlijk een product hebben die het meest geschikt is voor professioneel gebruik.

Wellicht wil jij professionele crosstrainers in je sportschool plaatsen. Of misschien wil je vanuit huis op hoog niveau kunnen sporten. Er zijn genoeg redenen om een crosstrainer voor professioneel gebruik te kopen.

Het kan echter lastig zijn om een geschikte professionele crosstrainer te vinden. Om die reden heb ik onderzoek gedaan naar de meest geschikte crosstrainer voor professioneel gebruik.

Zo kun jij zonder zorgen een professionele crosstrainer kopen.

De meest geschikte crosstrainers voor professioneel gebruik

Om geschikte crosstrainers voor professioneel gebruik te vinden heb ik allereerst gekeken naar recensies. Ervaringen van gebruikers zijn namelijk een goede indicatie of een crosstrainer professioneel en goed is.

Verder heb ik gekeken naar de populariteit van de professionele crosstrainers. Op die manier kun je zien welke professionele crosstrainers vaak worden gekocht.

Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij de onderstaande drie crosstrainers. Deze crosstrainers zijn dus het meest geschikt voor professioneel gebruik.

1. Bowflex M10i Max Total

crosstrainer bowflex M10i Max trainer

De Bowflex M10i Max Total is de meest geschikte professionele crosstrainer. Dit is vooral te danken aan de gepersonaliseerde trainingen die je kunt doen.

Je kunt namelijk met maar liefst 20 weerstanden en 8 programma’s zeer divers trainen. Ook kun je de trainingen volledig instellen naar jouw wensen.

Deze crosstrainer voor professioneel gebruik is daarnaast uitgerust met een handige display. Op deze display kun je verschillende relevante statistieken bijhouden. Zo kun je de hartslag, je calorieverbruik en de RPM bijhouden.

Tenslotte kun je ook je tablet inzetten. Dankzij de handige tablethouder kun jij namelijk tijdens trainingen je tablet makkelijk gebruiken.
2. Gymost Turbo E12

Gymost Tubro e12 crosstrainer

Ook de Gymost Turbo E12 is een zeer geschikte crosstrainer voor professioneel gebruik. Deze crosstrainer is namelijk in veel sportscholen te vinden.

Dankzij de geweldige stabiliteit kun jij tot het gaatje gaan zonder dat de crosstrainer beweegt. Ideaal als je bijvoorbeeld dat nieuwe snelheidsrecord wilt zetten.

Ook kun je met deze professionele crosstrainer je trainingen intensief en divers doen. De 12 programma’s zorgen er namelijk voor dat geen enkele training saai is.

Verder is de Turbo E12 uitgerust met een prachtig afgewerkt display. Deze display kun jij gebruiken om bijvoorbeeld je calorieverbruik en snelheid bij te houden.
3. Vision Fitness S60 Elliptical

Vision Fitness S60 crosstrainer

Een zeer geschikte crosstrainer voor professioneel gebruik is de S6p Elliptical van Vision Fitness. Deze professionele crosstrainer is met 25 weerstandsniveaus namelijk erg uitgebreid.

Tel daar de 12 trainingsprogramma’s bij op en je hebt een uitdagende professionele crosstrainer. Er zijn dus genoeg manieren om op een intensieve wijze te kunnen trainen.

Het apparaat is daarnaast erg stil. Dit is te danken aan de inductieweerstand van deze duurzame crosstrainer. Het mooiste is, deze professionele crosstrainer wekt zijn eigen energie op!

Tenslotte kun je op dit apparaat handige statistieken bijhouden. De monitor geeft je namelijk informatie over bijvoorbeeld je hartslag en calorieverbruik.
Een professionele crosstrainer kopen – Dit moet je weten!

Crosstrainer schema vrouwen

Er zijn een aantal aandachtspunten als je een professionele crosstrainer wilt kopen. Je wilt namelijk een crosstrainer kopen die past bij jouw wensen en sportambities.

Een goede crosstrainer is niet meteen professioneel, maar professionele crosstrainers zijn meestal wel de beste producten.

Wil jij dus een goede, professionele crosstrainer kopen? Let dan op de volgende punten.

De grootte van de crosstrainer voor professioneel gebruik

Allereerst moet je genoeg ruimte hebben voor de professionele crosstrainer. Een crosstrainer, zeker voor professioneel gebruik, neemt vaak best wat ruimte in.

Als je weinig ruimte hebt, is een inklapbare crosstrainer iets voor jou. Deze crosstrainers zijn er overigens ook voor professioneel gebruik.

Al met al zul je wel wat ruimte moeten vrijmaken voor je professionele crosstrainer. Je moet er dus iets voor over hebben om intensief te kunnen sporten.

Trainingsprogramma’s en weerstanden

trainingsprogramma's professionele crosstrainer

Ook het aantal trainingsprogramma’s is erg belangrijk om in de gaten te houden. Als je intensief en gevarieerd wilt trainen zijn trainingsprogramma’s erg belangrijk.

Sommige professionele crosstrainers hebben maar liefst 20 programma’s om je trainingen te kunnen variëren. Ook kun je de weerstandsniveaus vaak aanpassen.

Op die manier kun jij stapsgewijs uitdagend blijven trainen op je professionele crosstrainer.

Betrouwbaarheid

Zeker als de professionele crosstrainer door meer personen wordt gebruikt is een betrouwbaar product belangrijk. Daarom gebruiken sportscholen altijd crosstrainers die voor professioneel gebruik zijn gemaakt.

Dit geldt overigens ook voor andere professionele fitnessapparatuur zoals de professionele roeitrainer. Je wilt je klanten natuurlijk betrouwbare producten van topkwaliteit kunnen aanbieden.

Betrouwbaarheid is natuurlijk een breed begrip. In dit geval heb ik het vooral over de langdurige bruikbaarheid van de professionele crosstrainer.

Ook is het belangrijk dat de professionele crosstrainer lange tijd comfortabel blijft. Je wilt namelijk een uitgebreide prettige training kunnen doen op een betrouwbare crosstrainer.

Het verschil tussen de professionele crosstrainer en een standaard crosstrainer

Er zijn een aantal verschillen te noemen tussen professionele crosstrainers en standaard modellen. Er zijn namelijk een aantal eisen waar een professioneel fitnessapparaat aan moet voldoen.

Veiligheid

stevigheid professionele crosstrainer

Allereerst wil je dat de crosstrainer natuurlijk veilig is. Zeker als de professionele crosstrainer in bijvoorbeeld een sportschool staat. Gebruikers moeten namelijk geen risico lopen op blessures.

Daarom is een professionele crosstrainer altijd erg stabiel. Vaak zelfs een stuk stabieler dan standaard crosstrainers. Ook na lang gebruik blijven de crosstrainers voor professioneel gebruik stevig op de grond staan.

De professionele crosstrainers zijn dankzij de stabiliteit dus vaak veiliger dan standaard modellen.

Uitgebreide mogelijkheden

sportief crosstrainer

Verder is het zo dat de professionele crosstrainer vaak meer mogelijkheden heeft. Voor professionele doeleinden is een crosstrainer met veel trainingsprogramma’s namelijk belangrijk.

Naast de trainingsprogramma’s wil je dat de professionele crosstrainer ook meerdere weerstanden heeft. Zeker ervaren sporters hebben namelijk veel aan een crosstrainer die zwaar kan worden ingesteld.

Uiteindelijk willen professionele sporters een product kunnen gebruiken waarmee ze uitdagend en gevarieerd kunnen trainen.

Daarom raad ik fanatieke sporters aan om een crosstrainer voor professioneel gebruik (ook wel elliptical trainer) te kopen. Deze hebben meestal een stuk meer mogelijkheden dan gewone crosstrainers.
Veelgestelde vragen

Verbrand ik veel calorieën op een professionele crosstrainer?

Je kunt met een professionele crosstrainer wel degelijk veel calorieën verbranden. Met een uurtje verbrand je namelijk maar liefst 500 calorieën! Dit maakt een crosstrainer één van de meest effectieve manieren om af te vallen.

Kan ik mijn training op een professionele crosstrainer combineren met andere trainingen?

Het is meestal geen probleem om naast de professionele crosstrainer ook andere fitnessapparatuur te gebruiken. Zeker in combinatie met krachttrainingen kun je de professionele crosstrainer gebruiken. Al kun je natuurlijk je conditie ook extra trainen met andere professionele cardioapparaten. Zo is de professionele loopband bijvoorbeeld ook een populair product onder cardiosporters.

Kan ik een professionele loopband ook thuis gebruiken?

Je kunt de loopband voor professioneel gebruik zeker thuis gebruiken. Dit geldt vooral voor sporters die ervaring hebben met crosstraining of algemene cardiotraining. Desondanks zie je de professionele crosstrainers vooral in sportscholen terug.