Professionele fitnessapparatuur kopen? Ontdek het aanbod

Ben jij op zoek naar professionele fitnessapparatuur die ervoor gaat zorgen dat jij al jouw fitness doelen gaat behalen? Apparatuur van goede kwaliteit gaat jouw trainingen aanzienlijk verbeteren.

De oefeningen gaan soepeler en professioneel fitnessapparatuur zorgt er ook voor dat jouw houding direct goed is, zodat je geen blessures oploopt.

In dit artikel bespreken we waar je professionele fitnessapparatuur aan kunt herkennen, zodat jij de beste keuze gaat maken.

Lees verder om erachter te komen wat de eigenschappen zijn van professioneel fitnessapparatuur en welke merken de beste apparatuur verkopen!

Het aanbod professionele fitnessapparaten

Het aanbod van professionele fitnessapparatuur is minder groot dan het lijkt, het aanbod van apparatuur die niet aan de juiste eigenschappen voldoet is echter groot.

Onderstaande fitnessapparatuur wordt gebruikt door sportprofessionals en wordt voor professionele doeleinden gebruikt.

Professionele hometrainers

professionele hometrainer

Een professionele hometrainer zorgt ervoor dat jij zonder beperkingen kunt bewegen. Hij staat stevig op de grond zonder risico’s voor de fanatieke fietser, is stil in gebruik en biedt een comfortabel zitvlak.

Naast stil en comfortabel biedt een professionele hometrainer ook meerdere trainingsprogramma’s aan. Met deze trainingsprogramma’s kan jij specifieker trainen waardoor je snellere resultaten gaat behalen.
Professionele crosstrainers

professionele crosstrainer

Een professionele crosstrainer moet ervoor zorgen dat de loopbeweging soepel verloopt zodat jij gestimuleerd wordt om door te gaan.

Daarbij is het belangrijk dat hij aangeeft hoe lang je al bezig bent en welke afstand je hebt afgelegd. Met die gegevens ga je elke training een stapje verder om jezelf te verbeteren.

Bij een professionele crosstrainer weet jij precies hoeveel kilometer jij hebt afgelegd en hoe hoog jouw hartslag is.

Daarbij kan je deze professionele fitnessapparatuur instellen op een programma, zodat hij zich tijdens jouw training automatisch aanpast en bijvoorbeeld zwaarder wordt.
Professionele roeitrainers

professionele roeitrainer

Als een roeitrainer professioneel is ontworpen, glijdt het zitje soepel heen en weer en is de kabel stevig genoeg voor krachtige trainingen.

Ook bieden professionele merken de optie om de roeitrainer te verplaatsen, aan de hand van wieltjes aan de onderzijde.

Sommige professionele roeitrainers bieden zelfs een inklapbare optie, waardoor je hem gemakkelijk op kunt bergen.

Professionele apparatuur biedt meer tracking gegevens zoals het aantal kilometers, verbrandde calorieën en een hartslagmeting.
Professionele loopbanden

professionele loopband

Professionele loopbanden zijn populaire fitness apparaten, omdat ze ideaal zijn om dagelijks te bewegen voor jong en oud.

Bij een loopband is het vooral belangrijk dat het apparaat stil is. De band draait mechanisch in de rondte, als dit proces niet soepel verloopt heb je hier de hele sport sessie last van.

Loopbanden die professioneel zijn vormgegeven beschikken over een dempingssysteem waardoor ze super stil zijn.

Professionele loopbanden bieden trainingsprogramma’s waardoor ze zich automatisch aanpassen in snelheid en hellingshoeken.
Professionele fitnessapparatuur merken

Er zijn een aantal professionele fitnessapparatuur merken die al jarenlang de hoogste kwaliteit bieden. Hier hoef je niet altijd de hoofdprijs voor te betalen, wij hebben ook een favoriet merk die goedkope professionele fitnessapparatuur aanbiedt.

Dit is onze top 3 professionele fitnessapparatuur merken:

De beste professionele fitnessapparatuur uit de test

life fitness loopband

Life Fitness biedt een breed assortiment aan cardio apparaten, fitness artikelen, kracht apparaten en accessoires.

Het assortiment van Life Fitness heeft hoge kwaliteitsstandaarden. Alle producten worden uitvoerig getest en geoptimaliseerd.

Life Fitness heeft zelfs de fitnessapparatuur voor de atleten op het Wimbledon kampioenschap gefaciliteerd!
Het meest betrouwbare professionele fitnessapparatuur merk

Ergo-fit is het meest betrouwbare professionele fitnessapparatuur merk. Dit merk wordt vooral gebruikt door ergotherapeuten en fysiotherapeuten.

De apparatuur is dan ook voornamelijk gericht op cardiotraining en revalidatie. Ontworpen door specialisten en uitvoerig getest voor de beste resultaten en kwaliteit.
Het goedkoopste professionele fitnessapparatuur merk

finnlo fitnessapparatuur

Finnlo is een merk die over heel de wereld premium fitnessartikelen verkoopt. Het merk staat bekend om de beste prijskwaliteitverhouding en biedt professionele fitnessapparatuur voor een scherpe prijs.

Van cardio apparatuur tot apparaten voor krachttraining. Finnlo gebruikt altijd de nieuwste technologieën in hun apparatuur.
Eigenschappen van professionele fitnessapparatuur

Ben je van plan om professionele fitnessapparatuur te kopen of wil je fitnessapparatuur leasen? Houdt dan de volgende belangrijke eigenschappen in je achterhoofd.

Deze eigenschappen geven een professioneel fitnessapparaat de kwaliteit waar jij naar op zoek bent. Zonder deze eigenschappen kan een fitnessapparaat geen optimale training bieden.

  • Het apparaat staat stevig en stabiel: Een stabiele basis is belangrijk voor de veiligheid van professionele fitnessapparatuur. Als een apparaat niet stevig staat heb je kans dat hij omvalt wanneer jij fanatiek aan het sporten bent.
  • Het apparaat is stil en geruisloos: Een fitnessapparaat dat stil en geruisloos is zorgt er niet alleen voor dat jij zelf jouw training langer vol houdt, maar houdt ook de rest van het gezin en de buren tevreden! Gebonk en gekraak tijdens de work-out wordt al snel irritant.
  • Trainingsprogramma’s voor verschillende doelen: Het is belangrijk om jezelf uit te blijven dagen. Met meerdere trainingsprogramma’s, kan jij elke keer een compleet nieuwe work-out doen. Als je elke keer hetzelfde doet wordt het snel saai, waardoor de moed je in de schoenen zakt.
  • Meting van afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik, RPM en hartslag: Het is belangrijk om te kunnen zien wat je hebt gedaan. Je kan elke week een seconde sneller willen worden, of trainen om 10km afstand af te leggen in 1 sessie. Dan moet je wel de gegevens af kunnen lezen.
  • Het apparaat heeft een comfortabel zitvlak voor duurtrainingen: Natuurlijk kan comfort niet ontbreken. Een comfortabel zitvlak of prettige handgrepen kunnen het verschil maken in die laatste loodjes! Als jij discomfort ervaart haak je misschien al af terwijl je echt nog wel verder had gekund.