Professionele loopband kopen? Bekijk de Top 3 beste

Ben je op zoek naar een professionele loopband? Dan kan het best lastig zijn om tussen alle gewone loopbanden een goede te vinden.

Daarom heb ik voor dit artikel een aantal geweldige professionele loopbanden getest.

Ik ben namelijk al jaren actief als hardloper in bijvoorbeeld marathons. Op basis van mijn praktische kennis en ervaringen van anderen heb ik deze lijst gemaakt.

Ook lees je in dit artikel over wat een loopband professioneel maakt. Zo kun jij goed voorbereid gaan sporten met een professionele loopband die bij je past.

Top 3 loopbanden voor professioneel gebruik

Je hebt dus besloten dat je een professionele loopband wilt kopen. Of je wilt er meer van weten, zodat je een goede keuze kan maken.

Dan heb ik goed nieuws voor jou. Hieronder vind je namelijk de 3 meest gebruikte professionele loopbanden.

Natuurlijk heeft iedereen andere voorkeuren als het gaat om professionele apparatuur. Toch zegt het genoeg dat deze drie zo populair zijn.

1. Nordic Track New Commercial 2950

NordicTrack New Commercial 2950 professionele loopband

De kans dat deze professionele loopband van Nordic Track in de sportschool staat is groot. Het is namelijk een veel gebruikt apparaat onder fanatieke hardlopers.

Wat deze loopband professioneel maakt is allereerst het aantal mogelijkheden. Je kunt namelijk de helling op maar liefst 18% zetten. Ook kun je snelheden tot 22km/u behalen op deze professionele loopband

Verder kun je deze professionele loopband koppelen met de iFit fitnessapp. Zo kun je altijd je individuele progressie bijhouden, zelfs op andere apparaten op verschillende locaties.

Tenslotte zorgt de demping in het loopvlak voor een comfortabele training. Je kunt zonder problemen uren blijven lopen.
2. Gymost Endurance EN2

Gymost Endurance EN2 professionele loopband

De Gymost Endurance EN2 heb ik zelf in de sportschool vaak gebruikt. En ik ben niet de enige. Veel hardlopers zijn bekend met deze professionele loopband.

De deze loopband professioneel wordt gebruikt is allereerst te danken aan de 5pk motor. Dankzij deze motor kun je op deze professionele loopband tot 22km/u hardlopen.

Ook het ruime aanbod aan trainingsprogramma’s maakt dit product een geweldige professionele loopband. Maar liefst 40 programma’s geven jou genoeg variatie in je trainingen.

Het handige display helpt je verder bij het monitoren van je progressie. Onder andere je calorieverbruik, hartslag en loopafstand kun je bijhouden.
3. Life Fitness F3 GO

Life Fitness F3 Go professionele loopband

De F3 Go van Life Fitness is een zeer degelijke professionele loopband. Ook dit model zul je in veel sportscholen zien staan. Dit product is namelijk erg duurzaam en gaat dus jaren mee.

Verder kun je op deze professionele loopband gevarieerde oefeningen doen. Je hebt namelijk keuze uit meer dan 15 programma’s. Hierbij vind je ook 5 programma’s die hartslag gestuurd zijn.

Het handige display bied je daarnaast de mogelijkheid om je voortgang bij te houden. Ook kun je met het display makkelijk tussen programma’s switchen.

Tenslotte kun je dankzij de tablethouder ook je eigen tablet gebruiken tijdens het trainen.
Waarom is een professionele loopband beter dan een thuissport model?

Er zijn verschillende redenen te verzinnen om een professionele loopband te kopen. Een professioneel fitnessapparaat is namelijk best verschillend van standaard fitnessapparatuur.

Zo dus ook de professionele loopband. Zeker als je intensief gebruik wilt maken van een loopband zou ik een professionele loopband aanraden.

Hieronder staan nog een aantal voordelen van een professionele loopband ten opzichte van standaard loopbanden.

Het aantal trainingsprogramma’s

trainingsprogramma's professionele loopband

Allereerst is het aantal trainingsprogramma’s op een professionele loopband erg belangrijk. Je wilt namelijk op verschillende manieren kunnen trainen. Dankzij meerdere trainingsprogramma’s kun jij je trainingen gevarieerd doen.

Minder professionele loopbanden hebben vaak een klein aanbod aan trainingsprogramma’s. Sommige standaard modellen hebben zelfs slechts maar één vooraf ingesteld programma.

Het belang van grote aantal trainingsprogramma’s geldt overigens niet alleen voor professionele loopbanden. Ook andere professionele fitnessapparaten hebben vaak meerdere programma’s.

Zo staan professionele roeitrainers bijvoorbeeld ook bekend om hun ruime aanbod aan trainingsprogramma’s.

Intensief en lang trainen

Verder is het van belang dat sporters op een professionele loopband intensief kunnen trainen. De lange levensduur is daarnaast ook iets wat een loopband professioneel maakt. Dit geldt overigens voor alle sportproducten.

Zeker in sportscholen is het belangrijk dat sporters intensief kunnen trainen. Daarbij moet de professionele loopband natuurlijk niet snel stukgaan. Hierop wordt bij een professionele loopband tijdens de productie al gefocust.

Verder wordt de intensiteit bepaald door de topsnelheid van de professionele loopbanden. De meeste loopbanden die professioneel worden gebruikt kunnen namelijk sneller dan 20km/u worden ingesteld.

Dit alles maakt een professionele loopband een stuk betrouwbaarder dan standaard modellen. Je betaalt misschien wat meer, maar het kwaliteitsverschil is echt merkbaar.

Een stevig en groot apparaat

inklapbare stevige professionele loopband

Een professionele loopband is meestal wat groter dan de standaard loopbanden. Zeker een inklapbare loopband is bijvoorbeeld een stuk kleiner dan een professionele loopband.

Ook is het loopvlak vaak ruimer. Dit is belangrijk als je op hoge snelheden aan het trainen bent. Je wilt namelijk niet het risico lopen om van de professionele loopband af te vallen.

De grootte van de professionele loopband is waarom de apparaten vaak in grote ruimtes staan. In sportschoolruimtes kun je overigens meestal meerdere loopbanden naast elkaar verwachten.

Een professionele loopband is niet altijd ideaal om thuis neer te zetten. Al is het zeker mogelijk als je er de ruimte voor hebt. Een echte loopband voor thuis is echter wat compacter dan de professionele loopbanden.

Een instelbare hellingshoek.

Een professionele loopband geeft je ook de mogelijkheid om de helling te veranderen. Hoe hoger de helling, hoe zwaarder je training namelijk wordt.

Zeker als je traint voor hardlooproutes met hoogteverschil is een loopband met helling erg prettig. Zulke routes vragen namelijk om andere voorbereidingen, weet ik uit ervaring.

Een professionele loopband moet dus een verstelbare hellingshoek hebben, vind ik. Meestal kun je de hellingshoek maximaal 10% tot 15% verstellen.

Kan ik als beginner fit worden met een professionele loopband?

fit worden met professionele loopband

Ook als beginnende sporter kun je een professionele loopband gebruiken. Dat een loopband professioneel is betekent namelijk niet dat alleen ervaren hardlopers deze kunnen gebruiken.

Als beginner kun je de instellingen allereerst wat lager zetten. Het voordeel is namelijk dat je met de professionele loopband uiteindelijk verder kunt doorgroeien.

Daarnaast is het een effectieve manier om af te vallen. Net als op bijvoorbeeld een professionele crosstrainer verbrand je zo’n 800 calorieën in een uur.

Daarmee is het één van de meest effectieve manieren om af te vallen in de sportschool.