Top 3 professionele roeitrainers | Tips & Aandachtspunten

Ben jij op zoek naar een professionele roeitrainer? Een roeitrainer vinden voor professioneel gebruik kan best moeilijk zijn.

Niet alle roeitrainers zijn namelijk gemaakt voor professioneel gebruik. Professionele fitnessapparatuur is nu eenmaal een stuk minder voorkomend dan standaard fitnessproducten.

In dit artikel heb ik daarom de meest geschikte professionele roeitrainers benoemd. Deze professionele roeimachines heb ik aan de hand van reviews uitgezocht.

Zo help ik jou met het kiezen van de juiste roeitrainer voor professioneel gebruik.

De meest geschikte roeimachines voor professioneel gebruik

Er zijn zeker een aantal professionele roeimachines die op deze lijst zouden kunnen komen. Om die reden heb ik extra kritisch gekeken naar reviews, populariteit en de unieke eigenschappen.

Door dit te doen ben ik uitgekomen op de onderstaande drie roeitrainers voor pro’s. Elk van deze roeimachines is voor professioneel gebruik geproduceerd. Veel roeiplezier!

1. VirtuFit Ultimate Pro 2i

virtufit ultimate pro 2i roeitrainer

De meest geschikte roeimachine voor professionele roeiers is de VirtuFit Ultimate Pro 2i. Deze roeimachine staat namelijk bestempeld als favoriet door veel gebruikers.

Dit is vooral te danken aan het aantal trainingsprogramma’s en weerstandniveaus. Met deze programma’s en niveaus kun jij je training namelijk enorm intensief en uitdagend doen.

Daarnaast kun je je telefoon koppelen met deze professionele roeitrainer dankzij de Bluetooth-optie. Zo kun je tijdens je training op je smartphone verschillende voortgangen bijhouden.

Tenslotte is ook het weerstandsysteem een groot voordeel. Door de luchtweerstand is deze roeitrainer namelijk bijna geruisloos. Daardoor kun je dit product overal neerzetten.
2. WaterRower A1 Home

Roeitrainer WaterRower A1 Home

De WaterRower A1 Home staat ook meer dan terecht op deze lijst. Helemaal omdat dit een professionele roeimachine is met een prachtig design. Al is gebruiksgemak en kwaliteit natuurlijk het belangrijkst.

Gelukkig is de kwaliteit van deze professionele roeitrainer ook erg goed. Deze roeitrainer heeft namelijk een sterk hardhouten frame en is afgewerkt met waterresistent hout.

Verder kun je met deze roeitrainer voor professioneel gebruik intensief trainen. De weerstand wordt namelijk bepaald door hoe hard je roeit. Het water in de roeitrainer geeft dus meer tegendruk als je harder roeit.

Dit maakt de A1 Home een geweldig product voor professionals.
3. VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000

Virtufit water row 1000

Ook de Pro Water Resistance Row 1000 van VirtuFit is een roeitrainer voor professioneel gebruik. Het product is namelijk voor sporters uit elke lengte- en gewichtsklasse te gebruiken. Daardoor kunnen bijvoorbeeld bodybuilders of zware mensen dit product ook gebruiken.

Verder kun je met deze professionele roeitrainer maar liefst 32 trainingsprogramma’s instellen. Ook kun je ontelbaar veel weerstandsniveaus bereiken dankzij de waterweerstand.

Het handige display zorgt verder voor veel handige data tijdens je training. Zo kun je bijvoorbeeld je hartslag, calorieverbruik en snelheid van de display aflezen.

Tenslotte is dit product gemaakt van hoogwaardige materialen van topkwaliteit.
Belangrijke aandachtspunten als je een professionele roeitrainer koopt

Er zijn aandachtspunten waar je rekening mee houdt bij het kopen van een professionele roeitrainer. Zo zorg je dat je een roeimachine voor professioneel gebruik koopt dat bij je past.

Als je bijvoorbeeld vaker hardloopt dan roeit kun je beter gaan voor een professionele loopband. Dan kun je beter een gewone roeitrainer erbij kopen.

Je wilt namelijk geen roeiapparaat kopen dat niet kan wat jij ervan verlangt. Dit kan je sportprestaties verminderen en je motivatie verlagen.

Hieronder heb ik daarom een aantal aandachtspunten voor de aankoop van een professionele roeitrainer uitgelicht.

Het weerstandsniveau

weerstandniveau professionele roeitrainer

In tegenstelling tot gewone roeitrainers wil je met een professionele roeimachine meer weerstand kunnen creëren. Professionele roeitrainers zijn namelijk gemaakt voor ervaren roeiers.

Het weerstandsniveau is op professionele roeimachines vaak handmatig in te stellen. Ook kan lucht en waterdruk voor extra weerstand zorgen.

Bij een professionele roeitrainer wordt de weerstand deels bepaald door hoe hard je roeit. Hoe harder jij roeit, hoe meer tegendruk je krijgt.

De trainingsprogramma’s

Het meeste professionele fitnessapparatuur heeft een stuk meer programma’s dan standaard roeimachines. Zeker als je gevarieerd wilt trainen is een groot aantal programma’s belangrijk.

Toch haal je natuurlijk het meest uit de manier waarop je zelf traint. Om die reden zijn er ook professionele roeimachines te vinden met iets minder trainingsprogramma’s.

Het is dus maar net waar je zelf behoefte aan hebt. Bij een professionele roeitrainer weet je in ieder geval zeker dat het product goed is.

Het verschil tussen professionele en gewone roeitrainers

professionele roeitrainer virtufit

Het grootste verschil tussen een professionele roeitrainer en een gewone roeitrainer is het soort gebruik. De professionele roeitrainers zijn gemaakt voor ervaren sporters. Daarom zijn de roeitrainers voor professioneel gebruik vaak in de sportschool te vinden.

Je kunt de professionele roeimachine echter ook gewoon thuis gebruiken. Zeker als je een ervaren roeier bent en de standaard roeitrainers zat bent.

Als je roeien wilt afwisselen met andere trainingen kun je bijvoorbeeld een goede crosstrainer gebruiken. Dat kan je cardiotrainingen net wat meer variatie geven.

Dat is meteen ook het tweede verschil. Met professionele roeitrainers kun je namelijk een stuk meer dan met standaard roeiapparaten. De professionele roeitrainers geven je bijvoorbeeld het gevoel dat je echt aan het roeien bent.

Ook zijn de professionele roeimachines een stuk comfortabeler dan standaard modellen. Professionele roeitrainers zijn vaak namelijk ergonomisch geoptimaliseerd.

Je kunt als ervaren roeier dus het beste gebruik maken van een professionele roeitrainer.