Pull-up bar voor bij de deur: Bekijk de top 5 (Getest)

Wil je ook thuis kunnen sporten? Dan is een pull-up bar voor bij de deur geen slechte keuze! Zo kun jij je altijd aan deze stang optrekken in je deurpost.

De pull-up is een van de beste oefeningen voor de spieren in je bovenrug. Daarnaast is deze oefening ook goed voor je gripkracht, schouders en armspieren.

Maar wat is nu precies de beste optrekstang voor de deur? Wij helpen je graag om een geschikte optrekstang uit te kiezen!

Waarom een pull-up bar voor in de deurpost?

Een optrekstang voor in je deurpost neemt relatief weinig ruimte in beslag. Je houdt de deuropening normaliter toch leeg. Dat maakt deze pull-up bar zeer geschikt voor kleinere ruimtes.

Je hoeft bovendien niet te boren, zoals bij een pull-up bar voor aan de muur of een pull-up bar voor aan het plafond. En dankzij de relatief simpele ontwerpen ben je aanzienlijk goedkoper uit dan met een pull-up bar voor buiten.

Een optrekstang voor je deur is dus goedkoop, gebruiksvriendelijk en relatief compact. Desondanks kun je er zeer efficiënt mee trainen.

Je kunt een optrekstang zowel voor chin-ups als voor push-ups gebruiken. Daarnaast zijn er ook multifunctionele apparaten te krijgen, die je voor nog meer oefeningen kunt gebruiken.

De 5 beste pull-up bars voor je deuropening

Wil jij je aan een stang optrekken in je deurpost? Wij hebben veel verschillende optrekstangen getest om onze top 5 samen te stellen.

Daarbij hebben we naar diverse factoren gekeken, waaronder prijs, comfort, kwaliteit, merk en gebruiksgemak.

ProductMerkMax. gewichtPrijs
1. Pull Up Bar PROMatchu Sports130 kg€ 49,95
2. Doorway GymFocus Fitness110 kg€ 39,95
3. 3-in-1 Deurtrainer BTP MToorx100 kg€ 36,90
4. Optrekstang voor deur met vergrendelingCorength100/120 kg€ 24,99
5. Pull Up BarVirtuFit120 kg€ 16,90

1. Beste deur pull-up bar voor ervaren sporters – Pull Up Bar PRO

Pull Up Bar PRO

De Pull Up Bar PRO van Matchu Sports is de beste keuze voor serieuze sporters.

Je hebt geen schroeven nodig om deze optrekstang aan de deur te bevestigen. Desondanks kun je deze optrekstang met tot wel 130 kilo belasten.

Wil jij je work-out zwaarder maken met een gewichtsvest? Dan is deze optrekstang een goede optie.

Voordelen

 • Geen schroeven nodig
 • Binnen 10 seconden gebruiksklaar
 • Kan veel gewicht hebben
 • Comfortabele grip

Nadelen

 • Relatief hoge prijs
2. Beste multifunctionele pull-up bar voor tussen de deur – Doorway gym

Pull Up Bar - Focus Fitness

Ben je op zoek naar een multifunctionele optrekstang voor tussen de deur? Dan is de Doorway Gym van Focus Fitness perfect voor jou!

Behalve dat je je met deze stang kunt optrekken aan de deur, kun je hem namelijk ook gebruiken voor sit-ups en push-ups. Zo kun je de 4 populairste oefeningen op lichaamsgewicht efficiënt uitvoeren!

De stang is met maximaal 110 kilo belastbaar.

Voordelen

 • Multifunctioneel
 • Geen schroeven nodig

Nadelen

 • Lastiger op te bergen
3. Beste pull-up bar voor de beginnende sporter – Toorx 3-in-1

Toorx Fitness 3-in-1 Deurtrainer

De 3-in-1 Deurtrainer van Toorx is een uitstekende optie voor de beginnende sporter. Ook dit is een multifunctionele optrekstang.

Je kunt er ook sit-ups en push-ups mee uitvoeren. En dankzij de foamgrepen voelt het apparaat erg comfortabel aan.

De optrekstang is te belasten met maximaal 100 kilogram.

Voordelen

 • Multifunctioneel
 • Geen schroeven nodig
 • Extra grepen

Nadelen

 • Lastiger op te bergen
 • Niet geschikt voor mensen boven de 100 kilo
4. Beste opbergbare optrekstang voor deur – Corength optrekstang

CORENGTH Optrekstang voor deur

Wil je je pull-up bar voor de deur na gebruik netjes kunnen opbergen? Dan is de optrekstang van Corength de beste keuze!

Deze optrekstang heeft een erg simpel ontwerp, zonder extra grepen. Daardoor neemt de stand erg weinig ruimte in beslag. Je kunt hem bijvoorbeeld makkelijk in een lade opbergen.

Wil je de stang gebruiken? Dan hang je deze weer net zo eenvoudig op.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Makkelijk op te bergen
 • Zeer eenvoudig in gebruik

Nadelen

 • Niet geschikt voor kwetsbare deurkozijnen
 • Zonder schroeven max. 100 kilo
5. Beste budgetvriendelijke pull-up bar voor de deur – VirtuFit Pull Up bar

VirtuFit Optrekstang Pull up bar

Zoek je vooral een goedkope oplossing om thuis te sporten? Dan is de optrekstang van VirtuFit een uitstekende optie.

Deze pull-up bar is van hoge kwaliteit en gaat een lange tijd mee. Bovendien is dit het goedkoopste product uit onze lijst.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Makkelijk opbergen
 • Kwalitatief

Nadelen

 • Geen vergrendeling
Waar let je op bij aanschaf van een pull-up bar voor de deur?

Wil je zelf verschillende optrekstangen met elkaar vergelijken? Dan raden we je aan om rekening te houden met de onderstaande punten. Zo slaag je erin om een pull-up bar te vinden die goed bij je past.

1. Maximale gewicht

Pull up bar extra gewicht

Met hoeveel kilo de pull-up bar belastbaar is, kan erg belangrijk zijn. Zeker als je een gevorderde sporter bent, wil je misschien gebruikmaken van een gewichtsvest.

Als de pull-up bar tot slechts 100 kilo belastbaar is, zit je daar vaak al snel aan. Houd ook rekening met je eigen lichaamsgewicht bij het kiezen van een pull-up bar.

2. Lengte

Vrijwel alle pull-up bars voor de deurpost zijn verstelbaar in lengte. Heb je een erg brede deuropening? Dan kan het verstandig zijn om ook naar de lengte van de pull-up bars te kijken.

Het zou namelijk vervelend zijn als de stang uiteindelijk te klein blijkt te zijn! Over het algemeen geldt echter dat de pull-up bars geschikt zijn voor iedere deurpost.

3. Veiligheid

Het laatste wat je wilt, is dat je samen met de pull-up bar naar beneden valt tijdens het optrekken. Het is dus essentieel dat je voor een veilige constructie kiest.

Veel modellen hebben meerdere beugels, waardoor de optrekstang echt goed op zijn plek blijft. De meest eenvoudige pull-up bars kun je vastklemmen door te draaien.

Het is dan wel zo prettig als het systeem ook een vergrendeling heeft. Zo voorkom je dat je de stang per ongeluk losdraait tijdens het optrekken.

4. Gebruiksgemak

pull up bar deur

Het voordeel van een pull-up bar voor de deur is vooral het gebruiksgemak. Het liefst bevestig je het systeem in enkele seconden. Zo ben je nooit lang bezig voordat je aan je work-out kunt beginnen.

Let er goed op of je de pull-up bar moet vastschroeven. Dat kan namelijk ten koste gaan van het gebruiksgemak.

5. Mogelijkheden

Sommige pull-up bars zijn multifunctioneel. Ze zijn bijvoorbeeld ook te gebruiken voor sit-ups of push-ups.

Wil jij een complete work-out kunnen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht? Dan is het de moeite waard om specifiek voor een multifunctionele optrekstang te kiezen.

6. Kwaliteit en betrouwbaarheid

Het liefst heb je natuurlijk dat je fitnessmateriaal een lange tijd meegaat. Kies daarom voor kwalitatieve producten van gerenommeerde merken.

Je kunt een goede indruk van de kwaliteit krijgen door recensies te lezen. Daarnaast zijn er ook veel merken die je garantie bieden.

7. Comfortgehalte

Pull up bar comfort

Tot slot is het wel zo prettig als je comfortabel kunt trainen met je pull-up bar. Kijk daarom goed naar de handgrepen aan de stang. Zijn deze van een comfortabel materiaal en ligt de vorm goed in je hand?

Als je de pull-up bar online bestelt, kun je dit vaak ook achterhalen door reviews te lezen.

Hoe hebben wij de pull-up bars getest?

Om deze top 5 van deurpost pull-up bars samen te stellen, hebben we veel producten met elkaar vergeleken. Dat hebben we gedaan op basis van de bovenstaande factoren.

Daarnaast hebben we reviews doorgelezen om te beoordelen welke producten de beste keuze zijn. Op deze manier is er een waardige top 5 samengesteld met de beste producten.

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je de beste pull up bars nogmaals bekijken? Klik dan op de knop hieronder: