Pull up elastiek: Alles wat je moet weten over de pull up band

Heb jij weleens gehoord van een pull up elastiek? De pull up band is een zeer populair sportartikel onder krachtsporters.

Ben jij van plan om je pull up meer te trainen? Probeer dan eens een pull up band uit.

In dit artikel lees je meer over wat een pull up elastiek is. Ook lees je meer over de grootste voordelen van de pull up elastiek. Lees snel verder!

Wat is een pull up elastiek?

FITELASTIX Premium Weerstandsband

Een pull up elastiek is een middel waarmee je jezelf makkelijker kunt optrekken.

Het is eigenlijk een weerstandsband die je gebruikt om de pull up lichter te maken. Er zijn geen elastieken specifiek bedoeld voor pull ups.

Niet alle weerstandsbanden zijn echter geschikt om jezelf mee op te trekken. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan de lengte of rekbaarheid van een band. Daarom is het wel belangrijk om onderscheid te maken tussen verschillende weerstandsbanden.

Een pull up weerstandsband is vooral erg prettig als je een beginner bent. Beginners hebben vaak meer moeite met het doen van een pull up.

Hoe gebruik ik de pull up band?

pull up met weerstandsband

Het gebruik van een pull up band is gelukkig niet zo lastig. Allereerst bevestig je de weerstandsband aan bijvoorbeeld een pull up bar. Maak een lus om de stang heen en haal daar het elastiek doorheen.

Hierna pak je het andere uiteinde van het pull up elastiek. Je zet je voeten of knieën in het elastiek en gaat aan de stang hangen.

Is het elastiek vrij smal? Dan kun je ook één voet of knie in de pull up band zetten.

Nu is het tijd om de pull up te doen. Je zult merken dat de weerstandsband het makkelijker maakt om jezelf op te trekken.

Welke weerstand heb ik nodig?

Welke weerstand je nodig hebt ligt aan hoe goed je jezelf al kan optrekken.

Lukt de pull up al een aantal keer? Dan kun je een pull up elastiek kopen met een lage weerstand. Als je jezelf nog helemaal niet kunt optrekken koop je een band met een hogere weerstand.

Voor wie is de pull up weerstandsband bedoeld?

pull up band optrekken

De pull up weerstandsband is voor iedereen bedoeld die een pull up wil doen. Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe ervaren je bent met fitness. Een pull up elastiek is een handig product voor iedere sporter.

Sommige ervaren sporters hangen het elastiek bijvoorbeeld in een pull up rack tijdens een dropset. Een dropset houdt in dat je meerdere sets achter elkaar doet tot je echt niet meer kunt. Hierbij hou je weinig rust en verlaag je na elke set de weerstand.

Pull up elastiek kopen? Let dan hierop

Er zijn wat dingen om op te letten als je een pull up elastiek koopt. Deze aandachtspunten helpen je de pull up weerstandsband te vinden die bij jouw wensen past.

De lengte van het pull up elastiek

Allereerst is het belangrijk om te letten op de lengte van het pull up elastiek. Als je een lang persoon bent wil je een band kopen die rekbaar genoeg is. Dat maakt het makkelijker om in de weerstandsband te stappen tijdens het optrekken.

De breedte van de pull up band

Ook de breedte van het pull up elastiek is belangrijk. Je wilt namelijk dat je voeten comfortabel in de weerstandsband passen. Een te dun elastiek kan ervoor zorgen dat de band onder je voeten vandaan schiet.

De kwaliteit van het pull up elastiek

Uiteraard is ook de kwaliteit van de pull up weerstandsband erg belangrijk. Je wilt namelijk geen product kopen dat snel stuk gaat.

Daarom is het altijd belangrijk om de recensies van een product te lezen. Dan weet je namelijk altijd of de pull up band van goede kwaliteit is.

Alternatieve toepassingen

weerstandsbanden

Je kunt het pull up elastiek ook op andere manieren gebruiken. Het is tenslotte gewoon een weerstandsband. 

Zo kun je een weerstandsband ook gebruiken om oefeningen zwaarder te maken. Zo kun je een weerstandsband ook gebruiken als alternatief voor de dip belt. Op die manier kun je bijvoorbeeld de tricep dip veel zwaarder maken.

Ook kun je de weerstandsbanden gebruiken als opwarming voor een oefening. Door een aantal rek- en strek oefeningen te doen kun je je spieren lekker opwarmen. Op die manier kun je vervelende blessures voorkomen.

Waar kan ik een pull up band kopen?

Een pull up weerstandsband is een goedkoop fitnessproduct die je in verschillende sportwinkels kunt kopen. Online kun je een pull up elastiek ook op verschillende plekken kopen. 

Let hierbij wel altijd op de recensies van andere gebruikers. Zo kun je namelijk de kwaliteit van het product checken.