Wat zijn de beste roeitrainer apps? Bekijk de top 4!

Voor loopbanden en fietstrainers is het heel normaal om met een app te trainen. Maar hoe zit dat met de roeitrainer? Je kunt denken dat het lastig is om een training op het water na te bootsen.

Nou, dit is gewoon mogelijk! Er zijn zelfs diverse goede roeitrainer apps beschikbaar. In dit artikel staan de beste apps.

KinoMap

kinomap roeitrainer app

KinoMap is een bekende app, en wordt ook onder meer gebruikt als loopband app. Het grote pluspunt van KinoMap is de hoeveelheid aan routes. En dat aantal wordt nog elke dag uitgebreid. Dat zit zo.

Gebruikers kunnen video’s maken en die vervolgens uploaden op de site. Daarna is het een route. Zelf kan je dus ook een opname maken van je favoriete parcours en deze beschikbaar stellen voor andere thuisroeiers.

Met KinoMap kan je ook trainingen volgen. Deze trainingen zijn samengesteld door professionele coaches. Je kunt ze apart volgen of toevoegen aan je roeitrainer schema. Met KinoMap weet je zeker dat je in wateren gaat roeien waar je nooit van je leven met een roeiboot gaat komen.

iConsole +

iconsole crosstrainer app

Het unieke aan iConsole + is dat deze roeitrainer app gratis is. Je kunt er zeer effectieve trainingen mee volgen. iConsole + is ook ideaal om te gebruiken als je gaat roeien in de fitness school.

Deze roeitrainer app moet het vooral van de goede trainingen hebben. Toch is het ook mogelijk om routes in beeld te krijgen. Dat werkt via Google Maps. De routes kan je zelf maken.

Natuurlijk is het aanbod iets kleiner in vergelijking met routes die je voor de hometrainer app kunt maken. Maar je kunt nog altijd een mooie roeitocht uitzetten.

Polar Beat

polar beat roeitrainer app

De app Polar Beat is bij elk type roeitrainer te gebruiken. Het voordeel van deze app is dat je met goede trainingen gericht naar een doel kunt toewerken.

De app houdt voor jou de trainingsresultaten bij. Als het je bijvoorbeeld te doen is om kilo’s kwijt te raken, dan kan je via de app het geschikte schema volgen.

De app is gratis. Wel heb je er een hartslagband of sporthorloge voor nodig. Anders werkt de app niet. Polar Beat is geen app waarbij je van beeld kunt genieten. Deze app gebruik je puur om goed te kunnen trainen.

Live Rowing

live rowing roeitrainer app

Live Rowing is een heel ander soort app. Via bluetooth verbind je je roeitrainer. Daarna kan je van een virtuele wereld genieten. In die virtuele wereld kan je allerlei trainingen volgen.

En als je van een beetje competitie houdt, zit je met de Live Rowing roeitrainer app goed. Het is namelijk mogelijk om aan wedstrijden mee te doen.

Dat klinkt ideaal, en is het ook. Een minpunt is dat de kans aanwezig is dat je een nieuwe roeitrainer moet kopen. Live Rowing werkt alleen voor een Concept2 roeitrainer.

Wat heb je nodig om een roeitrainer app te gebruiken?

Op zich heb je niet veel nodig om een roeitrainer app te gebruiken. Een bluetooth verbinding is vaak nodig. Hiermee koppel je de roeitrainer met je smartphone of tablet.

Een hartslagband of sporthorloge is ook een vereiste. Zonder je hartslag als leidraad kan je ook trainen, maar dit is minder effectief.

En de is kans aanwezig dat je een nieuwe roeitrainer moet kopen. Bepaalde apps kunnen namelijk alleen met een Concept2 roeitrainer worden gebruikt.

Als je ook andere apparaten gebruikt, is een app zoals KinoMap geschikter. Deze kan je bijvoorbeeld ook als crosstrainer app gebruiken.