Roeitrainer met magnetische weerstand

Ben je op zoek naar de beste roeitrainer met een magnetische weerstand? Dan ben je hier op het juiste adres.

In deze koopgids met toplijstje zal ik je uitleggen waarop je moet letten bij het kopen van een magnetische roeitrainer.

Voor we dat doen, stel ik je onze top 3 magnetische roeimachines voor. Zo heb je meteen een idee van welke toestellen het op dit moment goed doen.

Ik zou zeggen, laten we er maar snel aan beginnen want je bent vast razend benieuwd.

De 3 beste magnetische roeitrainers

Als je even online gaat kijken, zie je meteen hoeveel keuzemogelijkheden er zijn. Ik snap dat sommigen door de bomen het bos niet meer zien.

Daarom heb ik een top 3 opgesteld van de beste magnetische roeimachines. Denk eraan dat mijn voorkeuren anders kunnen zijn dan die van jou. Doe daarom ook altijd zelf onderzoek.

1. VirtuFit Row 600i

VirtuFit Row 600i roeitrainer

De eerste roeimachine met magnetische weerstand op mijn lijstje, is de VirtuFit Row 600i.

Voor mij persoonlijk lijkt dit een van de beste toestellen op de markt, wanneer je naar prijs-kwaliteit kijkt. Het is een niet al te duur toestel, maar toch zitten er heel wat nuttige functies op.

Daardoor gaat het sporten niet snel vervelen en kun je veel genieten van jouw nieuwe apparaat.

VirtuFit heeft bij de ontwikkeling van dit toestel veel rekening gehouden met comfort. Men heeft het toestel op zo’n manier gebouwd, dat je steeds een heel natuurlijk gevoel krijgt.

Bovendien zit het zitje lekker zacht, terwijl het toch nog voldoende steun geeft. Men heeft er zelfs aan gedacht om het lcd-scherm kantelbaar te maken. Doordat je de hellingshoek kunt aanpassen, staat het altijd goed.

Door alle snufjes die erop zitten, biedt deze roeimachine je veel trainingsmogelijkheden. Je zou dan kunnen denken dat het toestel minder makkelijk te gebruiken is.

Niets is echter minder waar. De besturing van deze roeimachine is zo eenvoudig!

Heb je thuis niet al te veel plaats over voor een roeimachine? Geen zorgen, met deze Row 600i zit je goed.

Je kunt het apparaat na gebruik namelijk heel makkelijk inklappen. Daardoor neemt het veel minder leefruimte in beslag.

Last but not least, de kwaliteit van deze magnetische roeimachine. VirtuFit staat erom gekend om prachtige en kwalitatieve toestellen af te leveren en dat is bij deze roeimachine niet anders.

Het toestel is belastbaar tot maar liefst 130 kilogram, dus het kan door velen worden gebruikt.
2. Focus Fitness Row 3

focus fitness row 3

Naast VirtuFit is ook Focus Fitness een vrij gekend merk hier in Nederland. Het was dan ook praktisch ondenkbaar dat er geen enkel toestel van hen in mijn lijstje zou staan.

De Focus Fitness Row 3 is voor mij de op een na beste roeitrainer en ik zal uitleggen waarom ik dat denk.

Wat ik zelf vooral leuk vind aan deze magnetische roeitrainer, zijn de 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Hierin zit heel wat variatie; zo zit er een interval-programma, een helling-programma en zelfs combinaties van beiden. Dit is een groot voordeel tijdens het sporten, want zo hoef je zelf niet met de weerstand te spelen.

Verder zitten er ook hartslagsensoren in de handvatten verwerkt. Sommige mensen vinden het echter lastig om die te gebruiken.

Mocht je dat wensen, dan kun je ook bepaalde externe borstbanden aanschaffen om je hartslag te laten meten. Let er wel steeds op dat deze compatibel zijn, want anders zal je hem mogelijk niet kunnen verbinden.
3. Tunturi Competence R20 Roeier

Tunturi Competence R20 Roeimachine magnetisch

De derde plaats van mijn toplijstje is weggelegd voor deze Tunturi Competence R20 magnetische roeitrainer. Op zich een heel erg goed apparaat, maar waarom staat hij dan pas op de derde plaats?

Wel, de reden is heel eenvoudig. Hoe zeer ik ook fan ben van deze roeimachine, vind ik de prijs toch vrij hoog. Zeker in combinatie met de andere roeitrainers, is deze toch wel een stukje duurder.

Via de 8 verschillende weerstandsniveaus kies je zelf hoe zwaar je jouw training maakt.

Door trapsgewijs op te bouwen, heb je de kans om jouw conditie te versterken. Als je lang genoeg traint, zal het steeds makkelijker beginnen te gaan.

Nog een belangrijke troef van dit apparaat, is het feit dat je het makkelijk kunt opbergen. Deze magnetische roeimachine is niet alleen inklapbaar, maar ze is ook voorzien van transportwielen.

Makkelijker te verplaatsen dus!
Waarom een roeitrainer met magnetische weerstand?

Magnetische weerstand roeitrainer

Heb je nog nooit gehoord van een roeitrainer met magnetische weerstand? En zegt ook de term magnetische roeimachine je niet veel? Geen zorgen, ik zal je eerst en vooral uitleggen wat voor een toestel het is.

Iedereen kent vast wel de gewone roeimachine: het fitnesstoestel waarbij je op een zitje zit en je jouw kracht moet gebruiken om van voor naar achteren te bewegen.

Hoewel dit niet in het water gebeurt, doet het toch denken aan roeien. Je gebruikt er namelijk dezelfde spieren mee.

Normaal gezien wanneer je gaat roeien op een meer, beweeg je met jouw peddel om het water weg te duwen. Om dit te doen, moet je voldoende kracht uitoefenen, want het water zorgt voor weerstand.

Wanneer je binnenshuis wil roeien op een fitnesstoestel, is er geen water om kracht uit te oefenen. Een toestel moet dus voorzien worden van een weerstandssysteem.

Er zijn op dit moment drie belangrijke weerstandssystemen op de markt: de magnetische weerstand, een waterweerstand en een luchtweerstand.

In dit artikel gaan we het enkel hebben over de magnetische weerstand. Ben je geïnteresseerd in de andere systemen? Dan raad ik je zeker aan om ook onze andere artikelen even door te nemen.

De roeimachine magnetisch weerstand laten bieden, is een techniek die werd ontwikkeld om de nadelen van andere systemen tegen te gaan.

Bij dit systeem zijn er geen onderdelen die elkaar fysiek raken. Daardoor treedt er minder slijtage op en zou het apparaat langer moeten meegaan.

Een ander voordeel is het feit dat deze toestellen vaak een stuk stiller zijn dan toestellen met een ander systeem.

Waarop moet je letten bij het kopen van een magnetische roeitrainer?

Nu je een goed beeld hebt van welke roeitrainers met een magnetische weerstand er zoal bestaan, kunnen we overgaan naar de koopgids.

Hier zal ik je uitleggen waarop je moet letten bij het kopen van een magnetische roeimachine. Uiteraard zullen er nog andere zaken zijn, maar helaas kan ik hier niet alles behandelen.

Trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus

Een roeitrainer dient natuurlijk om te trainen. Alleen kun je niet op elke roeitrainer op dezelfde manier trainen.

Sommige roeitrainers beschikken over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Daarbij hoef je zelf de weerstand niet aan te passen, dat gebeurt helemaal vanzelf.

Het leuke daaraan is dat je op die manier een nog veel natuurlijkere work-out ervaring krijgt.

Daarnaast zijn er roeitrainers die enkel beschikken over weerstandsniveaus. In dat geval kan je zelf de weerstand verhogen of verlagen.

Dit betekent meer controle, maar ook meer werk. Veel weerstanden zijn elektronisch aanpasbaar, maar let op, want bij sommige toestellen moet je de weerstand echt handmatig verzetten.

Hoe meer weerstandsniveaus, hoe rustiger je op- en afbouwen kunt. Hoe meer trainingsprogramma’s, des te meer mogelijkheden je hebt om te sporten.

Uit ervaring weet ik dat enkele trainingsprogramma’s zeker een meerwaarde kunnen zijn. Heel erg veel hebben de meesten er echter niet nodig, want je kiest nogal snel dezelfde programma’s.

Relevante artikelen:

Opvouwbare roeimachine

Magnetische spinningfiets

Comfort en kwaliteit

Comfort roeitrainer

Een training op de roeimachine duurt meestal toch wel enige tijd. Net om die reden is het zo belangrijk dat je comfortabel zit.

Wie op een comfortabele manier kan trainen, heeft minder kans op kwetsuren en kan het langer volhouden. Twee vliegen in een klap dus.

Hoe kan je online zien of een toestel comfortabel is? Wel, ten eerste kan je daarvoor kijken naar het materiaal van het zitje.

Als dit een hard plastic is, is het waarschijnlijk niet erg comfortabel. Een zadel van PU-schuim daarentegen zit meestal wel lekker.

Nog een goede methode is om te kijken naar de reviews van anderen. Zo kom je het al snel te weten als een apparaat echt niet comfortabel is.

Naast het comfort, moet natuurlijk ook de algemene kwaliteit van het toestel goed zijn. Je wilt een roeitrainer met magnetische weerstand die gemaakt is van stevige materialen.

Hoe kwalitatiever de roeitrainer, hoe langer de levensduur zou moeten zijn.

Houd trouwens ook altijd rekening met het maximaal belastbare gewicht. Door een roeitrainer over te belasten, zou hij veel sneller stuk kunnen gaan.

Conclusie

Roeitrainer met magnetische weerstand

Ben je op zoek naar een roeitrainer met magnetische weerstand? Dan ben ik ervan overtuigd dat de informatie uit deze koopgids je zeker zal kunnen helpen.

Je hebt nu een idee van welke populaire roeitrainers er op de markt zijn. Je weet iets over hun eigenschappen en je hebt voldoende informatie om dit verder te onderzoeken.

Bij dat laatste zal zeker ook onze koopgids van pas komen. Let steeds op de kwaliteit en het comfort en houd ook altijd rekening met de trainingsmogelijkheden.

Vertrouw vooral op je eigen gevoel en denk goed na over jouw voorkeuren. Wat is echt belangrijk voor jou? Heel veel succes met de aankoop van jouw magnetische roeimachine.

Plaats een reactie