De beste roeitrainers voor lange mensen

Voor lange mensen is het echter niet altijd gemakkelijk om het juiste fitness apparatuur voor thuis te vinden en ook daadwerkelijk aan de conditie of kracht te werken.

Als je groter bent dan gemiddeld, dan is het een hele uitdaging om binnen het uitgebreide aanbod aan fitness apparatuur precies een model te vinden dat je het best mogelijke comfort biedt. En dat geldt ook voor roeitrainers.

Gelukkig bestaan er wel degelijk heel wat roeitrainers voor lange mensen. Welke populaire opties zijn er nu zoal en wat hebben ze te bieden?

Hoe vind je een geschikte roeitrainer als langer persoon?

Een roeitrainer zoeken voor als je langer bent kan lastig zijn, daarom helpen we jou graag goed op weg. Bij de onderstaande winkels wordt jouw zoektocht een stuk eenvoudiger. Hier kun je namelijk gemakkelijk filteren op maximum gebruikerslengte. Zo heb je binnen 1 druk op de knop direct geschikte roeitrainers voor je neus.

De beste roeitrainers voor lange mensen

Wij zochten voor jou de meest geschikte roeimachines voor langere personen uit. Hieronder vergelijk je direct de top 3.

1. De Focus Fitness Row 3 (tot 1,95)

focus fitness row 3

Vervolgens is er de Focus Fitness Row 3, een roeitrainer die perfect is voor de thuissporter.

Dankzij zijn prachtige design, sterke frame en magnetische weerstandswerking is deze roeier een goede investering op de lange termijn, ook voor grotere mensen.

Als je bang bent dat je door je grote lengte en hogere gewicht meer lawaai maakt tijdens het fietsen – geen zorgen. Deze roeitrainer is geruisloos en erg stabiel, hoewel hij zelf slechts 35 kilogram weegt.

Enkele belangrijke eigenschappen van de Focus Fitness Row 3:

– Magnetisch weerstandsysteem
– Stabiel én geruisloos
– Wel 12 trainingsprogramma’s
– Met geïntegreerde hartslagsensoren
– Opklapbaar ontwerp
– Weergave van de afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik, hartslag, SPM

Nog een belangrijk voordeel van deze roeitrainer? Hij beschikt over een zwaar vliegwiel, waardoor je intensiever kunt trainen.

Ook geeft dit vliegwel de trainer extra stabiliteit, wat bij mensen die iets langer en zwaarder zijn wel belangrijk is.

Ten slotte beschikt dit model over 16 weerstandsniveaus en is hij dus geschikt voor zowel beginners als gevorderde roeiers!
2. De VirtuFit Row 1.0 (tot 1,95 cm)

Roeitrainer-VirtuFit-Row

Eerst en vooral is er de VirtuFit Row 1.0, een revolutionaire roeitrainer die ook geschikt is voor mensen met een groter gestalte.

Ondanks zijn vernieuwende en moderne design is dit model toch erg gemakkelijk in gebruik. Daarbij ben je zeker van een optimale beweging dankzij de verstelbare elastomeer weerstand.

Door een ergonomische zitting die afgesteld kan worden, ben je altijd zeker dat je lichaam op deze toetrainer past. Ook geeft een aluminium rail het geheel meer stevigheid, wat dan weer belangrijk is als je wat meer weegt.

Ook grotere mensen zitten stevig vast op deze roeitrainer, die over verstelbare voetriemen beschikt.

De anti-slip pedalen zorgen dan weer dat je tijdens het fietsen voldoende stabiliteit hebt om genoeg kracht achter elke beweging te zetten.
3. Tunturi Cardio fit R30 (tot 1,90m)

Tunturi-Cardio-Fit-R30-Roeier

Ten slotte is er de Tunturi Cardio fit R30, een moderne roeitrainer die grote mensen de mogelijkheid geeft om snel calorieën te verbranden thuis.

Dit model is uiterst gebruiksvriendelijk dankzij zijn eenvoudige design én Lcd-monitor, die op batterijen werkt.

Het vliegwiel bij deze roeitrainer is iets kleiner en lichter, maar toch bereik je een relatief hoge intensiteit met dit model.

Ook sport je altijd geruisloos, zelfs als je door een grotere lengte of zwaarder lichaamsgewicht wat meer momentum creëert en hierdoor normaal gezien snel stabiliteit zou verliezen.

Specifieke eigenschappen van deze roeitrainer:

– Gewicht van het vliegwiel: 4 kg
– Aantal niveaus: 8
– Weergave van waarden: snelheid, tijd, afstand, calorieën en bewegingen per minuut
– Kantelbare voetplaten
– Transportwielen aan de voorkant
– Afmetingen gemonteerde trainer: 191 cm × 51 cm × 70 cm
– Maximaal gewicht van de gebruiker: 110 kg
Waarom is een goede roeitrainer belangrijk voor lange mensen?

Bovenstaande roeitrainers zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden waaruit je als lang persoon kunt kiezen. Maar waarom zou je nu een specifieke roeitrainer moeten kiezen als je iets groter bent?

1. Ergonomisch sporten

Als je een roeitrainer hebt die ook voor langere mensen geschikt is, dan zit je beter en comfortabeler tijdens het sporten.

Door een langer centraal frame moet je geen spieren geforceerd opspannen en hoef je ook niet gebogen te zitten tijdens het roeien.

2. Veiliger én vrijer roeien

Daarbij zorgen een aangepaste lengte en design ook voor extra veiligheid. Roeien op een model dat te klein is, brengt risico’s met zich mee zoals onstabiele bewegingen, minder bewegingsvrijheid, enzovoort.

3. Efficiënter sporten

Ten slotte geeft een grotere roeitrainer je de mogelijkheid om je bewegingen volledig te doen en efficiënter te trainen.

Dit is eigenlijk een gevolg van het feit dat een groter model je toelaat om één vloeiende beweging te creëren tijdens het roeien.Relevante pagina’s:


Plaats een reactie