Rotary Torso Machine kopen? Tips & Aanbod

Ben jij van plan om een nieuw buikspierapparaat aan te schaffen voor de schuine buikspieren?

Dan is de rotary torso machine iets voor jouw sportschool. Met dit fitnessapparaat voor je buik kun je namelijk effectief je buikspieren trainen.

In dit artikel lees je meer over wat de rotary torso machine is. Ook vertel ik je hoe dit fitness apparaat gebruikt wordt. Verder vertel ik wat de voordelen zijn van de rotary torso machine.

Wat is een rotary torso machine?

Rotary Torso Machine

De rotary torso machine is een apparaat waarmee je je hele buik kunt trainen. Je traint met dit apparaat namelijk niet alleen je ‘blokspieren’. Ook je buitenste buikspieren train je effectief met de rotary torso machine.

Sterker nog, bij dit apparaat ligt de focus vooral op deze buitenste ‘schuine’ buikspieren. Om een mooie gespierde buik te krijgen wil je de buitenste buikspieren niet negeren.

Vooral sportscholen zullen baat hebben bij het kopen van de rotary torso machine. Een goed buikspierapparaat is namelijk onmisbaar voor elke sportschool.

In combinatie met bijvoorbeeld de ab crunch machine kunnen sporters hierdoor hun hele buik trainen.

Zo gebruik je de rotary torso machine

Rotary torso machine oefening

De rotary torso manier gebruik je op een iets andere manier dan alle andere buikspierapparaten. Je maakt bij dit apparaat namelijk een zijwaarts draaiende beweging.

De draaiende beweging maak je bijvoorbeeld eerst meerdere herhalingen naar links en dan naar rechts. Dit doe je om beide zijkanten individueel te kunnen trainen.

Op die manier kun je nog meer focus leggen op je schuine buikspieren.

Het aantal herhalingen op de rotary torso machine kun je zelf bepalen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor weinig herhalingen (6-10) op een zwaar gewicht. Echter kun je ook gaan voor veel herhalingen (meer dan 15) op een licht gewicht.

De voordelen van dit fitness apparaat

Er zijn verschillende voordelen aan trainen met de rotary torso machine. Ik raad iedere sporter dan ook aan om dit fitnessapparaat te gebruiken.

Allereerst zorgt de rotary torso machine voor meer definitie in je buikspieren. Veel sporters denken bij buikspieren alleen aan de ‘blokjes’ aan de voorkant.

De schuine buikspieren zijn echter minstens zo belangrijk om te trainen. Dankzij deze spieren vallen jouw ‘blokjes’ namelijk nog beter op.

Verder helpt dit fitnessapparaat bij het verbeteren van je houding. Je buikspieren zorgen er samen met je onderrugspier namelijk voor dat je houding goed is.

Het versterken van je schuine buikspieren zal je loophouding en zithouding daarom flink verbeteren.

Rotary torso machine kopen? Hier moet je op letten!

Rotary torso machine gebruiken

Er zijn een aantal aandachtspunten als je een rotary torso machine koopt. Je wilt natuurlijk een product kopen dat past bij jou en bij je sportschool.

Een goed aanbod aan krachtapparatuur zorgt namelijk voor tevreden sporters!

De maker van de rotary torso machine

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met wie het product maakt. Je wilt namelijk een professioneel apparaat in je sportschool. Professionele leveranciers staan namelijk altijd voor je klaar als er iets is met de machine.

Daarnaast kun je bij professionele producenten uitgaan van een hoge kwaliteit machine. Het is belangrijk dat sporters een rotary torso machine kunnen gebruiken die kwalitatief goed is. Hierdoor zullen ze vaker gebruik willen maken van het apparaat en dus vaker terugkomen.

De voorinstellingen

Verder zijn er een aantal voorinstellingen waar je rekening mee wilt houden. Zo is het belangrijk dat de rotary torso machine ver genoeg kan draaien.

Het liefst moet het apparaat 180 graden naar links en naar rechts kunnen draaien.

Ook wil je dat het kussen eventueel verstelbaar is. Zo kunnen lange en korte mensen gebruik maken van de rotary torso machine.

Overigens zijn er ook machines waarbij het kussen dusdanig lang is dat verstellen niet nodig is.

De breedte en dikte van het kussen

rotary torso machine kussen

Tenslotte wil je dat het kussen van de rotary torso machine een goede dikte heeft. In combinatie met een goede breedte kan dit namelijk je sportprestaties verbeteren.

De breedte en dikte van het kussen bepaalt namelijk hoe comfortabel je de oefening doet. Een te dun kussen zorgt bijvoorbeeld sneller voor druk op je borstbeen. Dit kan vervelend worden als je veel of zware herhalingen doet.

De breedte van het kussen is ook belangrijk voor het comfort van de oefening. Een te smal kussen kan namelijk zorgen voor een onstabiele houding tijdens de oefening.

Gelukkig zijn de kussens van professionele rotary torso machines altijd zo comfortabel mogelijk afgesteld.

Een rotary torso machine aanschaffen – Waar te koop?

De rotary torso machine kun je bij verschillende aanbieders kopen. Er zijn namelijk veel producenten van professionele rotary torso machines. Hieronder vind je een aantal aanbieders van de rotary torso machine.