Senz Sports M2000 – Review & Ervaringen

Als je op zoek bent naar een compacte loopband die ook nog een beetje te betalen is, kom je al snel bij de Senz Sports M2000 uit.

Ik was op zoek naar een compacte loopband en de specs van de Senz Sports M2000 bevielen me. Goede prijs, veel trainingsprogramma’s en een houder voor een tablet.

Of de M2000 me ook in de praktijk goed is bevallen, lees je in deze review.

De eigenschappen van deze loopband

Loopband Senz Sports M2000

Het eerste dat opvalt is dat de Senz Sports M2000 een zeer compacte loopband is. De M2000 is namelijk een volledig inklapbare loopband.

Als de loopband volledig is opgeklapt, kan hij eenvoudig onder je bed of in een kast worden geschoven. Ideaal als je, net als ik, weinig ruimte in huis hebt.

Ook als je het niet fijn vindt om een hele dag tegen een loopband aan te kijken, is de M2000 een prima oplossing.

Ondanks dat de loopband compact is, is het loopoppervlak verre van klein. 130 bij 45 centimeter is prima, zeker als je niet de meest fanatieke hardloper bent.

Dat moet je ook niet zijn als je de Senz Sports M2000 gaat kopen. De maximum snelheid van de loopband is 12 kilometer per uur. Voor wedstrijdlopers is dat toch wat te langzaam.

36 trainingsprogramma’s

Zelf ben ik zeker niet de beste hardloper. Ik doe het graag, en werk me enthousiast in het zweet, maar het ontbreekt me aan talent.

Overigens is er aan motivatie geen gebrek. Ik wil me altijd blijven verbeteren, en dat kan goed met de Senz Sports M2000. Deze loopband heeft namelijk 36 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Dit zijn allerlei soorten trainingsprogramma’s. Omdat de loopband voorzien is van hartslagsensoren kan je ook een hartslagprogramma volgen.

Het is overigens ook mogelijk om een hartslagband te koppelen met de loopband. Dit raad ik je aan, omdat de hartslagmeting nauwkeuriger is met een borstband.

Een ander mooi programma is genaamd Body Fat Function. Hierdoor kan je gericht op vetverbranding trainen.

Verwacht niet te veel van het display

Loopband Senz Sports M2000 display

Dit is geen loopband van duizenden euro’s met een display dat van alle luxe is voorzien. De M2000 heeft een vrij standaard display. Het is niet overdreven groot, maar het functioneert. En daar is het toch vooral om te doen.

Op het display kan je je snelheid, afstand, calorieverbruik, hartslag en gelopen tijd zien. En als je een trainingsprogramma wilt volgen, stel je dit makkelijk in via het display.

Materiaal van de loopband

Loopband Senz Sports M2000 ingeklapt

De Senz Sports M2000 heeft een 1,5 pk motor. Er zijn sterkere motoren. Vandaar de relatief lage maximum snelheid van 12 kilometer per uur.

De loopband heeft armsteunen. Deze kunnen overigens ook worden gedemonteerd. Dit maakt de loopband compacter, en ook bij het inklappen is het handig om de armsteunen eraf te halen. Je kunt ze er weer makkelijk opdraaien.

Voor wie is de Senz Sports M2000 geschikt?

Als je een fanatieke hardloper bent die van stevige trainingen houdt en er een flink tempo op na wil houden, is de Senz Sports M2000 niks voor jou.

Dit is een loopband voor beginnende thuissporters. Je kunt de loopband trouwens ook gebruiken om te wandelen.

Als je op zoek bent naar een wandelband, kan je ook eens naar de Senz Sports M500 kijken. Deze pure wandelband is nog een stuk compacter.

De Senz Sports M2000 is wel echt een loopband voor beginners. De kwaliteit is goed, maar verwacht geen wonderen.

Houd er ook rekening mee dat deze loopband een maximaal belastbaar gewicht van 100 kilogram heeft.

Als je op zoek bent naar een compacte loopband voor een goede prijs, is dit een prima keuze.

Conclusie: is de Senz Sports M2000 een aanrader?

Als je een loopband wilt die je kunt gebruiken voor wandelen en hardlopen, is de M2000 zeker een aanrader.

Een leuk extraatje van deze loopband is dat er een tablethouder op het frame zit. Hierdoor kan je tijdens het hardlopen een leuke serie bekijken, of je favoriete muziek opzetten.

Het is een oerdegelijke loopband, bedoeld voor beginners. De loopband heeft geen hellingshoek, maar compenseert dat met de vele trainingsprogramma’s.

Mijn conditie is met sprongen vooruit gegaan dankzij de M2000, en mijn vetpercentage is een behoorlijk stuk lager geworden.