Senz Sports M500 – Review & Ervaringen

Wandelen doe ik het liefst buiten. De geur, wind in de haren, zon op de huid. Alleen kan dat niet altijd. Weer en soms tijd spelen op dat gebied een grote rol.

De Senz Sports M500 is voor mij dé oplossing geweest. Deze wandelband staat elk moment van de dag op me te wachten om gebruikt te worden.

In deze review lees je of de Senz Sports M500 me is bevallen.

Platte loopband

Sens Sportz m500 loopband bureau

De Senz Sports M500 is een zogenoemde platte loopband. De loopband heeft geen armsteunen of opstaand stuk met een trainingscomputer erop. Het apparaat bestaat uit alleen het loopoppervlak.

De hoogte van de Senz Sports M500 is dan ook slechts 13 centimeter. Zodra ik klaar ben met mijn wandeling, schuif ik de loopband onder een bureau en zie je de loopband nauwelijks liggen.

Het voornaamste verschil van de M500 met andere loopbanden is dat dit een wandelband is. De loopband heeft een motorvermogen van 1 pk en een maximale snelheid van 6 kilometer per uur.

Daardoor is deze loopband ook geschikt voor op kantoren en kantines. Daarover straks meer.

Technische specificaties van de M500

De loopband heeft een gewicht van 28 kilo. Dat is niet overdreven veel, hoewel het ook weer niet weinig is voor een platte loopband.

Het maximaal belastbaar gewicht van deze loopband is 100 kilogram. Ook dit is niet echt veel, ware het niet dat de meeste thuissporters deze loopband wel kunnen gebruiken.

Het loopvlak heeft een lengte van 122 centimeter en een breedte van 45 centimeter. Daarmee is het loopvlak van de M500 zeker niet kleiner dan van andere loopbanden.

Het loopvlak heeft een achtvoudige demping, waardoor het comfortabel is om hierop te wandelen.

Het display

Wandelband Senz Sports M500 display

Gelukkig zit er ook een display op deze loopband, al zie je het scherm niet recht voor je. Het display zit aan het hoofd van de loopband.

Ik moest denken aan een weegschaal. Als je daarop naar beneden kijkt, zie je je gewicht staan. Zo is het ook bij deze loopband.

Het is een vrij basic display. Je kunt de snelheid zien, aantal verbrande calorieën, aantal stappen, tijd van de training en de afgelegde afstand.

Trainingsprogramma’s kun je niet volgen met de Senz Sports M500. Ook kun je geen hartslaggegevens aflezen. Dit laatste kun je oplossen door een sporthorloge te dragen. En trainingen kun je zelf bedenken.

Persoonlijk heb ik trainingsprogramma’s geen moment gemist. Naar mijn mening is dit minder van belang bij een wandelband.

Mijn gebruik van de Senz Sports M500

In combinatie met een drukke baan is het niet altijd makkelijk om naar de sportschool of sportclub te gaan. Gelukkig bestaan er apparaten zoals de Senz Sports M500.

Ik gebruik de Senz Sports M500 gemiddeld drie keer per week. Op twee doordeweekse avonden probeer ik een uur te wandelen.

Meestal houd ik hetzelfde tempo aan, af en toe wil ik weleens een intervalletje doen. Dit kan niet te fanatiek, omdat de maximum snelheid van de M500 zoals gezegd 6 kilometer per uur is.

In het weekend doe ik een nuchtere training, om de vetverbranding extra aan het werk te zetten. Dat is ideaal op een wandelband, omdat de inspanning vrij licht is.

Meestal ga ik na de nuchtere training ook nog naar de sportschool of een potje tennissen, afhankelijk van hoe mijn pet staat.

Makkelijk in gebruik

Afstandsbediening wandelband

De Senz Sports M500 is makkelijk in gebruik, mede dankzij de afstandsbediening. Met de afstandsbediening kan de loopband aan en uit worden gezet. Ook kan de snelheid worden aangepast.

Die varieert tussen 0,5 en 6 kilometer per uur. Als je tijdens het wandelen iets harder of zachter wilt lopen, kun je dus gewoon blijven wandelen.

Mijn vrouw is geen fanatieke sporter, ze danst graag en veel, maar fitness is niet haar grootste hobby. Pas kwam ik thuis van mijn werk en werd ik begroet door vrolijke muziek. Ik dacht dat ze aan het dansen was. Maar tot mijn verbazing bleek ze op mijn loopband te staan.

Sindsdien moeten we regelmatig uitvechten wie als eerste een stuk mag wandelen. Waar we overigens altijd wel uitkomen. Voor mij geeft dit aan dat de Senz Sports M500 een zeer toegankelijke loopband is.

Senz Sports M500 ideaal voor op het werk

Walkdesk Senz Sports M500

Mijn baas is behoorlijk modern op het gebied van gezondheid van het personeel. Staand vergaderen is een van haar favorieten, en staande bureaus kun je eveneens op kantoor vinden.

Je hebt de keuze tussen staand en zittend werken. Het liefst heeft ze dat je een combinatie van deze twee doet.

Toen ik mijn baas vertelde over mijn nieuwste aanwinst, was ze meteen geïnteresseerd in hoe de M500 eruitzag en hoe zo’n platte loopband werkt.

Na enig aandringen van haar kant nam ik de volgende dag de loopband mee naar het werk. Tot grote tevredenheid van zowel baas als collega’s.

De Senz Sports M500 is namelijk perfect om beweging en werken te combineren. Het is heel goed mogelijk om de loopband onder een bureau te zetten en te wandelen terwijl je doorwerkt.

Dit type loopband wordt niet voor niks een walkdesk genoemd.

Speciaal bureau nodig

Het beste bureau om te gebruiken in combinatie met de M500 is een bureau dat in hoogte verstelbaar is. Als het bureau helemaal omhoog staat, kun je staand werken.

Ideaal als je tegelijkertijd wilt wandelen op de Senz Sports M500.

Mijn werkgever is heel blij met deze platte loopband. Hiervoor stond alleen de Senz Sports M2000 op kantoor. Ook een prima loopband, die overigens ook gebruikt kan worden om hard te lopen.

Deze loopband is echter een stuk hoger, omdat er wel armsteunen op zitten. Deze loopband gebruiken we nog steeds, maar de Senz Sports M500 loopbanden zijn minstens zo populair.

Grootste pluspunt van M500

Wandelband M500 wieltjes

Voor mij is het grootste pluspunt van de Senz Sports M500 dat deze overal te gebruiken is. Het is met een gewicht van 28 kilogram geen overdreven zware loopband.

Met behulp van de transportwielen is de loopband makkelijk te verplaatsen. Daardoor kun je wandelen terwijl je je favoriete serie op Netflix bekijkt.

Een minpunt is de beperkte maximum snelheid. Het is echt puur een wandelband. Dat maakt de variatie vrij beperkt. Het is wandelen, en verder eigenlijk niks.

Voor mij was dit prima, maar ik kan me voorstellen dat je de voorkeur geeft aan een loopband met een hogere maximum snelheid.

Conclusie: is de Senz Sports M500 een aanrader?

Senz Sports M500

Wat mij betreft is de Senz Sports M500 een aanrader. Houd wel in gedachten dat dit puur een loopband is die je gebruikt om te wandelen. Hardlopen lukt niet op deze loopband.

Het is ideaal voor als je thuis wilt kunnen wandelen of als je graag actief wilt werken.

Dit laatste is overigens niet alleen goed voor de beweging. Je wordt er ook creatiever en actiever in je werk van.

Tot slot is het een zeer betaalbare wandelband. In combinatie met de goede kwaliteit zorgt dit ervoor dat ik absoluut geen spijt van mijn aankoop heb.