Senz Sports S2000: Review, Ervaringen & Aanbieding

Ben jij op zoek naar informatie over de Senz Sports S2000 voordat je deze koopt? Dan ben je hier aan het goede adres! In dit artikel vind je namelijk alle ins en outs van de Senz Sports S2000 spinningbike.

Deze spinfiets is vooral erg populair onder thuissporters. Ben jij benieuwd naar wat de Senz Sports S2000 allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder om erachter te komen of deze spinningbike iets voor jou is.

De Senz Sports S2000 nader bekeken

Senz Sports S2000 indoor cycle

Laten we de S2000 allereerst eens goed onder de loep nemen. Hierbij wordt er gekeken naar de verschillende voordelen die de Senz Sports S2000 heeft. Uiteraard worden ook de nadelen uitgelicht om zo een eerlijke review te kunnen geven.

Tenslotte worden ook de toepassingen en beoordelingen van gebruikers uitgelicht. Zo krijg jij een gedetailleerd beeld van deze mooie spinningfiets van Senz Sports.


De grootste voordelen van de Senz Sports S2000

Laten we allereerst de voordelen van de S2000 erbij pakken. Deze voordelen geven je namelijk een goed beeld van deze spinfiets.

De Senz Sports S2000 heeft nogal wat voordelen, deze zijn hieronder voor je uitgelicht.

Statistieken en voortgang bekijken op een display

Senz Sports S2000 display

Allereerst heeft de S2000 een handig display waar je verschillende trainingsstatistieken op kunt bijhouden. Ook kun je het scherm gebruiken om je voortgang overzichtelijk bij te houden.

Op het scherm kun je bijvoorbeeld je afstand, calorieverbruik en snelheid monitoren. Hierdoor kun je jezelf tijdens het sporten constant uitdagen om harder te trainen.

Verder kun je dankzij de handsensoren ook je hartslag meten op de S2000. Dit is ideaal als je je hartslag tijdens het trainen zo hoog mogelijk wilt houden.

Magneetweerstand met veel voordelen

De weerstand kun je verder eenvoudig handmatig instellen. Hierdoor kun je je trainingsniveau stapsgewijs verhogen.

Verder is de magneetweerstand erg prettig voor thuissporters. Dankzij de magnetische weerstand is de Senz Sports S2000 namelijk erg stil. Hierdoor kun je deze spinningfiets voor thuis bij wijze van spreken in je woonkamer gebruiken.

Bluetooth koppeling

Spinningfietsen met Zwift training

Ook de koppeling met Bluetooth is een geweldige toevoeging aan de S2000. Je kunt de Senz Sports S2000 hierdoor bijvoorbeeld koppelen met applicaties zoals Zwift. Spinningfietsen met Zwift zijn erg geliefd onder sporters die thuis uitdagend willen trainen.

De Bluetoothkoppeling maakt het daarnaast erg fijn om je progressie op je telefoon te monitoren. Hierdoor kun je je trainingsprogressie bijvoorbeeld eenvoudig meenemen en verbeteren op andere spinfietsen.

Individuele gebruikersprofielen instellen

Tenslotte zijn de individuele gebruikersprofielen een groot voordeel van de Senz Sports S2000. Je profiel kun je van tevoren instellen. Op de S2000 kun je meerdere gebruikersprofielen aanmaken voor iedereen in je huishouden.

Het profiel kun je bijvoorbeeld aanpassen op je lengte, gewicht en geslacht. Hierdoor geeft de Senz Sports S2000 tijdens het trainen beter aan wat je voortgang is.

Zijn er ook nadelen?

De Senz Sports S2000 heeft uiteraard ook wat nadelen. Iedere eerlijke review hoort ook de nadelen uit te lichten.

Allereerst heeft de S2000 geen eigen trainingsprogramma’s. je kunt alleen programma’s gebruiken via een externe applicatie. Als je liever geen applicatie gebruikt kun je dus minder variatie toepassen in je trainingen.

Verder is de Senz Sports S2000 niet optimaal voor zeer intensieve trainingen. Het lichtgewicht van de S2000 zorgt ervoor dat de spinningfiets kan wiebelen bij zware workouts.

De Senz Sports S2000 kritisch beoordeeld

Maar wat vinden gebruikers nu van deze spinningbike? Reviews bepalen vaak of je een product wel of niet wilt kopen. Daarom is het belangrijk om de reviews van de Senz Sports S2000 goed te doorlopen.

Hieronder vind je de belangrijkste resultaten uit de kritische reviews van gebruikers.

Fijne ervaringen van ervaren gebruikers

Spinningfiets ervaring

Allereerst is het belangrijk om de prettige ervaringen te benoemen. Veel reviews zijn namelijk enorm positief over de S2000.

Zo schrijven veel gebruikers hoe fijn ze het gebruiksgemak van de Senz Sports S2000 vinden. De S2000 werkt namelijk erg vanzelfsprekend, waardoor ook onervaren sporters de spinningbike makkelijk gebruiken.

Verder wordt de geruisloosheid van de Senz Sports S2000 enorm gewaardeerd. Het stille vliegwiel zorgt dat andere mensen in het huishouden niet worden gestoord tijdens trainingen. De magnetische techniek in het wiel heeft dus wel degelijk het gewenste effect!

Niet iedereen kan de Senz Sports S2000 gebruiken

Helaas is niet iedereen te spreken over se Senz Sports S2000. Vooral mensen die erg zwaar zijn balen dat ze de S2000 niet kunnen gebruiken. De Senz Sports S2000 heeft namelijk een maximaal draaggewicht van 100 kilo.

Ook fanatieke sporters schrijven dat de S2000 voor hen niet altijd optimaal is. Tijdens echt zware fietsoefeningen kan de S2000 namelijk weleens een beetje wiebelen. Gelukkig hebben de meeste thuissporters hier overigens geen last van.

De S2000 vs andere spinningfietsen

De S2000 is natuurlijk niet de enige spinningfiets die geschikt is voor thuisgebruik. Er zijn namelijk nogal wat spinbikes op de markt die je kunt gebruiken.

Hieronder vind je een aantal van deze alternatieve spinfietsen voor de S2000.

Een steviger alternatief – Senz Sports S5000

Senz Sports S5000 Spinningfiets

Ben jij op zoek naar een steviger en stabieler alternatief voor intensieve trainingen? Senz Sports heeft naast de S2000 ook de S5000 op de markt gebracht.

De Senz Sports S5000 is een vergelijkbare spinningbike met een steviger design. Ook heeft de S5000 iets meer mogelijkheden, maar ook weer niet superveel.

De S5000 heeft bijvoorbeeld wel de mogelijkheid om een externe hartmonitor te koppelen. De S2000 heeft alleen een ingebouwde handsensor, die overigens ook prima werkt.

Verder heeft de S5000 een zwaarder wiel die zorgt voor meer stabiliteit tijdens zware workouts. Ook is de draagkracht van de S5000 130kg, in plaats van 100kg voor de S2000. De S5000 is dus vooral een iets stabieler alternatief voor de Senz Sports S2000.

Een goedkoop en vergelijkbaar alternatief – FitBike Race 4

Fitbike race 4

De FitBike Race 4 is een vergelijkbare spinfiets voor een scherpe prijs. Net als de Senz Sports S2000 heeft deze spinningbike een magnetisch weerstandssysteem.

Daarnaast heeft de Race 4 ook de mogelijkheid om de fiets te koppelen met Zwift. Hierdoor kun je op beide spinningbikes virtuele en gevarieerde trainingen doen via een app.

Het grootste verschil tussen deze twee producten zit in de display. De FitBike Race 4 laat namelijk veel minder statistieken zien tijdens je training.

Hierdoor is trainen met de Race 4 iets minder overzichtelijk dan trainen met de S2000.

Eindoordeel en Aanbieding

De Senz Sports S2000 is een fantastisch apparaat voor mensen die thuis sporten. Zeker als je op een rustig tempo wilt sporten is de S2000 een geweldig apparaat.

Ben je op zoek naar een uitdagende spinningbike? Dan is de S2000 niet per se het optimale apparaat voor jou.

Toch zullen veruit de meeste mensen met veel plezier sporten op de Senz Sports S2000. Daarom is de S2000 zeker geen slechte spinningbike om thuis te gebruiken.

Hieronder vind je de beste deals van de S2000 op dit moment: