Sissy squat machine kopen? Uitleg, Tips & Oefeningen

Ben jij op zoek naar een sissy squat machine? Als je een sissy squat machine koopt wil je er natuurlijk meer over weten.

Om die reden heb ik dit artikel geschreven. Hier lees je alle ins en outs van het sissy squat station. Ook lees je hoe je de sissy squat machine gebruikt en voor wie deze bedoeld is.

Verder benoem ik nog een aantal punten om rekening mee te houden bij je aankoop. Zo weet jij zeker dat je goed voorbereid een sissy squat machine kunt kopen.

Wat is een sissy squat machine?

Sissy squat machine rood

De sissy squat machine is een geweldige manier om je benen te trainen. Met het sissy squat station train je bovenbenen en onderbenen.

Dit beenspier apparaat is een goede manier om de squat veilig en comfortabel te doen. Verder zijn er nog een hoop andere oefeningen die je met dit apparaat kunt doen.

Voor wie is de sissy squat machine bedoeld?

Sissy squat machine oefening

De sissy squat kan door iedereen worden gebruikt die zijn of haar benen wil trainen.

Het sissy squat station is vooral goed te gebruiken voor beginners en sporters die variatie in hun workout willen door de verschillende oefeningen die je met de sissy squat machine kunt doen.

Allereerst wordt de sissy squat door mensen gedaan die een normale squat nog niet kunnen. Dit fitnessapparaat is namelijk een geweldige manier om te wennen aan de intensiteit van squats. Dit is vooral te danken aan de ondersteuning van je benen tijdens de oefening.

Verder kun je de sissy squat machine gebruiken om je workout te variëren. Het sissy squat station is namelijk een apparaat die je moeiteloos aan je schema toevoegt. De sissy squat is daarom een snelle manier om je benen nog beter te trainen.

Ook gebruik je de sissy squat om je benen met je eigen lichaamsgewicht te trainen. Zeker als je nog niet met zwaar gewicht kunt trainen is dit apparaat ideaal. Daarom is de sissy squat machine populair onder beginnende sporters.

Tenslotte kun je de sissy squat machine gebruiken om meerdere oefeningen mee te doen. Zo kun je meerdere spiergroepen in je been individueel trainen. Dit is anders dan bijvoorbeeld de leg press machine, waar je meerdere spiergroepen tegelijk traint.

Hoe gebruik ik een sissy squat station?

Het gebruik van een sissy squat machine is erg eenvoudig. Daarom is het een populair apparaat onder mensen die voor het eerst hun benen trainen.

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke oefening je wilt doen. Ook is het belangrijk om te bepalen of je met zware gewichten gaat trainen. Als je zware gewichten wilt gebruiken kun je bijvoorbeeld ook een squatrek kopen.

Hieronder staan een aantal oefeningen die je met de sissy squat doet. Daarbij is de manier waarop je deze uitvoert uitgelegd.

Sissy squat machine gebruiken – Een aantal oefeningen

situp sissy squat machine

De eerste oefening die je met de sissy squat machine doet is natuurlijk de squat. Dankzij de zachte kussens van het apparaat kun je de squat comfortabel uitvoeren.

Tijdens de squat met dit apparaat focus je je vooral op je voorste bovenbeenspieren.

Tijdens de oefening helpt het sissy squat station ook je met stabiliteit. De bovenste kussens zorgen dat jij precies ver genoeg zakt tijdens het squatten. Ook zorgen deze kussens voor extra veiligheid als je bijvoorbeeld te ver door zakt.

Ook kun je met dit apparaat je buikspieren trainen. Je kunt namelijk sit ups doen met de sissy squat machine. Door je benen tussen de kussens te klemmen train jij zwaar maar comfortabel je buik.

De buikspieroefeningen met het sissy squat station zijn een stuk zwaarder dan standaard sit ups. Dit komt vooral door het feit dat je middenrif constant van de grond is. Daardoor staat je buik constant onder spanning en train je dus zwaarder.

Bij het gebruik van de sissy squat machine is balans dus erg belangrijk. Je kunt jezelf nog meer balans geven door de juiste schoenen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld gewichthefschoenen met een stevige zool gebruiken om nog beter te squatten.

De voordelen van een sissy squat machine

sissy squat machine oefeningen

Er zijn flink wat voordelen aan het trainen met de sissy squat machine.

Allereerst is dit apparaat een veilige manier om te oefenen met squats. Je kunt bijvoorbeeld zonder al te veel risico werken aan je balans tijdens het squatten. Dit is belangrijk als je de stap gaat maken naar het squatten met een stang.

Verder is het apparaat gewoon erg makkelijk te gebruiken. De sissy squat spreekt redelijk voor zich dankzij dit apparaat. Daarbij kun je deze oefening in ieder trainingsschema voor benen inpassen.

Tenslotte is ook de compactheid van het apparaat een groot voordeel. Daardoor kun je de sissy squat machine overal kwijt. Het maakt daarbij niet uit of het apparaat in de sportschool of thuis staat.

Let op deze punten bij het kopen van een sissy squat machine

Er zijn een aantal aandachtspunten als je een sissy squat machine wilt kopen. Je wilt natuurlijk een product kopen dat voldoet aan jouw wensen. Ook wil je het product goed kunnen gebruiken.

Allereerst is de kwaliteit van het apparaat natuurlijk belangrijk. Je wilt een sissy squat station kopen dat goed staat aangeschreven. Let hierbij onder andere op de reviews van gebruikers van het apparaat.

Verder is het belangrijk om te bepalen welke toepassing jij het apparaat voor wilt gebruiken. Wil je alleen je benen trainen of ook je buik? Koop altijd een sissy squat machine die goed bij je past.

Waar te koop?

Het sissy squat station kun je op verschillende plekken kopen. Ook online zijn er veel betrouwbare aanbieders te vinden. Hieronder vind je een aantal van deze aanbieders.