SkiErg Concept2 kopen? Ski Apparaat voor Fitness & Crossfit

Houd je van fitness en wil je een van je zwaarste trainingen ooit doen? Dan moet je zeker een training uitvoeren op de SkiErg Concept2. Je wordt er sterker van, je uithoudingsvermogen groeit en het is een full body workout.

In dit artikel ontdek je wat de SkiErg Concept2 is en waarom trainen op een skitrainer zo effectief is.

Wat is de SkiErg Concept2?

Skierg concept 2

De SkiErg van het merk Concept2 is de perfecte voorbereiding op langlaufen, en een zeer goed cardioapparaat. Concept2 is al tientallen jaren actief, en is onder meer bekend van de roeitrainer.

Dit ski apparaat heeft ook wel het een en ander weg van een roeitrainer.

Het verschil is dat je staat, in plaats van zit. Aan het fitnessapparaat zitten twee hendels. Hiermee kan je allerlei skibewegingen nabootsen. Bijvoorbeeld de dubbelstok-techniek en de klassieke techniek waarbij je je armen afwisselend beweegt.

De weerstand wordt automatisch geregeld. Hoe harder je aan de hendels trekt, hoe meer weerstand je voelt.

Terwijl je bezig bent, sta je op een mat. Deze moet je apart bestellen. De skitrainer heeft een geavanceerde monitor. Daarop zie je meteen de data van je inspanningen.
Dit zijn de voordelen van een fitness skitrainer

skierg concept 2 fitness

Niet alleen voor de SkiErg Concept2, maar voor ieder ski apparaat geldt dat er diverse voordelen aan zijn verbonden. Enkele heb je hierboven al gezien.

Voordelen fitness skitrainer

  • Beste voorbereiding op langlaufen
  • Full body workout
  • Erg zware training
  • Eenvoudig uit te voeren

Langlaufen is een intensieve sport. Misschien heb je tijdens de Olympische Spelen weleens een langlaufer over de finish zien gaan. Zodra de finishlijn gepasseerd is, laten ze zich in de sneeuw vallen. Dat zegt wel iets.

Een ander lastig punt aan langlaufen is dat je er sneeuw voor nodig hebt. En die is in de lage landen heel schaars.

Dankzij dit trainingsapparaat kan je je perfect voorbereiden op de wintersportvakantie waarbij je gaat langlaufen. De beweging is hetzelfde. Bovendien kan je de training erg zwaar maken. Daarmee ben je helemaal klaar voor het langlaufen op vakantie.

Je bovenlichaam krijgt het meest te verduren tijdens een training op een ski machine. Maar het fijne van deze vorm van fitness is dat ook je benen en billen getraind worden. Dit is nodig om de trekkende beweging uit te voeren.

Tot slot is het een voordeel dat de training makkelijk is uit te voeren. Je gaat op de mat staan, en trekt de hendels naar je toe. That’s it. Dankzij de wieltjes onder het fitnessapparaat is deze bovendien makkelijk op te bergen.

Nadelen ski apparaat

Nadelen ski apparaat:

  • Altijd intensieve training
  • Vrij eenzijdig apparaat
  • Aan de dure kant

Het kan nauwelijks rustig. De beste training die op een skitrainer langlauf fitness apparaat kunt uitvoeren is de HIIT training. Dit staat voor High Intensity Interval Training. Dan weet je het wel. Dit is een zware intervaltraining.

Zeer effectief, maar deze training kan niet rustig. Dat geldt eigenlijk voor iedere training op een ski apparaat.

Daarnaast is het een vrij eenzijdig trainingsapparaat. Er zijn wel de nodige oefeningen te bedenken, voor je armen en bovenlichaam. Maar deze lijken wel allemaal op elkaar. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar voor variatie ga je geen skitrainer kopen.

Voor kwaliteit betaal je. Dat is logisch. De SkiErg Concept2 is het beste ski apparaat dat je kunt kopen. Daar moet je dus ook de portemonnee voor trekken.

Nu is het wel zo dat er fitnessapparaten zijn die een stuk meer kosten dan de bijna 1300 euro (dat is inclusief vloermat) van de SkiErg. Maar het blijft een hoop geld.

Deze spieren train je op de SkiErg Concept2

intensieve workout skierg fitnessmachine

Zoals je daarnet al kon lezen, is een training op de SkiErg van Concept2 een fitness workout waarbij je je hele lichaam traint. De focus ligt op je bovenlichaam. Met name je biceps en triceps krijgen het flink te verduren.

Ook je borstspieren, nekspieren en rugspieren moeten behoorlijk wat kracht leveren om de trekbeweging vloeiend te houden. Ook je buikspieren zal je na een training zeker voelen.

Het is zeker niet zo dat je onderlichaam niks doet tijdens de workout. Je benen en billen moeten zich flink aanspannen. De skitrainer is ideaal voor een stevige training. Niet voor niks wordt het veelvuldig gebruikt bij fitness en crossfit.

Relevante artikelen:

Airrunner

Airbike

Voor wie is een ski apparaat geschikt?

In principe voor iedereen die een stevige training wil uitvoeren. Het handige van de weerstand is dat deze zich aanpast aan jouw kracht. Daardoor kan je ook als beginner prima trainen op de SkiErg Concept2.

De trainingen zijn vooral zwaar voor je bovenlichaam. Daardoor kan je ook als je bijvoorbeeld zwakke enkels of zwakke knieën hebt, prima uit de voeten met dit fitnessapparaat. Daarnaast kunnen atleten en langlaufers prima trainen op dit apparaat. Het is een uitstekende voorbereiding op het echte werk.

En als je wilt afvallen, is een langlauf fitness apparaat een prima toestel om te kopen. De SkiErg Concept2 is een uitstekend cardio apparaat voor vetverbranding.

Conditie opbouwen

Er bestaat nauwelijks een betere manier om conditie op te bouwen.

Omdat het zo zwaar is en je jezelf volledig in het zweet kunt werken, gaat je conditie met sprongen vooruit. En vanwege de weerstand van de kabels die je naar beneden moet trekken, doe je ook nog eens aan krachttraining.

Daarom kan je wel stellen dat iedereen die van sporten en fitness houdt, een ski apparaat zou moeten gebruiken.

Conclusie: is een ski apparaat een aanrader?

aanschaffen skierg concept 2

Als je tegelijk aan je conditie en kracht wilt werken, ga je niet snel een beter apparaat vinden. Misschien een roeitrainer, dit komt min of meer op hetzelfde neer.

Zeker als je met enige regelmaat in de echte sneeuw gaat langlaufen, is een skitrainer een prima apparaat om in vorm te komen.

En als je er een wilt kopen, is de SkiErg van Concept2 de beste die je kunt krijgen. Daarom hoef je er eigenlijk niet lang over na te denken.