Kun je snel afvallen met pillen?

Mensen zoeken constant naar goede manieren om veel kilo’s kwijt te raken. Het liefst doen ze dit ook nog zo snel mogelijk.

Vaak wordt hiervoor gekeken naar diëten, maar ook snel afvallen met pillen is vandaag de dag populair. Maar werken ze wel echt of is het alsnog nodig om te bewegen en gezond te eten naast de supplementen?

Nou, we vertellen je alvast dat de pillen geen wondermiddelen zijn om snel af te vallen. Toch kun je wel degelijk gewicht kwijtraken met de tabletten. Hierover lees je hieronder meer.

Snel afvallen met pillen in het kort

De belangrijkste vraag van dit artikel gaat natuurlijk over of je snel kunt afvallen met pillen.

Helaas is ons antwoord hierop kort maar krachtig: nee.

Dit betekent desondanks niet dat je helemaal niet kunt afvallen met de supplementen. Dat is namelijk wel degelijk mogelijk, maar je moet de pillen zien als een extra hulpmiddel.

Als je snel af wilt vallen, moet je namelijk niet alleen tabletten slikken. Je moet juist ook diëten en sporten.

De supplementen geven je ondertussen een duwtje in de rug zodat je mogelijk sneller, meer en makkelijker kilo’s kwijtraakt. Toch zijn de afslankpillen zeker geen wondermiddeltjes!

Waarom kun je soms wel afvallen met pillen?

afvallen met pillen

De meeste tabletten helpen niet echt bij het verliezen van kilo’s. Toch zijn er wel wat pillen die ervoor zorgen dat je afvalt.

Ze geven je een steuntje in de rug, bijvoorbeeld door je vetverbranding te stimuleren.

Ook kun je met pillen je stofwisseling versnellen en daardoor gewicht kwijtraken. Dit is echter niet met alle supplementen mogelijk.

Zo is het belangrijk dat de afslankpillen cafeïne bevatten. Dit is nodig aangezien dit stofje bijdraagt aan het verliezen van vet. Bovendien versnelt je stofwisseling door cafeïne.

Het kan bovendien je hongergevoel tegenhouden, waardoor je beter in staat bent om door te gaan met je dieet. Je krijgt bovendien meer energie door een afslankpil met cafeïne in te nemen.

Er zijn nog meer stofjes in afslankpillen die bijdragen aan vetverlies. Dit geldt bijvoorbeeld voor CLA, wat staat voor Conjugated Linoleic Acid, oftewel geconjugeerd linolzuur.

Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat CLA de vetzucht vermindert. Het kan daardoor helpen tegen obesitas.

Ook pillen met groene thee extract helpen bij snel afvallen, zo toont deze studie aan. Het onderzoek toonde aan dat de vetoxidatie in rust en tijdens inspanning hoger wordt door dit stofje.

Er is nog een reden waarom je af kunt vallen met supplementen. Dit is het placebo effect. Dat moeten we natuurlijk even uitleggen.

Een pil mag dan wel geen stofjes bevatten die bijdragen aan vetverlies, alsnog kun je er dus kilo’s mee verliezen. Hiervoor is het wel essentieel dat je het volste vertrouwen hebt in de afslankpillen.

Het placebo effect kan dan optreden, waardoor je alsnog afvalt terwijl de tabletten hier dus niet echt bij helpen.

Er is nog niet heel veel betrouwbaar onderzoek naar dit effect gedaan, maar veel gebruikers zeggen toch echt dat ze hierdoor zijn afgevallen met behulp van capsules.

Hoe snel kun je afvallen met pillen?

Het is dus wel degelijk mogelijk om af te vallen met behulp van de supplementen, maar je moet zeker geen wonderen verwachten. Je valt dus zeker niet twee keer zo snel af met pillen.

Hoe snel je wel kilo’s kwijtraakt door de tabletten weten we echter niet precies. Het is heel moeilijk om dit te berekenen en te meten.

Bovendien hebben onderzoekers dit nog niet echt bestudeerd, al hebben sommige experts wel geschat dat de afslankpillen je metabolisme verhogen met maximaal een paar procent.

Ze hebben dus een beetje effect, maar daar is het ook mee gezegd.

Je had zelfs ook zonder pillen evenveel kunnen afvallen dan met de pillen, al had je dan wel nog gezonder moeten eten en meer hebben gesport.

Doe je dit al? Ja, dan kunnen de supplementen wel een steentje bijdragen aan je vetverlies.

Hierbij is het wel belangrijk dat je een realistisch doel voor je stelt. De pillen zijn immers geen wondermiddelen, dus je valt echt niet elke week 5 kilogram of zoiets af.

Een goed doel is om elke week 500 gram of iets dergelijks af te vallen. Dit kan meer zijn als je (extreem) overgewicht hebt.

Welke soorten pillen helpen bij het afvallen?

cafeine pil afvalpil

Snel afvallen met pillen is dus niet volledig mogelijk, al kunnen ze wel helpen bij gewichtsverlies. Er zijn op dit vlak meerdere afslankpillen die een steentje kunnen bijdragen:

  • Vetblokkers
  • Fatburners
  • Groene thee supplementen
  • Eetlustremmers
  • Koolhydratenblokkers
  • Cafeïnetabletten

Deze supplementen bevatten over het algemeen de stofjes die we eerder in dit artikel hebben genoemd. Ze dragen op meerdere manieren bij aan je afvalproces.

Als de tabletten niet minstens een van deze stofjes bevatten, zijn ze vaak geen aanraders.

Sterker nog, de kans is groot dat ze dan zonde van je geld zijn. Ze kunnen bovendien je gezondheid beschadigen, aangezien afslankpillen kunnen resulteren in diverse vervelende bijwerkingen.

Hoe kun je beter en meer afvallen met pillen?

Als je graag pillen wilt slikken om veel kilo’s kwijt te raken, doe je er goed aan om niet alleen op de supplementen te focussen. Het is namelijk ook belangrijk om je voedingspatroon te verbeteren.

Volg een specifiek dieet of eet simpelweg net iets gezonder. Bovendien moet je genoeg bewegen, anders is afvallen met pillen niet echt mogelijk.

Daarnaast moet je de juiste supplementen innemen. Het is hierbij vooral belangrijk om capsules te slikken die cafeïne bevatten.

Vermijd het gebruik van illegale afslankpillen vanwege de gezondheidsrisico’s.

Conclusie

afvalpillen en sporten

Al met al is afvallen met pillen op zich wel mogelijk, al hangt dit wel van je levensstijl af.

Als je continu ongezond eet en helemaal niet beweegt, kun je zoveel supplementen slikken als je wilt, je zult zeker geen kilo’s verliezen.

Integendeel zelfs, de kans is groot dat je juist aankomt.

Wil je afvallen met behulp van supplementen?

Je moet dus niet alleen tabletten slikken, maar ook gezond eten en sporten. Je valt dan waarschijnlijk niet snel af met de pillen, maar het proces wordt wel iets gemakkelijker.