Spieren opbouwen na je 50e? Zo doe je dat!

Ben jij boven de 50 en wil je grotere spieren? Spieren opbouwen na je 50e klinkt misschien onmogelijk, maar niets is minder waar!

In dit artikel lees je alles over spieropbouw na je 50e. Hierbij wordt precies uitgelegd wat je moet doen om spieren op te bouwen. Ook lees je meer over vetverbranding bij 50 jarigen, waardoor je spieren beter zichtbaar zijn.

Na dit artikel weet jij hoe je na je 50e alsnog een gespierd lichaam krijgt!

Spieropbouw na je 50e optimaliseren

Het is dus zeker mogelijk om na je 50e nog aan je spiermassa te werken. Er zijn wat dingen die je kunt doen om als 50er effectief spieren te kweken.

De belangrijkste dingen die je kunt doen vind je hieronder:

Goede voeding

sport en eten

Allereerst is goede en gezonde voeding erg belangrijk om spieren op te bouwen. Mensen boven de 50 hebben namelijk een langzamere vetverbranding dan jonge mensen. Hierdoor is het voor hen extra belangrijk om goed op te letten wat je eet.

Daarnaast is het belangrijk om veel eiwitten te eten. Proteïne zorgt namelijk voor een beter spierherstel en een betere vetverbranding. Zeker bij oudere mensen is spierherstel enorm belangrijk.

Uiteraard mag je heus weleens iets ongezonds eten. Houd echter altijd rekening met het feit dat je het voedsel ook weer moet verbranden.

Niet te veel trainen

Voor mensen boven de 50 is het erg belangrijk om spiergroepen niet overmatig te trainen. Een spiergroep te veel trainen zorgt bij oudere mensen namelijk sneller voor blessures. Door blessures wordt je trainingsprogressie natuurlijk flink vertraagd.

Voor veel mensen boven de 50 geldt dat hun spieren een langere hersteltijd hebben. Het is daarom belangrijk om een spiergroep maximaal twee keer per week te trainen.

Merk je dat je te veel last houdt? Dan kun je zelfs teruggaan naar elke spiergroep één keer per week trainen.

Buikvet verbranden en spiermassa opbouwen bij ouderen

Als oudere kun je tijdens het opbouwen van spieren ook effectief vet verbranden. Buikvet verbranden en spiermassa opbouwen bij ouderen werkt echter wel iets anders.

Hieronder vind je de dingen die je kunt doen om sneller buikvet te verbranden.

Veel cardio

ouderen op hometrainer

Allereerst is het belangrijk om naast je krachttraining veel cardio te doen. Cardio zorgt er namelijk voor dat je effectief vet verbrandt. Hoe meer cardio je doet, hoe strakker je lichaam er dus uitziet.

Daarnaast zorgt cardio ervoor dat je spieren soepel blijven. Ook blijft de doorbloeding in je lichaam op peil dankzij cardio. Deze voordelen verkleinen dan weer de kans op spierblessures als je krachttraining gaat doen.

Compound oefeningen

Als je wilt afvallen en tegelijkertijd spieren wilt opbouwen moet je daarnaast compound oefeningen doen. Compound oefeningen zijn oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen tegelijk traint.

Het voordeel van compound oefeningen is dat de oefeningen erg intensief zijn. Hierdoor verbrand je meer calorieën terwijl je aan het trainen bent.

Ook hoef je door de compound oefeningen minder lang in de sportschool te blijven. Dit is ideaal als je kort wilt kunnen trainen om zo eventuele blessures te voorkomen.

Kunnen ook 60 plussers nog spiermassa kweken?

Ook als je 50 of 60 jaar bent kun je gerust nog in spiermassa aankomen. Een strak lijf na je 50e is echter wel een uitdaging. Het zal namelijk niet zo snel meer gaan als het vroeger ging. Toch kun je als vijftiger of zestiger nog prima grotere spieren kweken.

Wil je als 60 plusser toch iets doen om sneller in spieren aan te komen? Dan kun je gebruik maken van bepaalde spierversterkende middelen. Let er hierbij wel op dat deze middelen kunnen zorgen voor explosieve energie. Hierdoor kun je jezelf sneller overbelasten.

Supplementen voor mensen voor boven de 50

Creatine hersenen boven 40

Er zijn verschillende spierversterkende middelen en supplementen die mensen boven de 50 helpen. Mannen en vrouwen kunnen deze hulpmiddelen gebruiken.

De onderstaande supplementen zorgen ervoor dat jij je sportieve doelen sneller haalt.

Allereerst werkt creatine na je 40e zeer effectief in je lichaam. Zo verbetert het supplement je brein, waardoor je geheugen beter werkt. Ook zorgt creatine na je 40e voor stevigere en sterkere spieren, wat blessures kan verminderen.

Verder kun je als 50er ook gebruik maken van eiwitshakes. De eiwitshakes zijn een effectief supplement om je spierherstel te verbeteren. Zeker oudere mensen met zwakkere spieren kunnen een supplement gebruiken dat spierherstel versnelt.

Spieren opbouwen na je 50e – conclusie

Spieren opbouwen na je 50e is een hele klus. Toch is het zeker niet onmogelijk. Als je goed eet en gericht sport zul je gegarandeerd progressie in je spiergroei zien. Ook zijn er dus supplementen die je kunt gebruiken om je spiergroei te versnellen.

Een groei in spiermassa voor ouderen is lastiger, maar het kan dus wel!