Spierversterkende middelen kopen? De 3 beste spierversterkers

Kijk je in de gym met jaloezie naar de lichamen van andere sporters? Of ben je een bodybuilder die graag nog wat meer spiermassa wilt? Dan kun je spierversterkende middelen gaan gebruiken.

Er zijn honderden spierversterkers op de markt, die niet allemaal even goed zijn. Gelukkig is er ook heel veel goeds te koop. In dit artikel staan de drie beste spierversterkers.

Dit zijn de beste veilige spierversterkers

Straks wordt nog duidelijk waar je op moet letten als je de beste veilige spierversterkers wilt gebruiken. In ieder geval kan je ervan uitgaan dat de drie spierversterkende middelen die hieronder zijn, volkomen veilig zijn.

1. Best geteste spierversterker – Animal Test

Animal Test spierversterker

De best geteste spierversterker Animal Test is een combinatie van veilige en effectieve plantenextracten.

Het is op de markt gebracht voor fanatieke bodybuilders en gewichtheffers. Het advies is om drie weken achter elkaar een dosis van dit middel in te nemen.

Het is een goed werkend spierversterkend middel. Zelfs zo goed, dat je Animal Test maar maximaal 6 weken achter elkaar mag gebruiken, met een week ‘rust’ ertussen.

Daarna mag je vier weken lang geen Animal Test nemen. Dat zegt wel iets over de kracht van deze spierversterker.

Voordelen:

 • Zeer sterke spierversterker
 • Populair bij bodybuilders
 • Meest effectieve samenstelling

Nadelen:

 • Prijzig
2. Beste spierversterker voor extra energie – Bulk Extreme

Bulk Extreme capsules

Bulk Extreme is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Deze zorgen er niet alleen voor dat het testosteronniveau omhoog gaat, maar hebben allerlei fijne extra’s.

Zo gaat je cholesterol omlaag, en je krijgt door het gebruik van Bulk Extreme meer energie. Dit komt weer goed van pas tijdens het sporten.

In een bus Bulk Extreme zitten 90 capsules. Je neemt er dagelijks drie in. Het advies is om Bulk Extreme maximaal twee maanden achter elkaar te gebruiken. Daarna is het verstandig om een maand te stoppen.

Voordelen:

 • Meer energie
 • Stuk goedkoper dan Animal Test
 • Cholesterol gaat omlaag

Nadelen:

 • Niet voor langdurig gebruik
3. Beste natuurlijke spierversterker – Animal M-Stak

Animal MStak spierversterker

Dankzij de beste natuurlijke ingrediënten is Animal Mstak een prima spierversterkend middel.

De samenstelling is een mix van plantenextracten, fruitextracten en aminozuren. Ook die laatste groep mag niet onderschat worden. Aminozuren zorgen namelijk voor de opbouw van spieren.

In de verpakking zitten 21 zakjes. Iedere dag neem je een zakje in tijdens een maaltijd. Op trainingsdagen is het het beste om een half uur tot drie kwartier voordat je gaat trainen Animal M-Stak te gebruiken.

Houd er rekening mee dat dit een zeer krachtige natuurlijke spierversterker is. Als je nog geen 18 bent mag je geen Animal M-Stak gebruiken. Ook voor zwangere vrouwen is deze spierversterker niet geschikt.

Voordelen:

 • Boordevol aminozuren
 • Perfect voor bodybuilders
 • Vrij van hormonen

Nadelen:

 • Sterk middel, daardoor niet voor iedereen geschikt
Waar moet je op letten bij het gebruik van spierversterkers?

In de top 3 met beste spierversterkende middelen heb je al een patroon kunnen ontdekken. Deze supplementen zijn niet geschikt voor langdurig gebruik.

Een maand, soms twee, en dan moet je even stoppen. Daar is natuurlijk niks mis mee, omdat je in de tussentijd hard blijft trainen.

Dat trainen is natuurlijk het belangrijkste, nog een stuk belangrijker dan het juiste spierversterkend middel. Zonder trainen krijg je geen spieren, hoeveel spierversterkende supplementen je ook slikt.

Nooit illegale spierversterkers

Wat hebben Marion Jones, Ben Johnson en Lance Armstrong met elkaar gemeen? Behalve dat dit ex-topsporters zijn, hebben ze tijdens hun carrière verboden anabole steroïden gebruikt.

Dat hebben ze moeten bekopen met het inleveren van respectievelijke drie en één Olympische gouden medailles, en zeven zeges in de Tour de France.

Als je zelf wedstrijdsporter bent, is het zeker geen goed idee om verboden middelen te gebruiken. Het risico op een dopingcontrole is er altijd, en je wil niet bekend staan als de atleet die aan de doping zat.

Bovendien is het slecht voor je lichaam.

Daarom moet je wegblijven bij illegale spierversterkers en alleen natuurlijke spierversterkers gebruiken. Deze bestaan volledig uit natuurlijke (en dus legale) ingrediënten.

Spierversterkers voor vrouwen?

optrekrek

Bij spierversterkende middelen denk je wellicht eerder aan supplementen voor mannen. Spierversterkers geven het testosterongehalte in je lichaam een boost.

Dat is toch vooral een mannenhormoon? De praktijk is anders, want ook vrouwen kunnen profijt hebben van spierversterkers.

Testosteron is namelijk ook voor vrouwen een belangrijk hormoon. Een te laag testosterongehalte kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van vrouwen. Er kunnen allerlei klachten ontstaan. Dat kunnen serieuze gezondheidsproblemen zijn, zoals borstkanker en onvruchtbaarheid.

Behalve voor de gezondheid is testosteron ook een belangrijke booster voor de spiergroei van vrouwen. Van nature maken vrouwen minder testosteron aan dan mannen.

Een goede spierversterker kan de aanmaak van spieren een dankbaar zetje geven.

Een alternatief: Goede voeding

gezond eten

In dit artikel staan natuurlijke spierversterkers. Critici kunnen zeggen dat een echte natuurlijke spierversterker niet uit een capsule, pil of een zakje komt. Die zitten namelijk in voeding.

Als je door middel van voeding je spiergroei een boost wilt geven, dan kan dat. Houd er wel rekening mee dat dit een stukje minder effectief is.

Natuurlijke spierversterkers kan je samenvatten als voeding waar veel eiwitten en creatine in zit. Eiwitten beschermen je spieren tegen afbraak. De spierscheurtjes, die de spierpijn veroorzaken, worden dankzij de inname van eiwitten hersteld. Creatine voorziet je spieren van energie.

De volgende voeding is geschikt als natuurlijke spierversterker:

 • Vis
 • Vlees
 • Eieren
 • Zuivel
 • Noten
 • Peulvruchten

Er is wel een verschil tussen vlees en vlees. Een stuk vet varkensvlees gaat je weinig opleveren, behalve maagklachten. Kip is een stuk beter.

Voorbeelden van lekkere en praktische snacks na het trainen zijn een boterham met banaan en pindakaas of een schaaltje Franse kwark.

Behalve eiwitten zijn ook vitamines erg belangrijk. Deze vind je vooral in groente en fruit.

De voor- en nadelen van spierversterkers

Spierversterkende middelen hebben hun voor- en nadelen. Dit zijn de belangrijkste voordelen.

Voordelen spierversterkers

 • Snellere spiergroei
 • Beter herstel
 • Meer energie
 • Mentale steun

De eerste drie zijn al grotendeels besproken in dit artikel. Dat je spieren sneller groeien, is geen verrassing. Dit is immers de voornaamste bedoeling van spierversterkende middelen.

Tegelijkertijd herstellen je spieren sneller van een zware training. En je krijgt meer energie door een spierversterker te gebruiken. Als je dit een uur voor de training doet, heb je het beste effect.

Het mentale deel wordt nog weleens onderschat. Hoe fanatiek je ook bent, iedereen heeft dagen waarop het zwaar is om aan de slag te gaan.

Je benen doen pijn, je hoofd staat niet naar sporten. Het gebruik van een spierversterker kan je net dat duwtje in de rug geven om toch naar de gym te gaan.

Nadelen spierversterkers

 • Het zijn geen wondermiddelen
 • De prijs
 • Soms best heftig spul

Spierversterkers zijn geen wondermiddelen. Natuurlijk groeien je spieren iets sneller door een spierversterkend middel te gebruiken. Je kunt echter niet verwachten dat je na een maand slikken eruitziet als een bodybuilder.

Het is een hulpmiddel, niet meer dan dat.

Bovendien is een spierversterker een hulpmiddel dat behoorlijk wat geld kan kosten. 40 euro per maand is geen uitzondering, dit kan oplopen tot meer dan het dubbele. Dat is natuurlijk een aardige som geld.

Er zijn verschillende soorten spierversterkers. Eén ding hebben ze echter gemeen, dat je ze niet te lang achter elkaar mag gebruiken. Het kunnen best heftige middelen zijn.

Het goede nieuws is dat je geen bijwerkingen kunt krijgen van de spierversterkers uit dit artikel, omdat het om natuurlijke producten gaat.

Bijwerkingen zijn alleen mogelijk als je allergisch bent voor één van de bestanddelen.

Conclusie: is een spierversterkend middel de moeite waard?

Als je een serieuze krachtsporter bent die nog wat gespierder wilt worden, is een spierversterker zeker de moeite waard om te gebruiken.

Het voordeel is dat je het toch maar een maand mag gebruiken. Bij een tegenvallend resultaat ben je zo weer gestopt.

Voor beginnende krachtsporters is het niet nodig om spierversterkers te gebruiken. Je kunt beter eerst zelf voldoende spieren kweken. Daarna kun je altijd nog verder kijken.