Wat is de beste spinning app voor online spinning lessen?

Vind jij spinning een leuke manier om te trainen? Dan heb je vast weleens gebruik gemaakt van een spinning app.

Maar wat is nu de beste spinning app die er is?

Er zijn veel verschillende online spinning applicaties die je kunt gebruiken. Niet iedere spinning app is even goed. Daarom heb ik uitgezocht welke spinning applicaties het best zijn.

In dit artikel lees je alles over de beste spinning apps. Ook lees je meer over de voordelen van het gebruik van spinning software. Zo weet jij na dit artikel welke spinning app jij het beste kunt gebruiken.

De beste spinning apps op een rijtje

Om effectief te kunnen trainen op een spinning bike wordt vaak een spinning app gebruikt. Het kan echter lastig zijn om een spinning applicatie te vinden die bij jou past.

Hieronder vind je de 5 beste spinning apps waarmee je gegarandeerd goede trainingsresultaten zult halen.

1. Cyclemasters

CycleMasters spinning les

De beste spinning app van dit moment is Cyclemasters. Deze online spinning applicatie bevat namelijk enorm veel spinning lessen die je kunt doen. Hierdoor is trainen met Cyclemasters altijd uitdagend en nooit saai.

Met Cyclemasters kun je allereerst virtueel trainen. Je kunt verschillende routes fietsen die je op je tablet kunt volgen. Ook kun je de online spinninglessen vaak via het scherm van je spinning bike volgen.

Verder kun je spinning lessen volgen die door een digitale instructeur worden gegeven. Dankzij de instructeur krijg jij tijdens je training motivatie om je training vol te houden.
2. CycleGo

CycleGo spinningles app

CycleGo is een gratis applicatie die je gebruikt om online spinning lessen te volgen. Deze gratis spinning app heeft verschillende leuke en uitdagende trainingen die je kunt volgen.

De trainingen volg je allereerst eenvoudig op het scherm van je spinfiets. Ook kun je de trainingen op je telefoon of tablet volgen.

Verder is deze spinning app erg interactief. Je fietst namelijk digitale routes, waarbij een virtueel karakter jouw fietsbewegingen nabootst. Je kunt kiezen uit verschillende digitale routes en personages om mee te trainen.

Tenslotte kun je er ook voor kiezen om een uitgebreidere premium CycleGo abonnement te nemen.
3. Zwift

zwift spinningles app

Zwift is één van de bekendste spinning applicaties die er is. Deze applicatie wordt namelijk standaard op veel spinning bikes in sportscholen gebruikt.

Allereerst kun je met Zwift veel verschillende intensieve virtuele fietstochten volgen. Elke fietsroute heeft andere uitdagingen die je tijdens je trainingen moet halen.

De Zwift applicatie is daarnaast eenvoudig te koppelen met je spinning bike. Ook kun je een tablet, tv of smartphone gebruiken om je trainingen te doen. Hierdoor kun jij overal en op ieder moment trainen en je progressie bijhouden.

Tenslotte is deze spinning software ook te gebruiken door professionele sporters.
4. Kinomap

Kinomap virtuele fietsroutes

Kinomap is een applicatie waarmee je bestaande fietsroutes op je spinfiets kunt volgen. Deze spinning software slaat namelijk routes op die mensen in het echt hebben gefietst. Jij kunt deze routes hierna eenvoudig op je spinning bike volgen, gewoon vanuit huis.

Allereerst kun je met Kinomap uitdagende routes volgen. Je kunt deze spinning software namelijk koppelen met je spinfiets. Hierdoor kun je hoogteverschillen tijdens je training realistisch nabootsen.

Verder is Kinomap een applicatie die je eenvoudig met meerdere apparaten kunt koppelen. Als je de applicatie op je telefoon downloadt, kun je deze op meerdere spinfietsen gebruiken.
5. Spinning Connect

spinning connect statistieken

Spinning Connect is een handige mobiele applicatie om verschillende trainingsstatistieken bij te houden. Deze applicatie is ideaal voor mensen die zoeken naar een gratis spinning app voor thuis.

Allereerst kun je met deze spinning software afgelegde trainingen opslaan. Verder kun je deze applicatie koppelen met gezondheidsapplicaties zoals Apple Health. Hierdoor kun je makkelijk je progressie bijhouden en je eigen records verbeteren.

Ook is de Spinning Connect app te verbinden met je spinfiets. Hierdoor kun je de statistieken vanuit je spinning bike in de applicatie aflezen.

Tenslotte gebruik je deze app om statistieken zoals hartslag, calorieverbruik en trainingstijd bij te houden.
Voor wie is spinning software bedoeld?

Spinning software is ideaal voor sporters die hun trainingsprogressie in een app willen bijhouden. Spinning is natuurlijk erg leuk en uitdagend, maar je progressie bijhouden is ook belangrijk.

Hieronder vind je een aantal doeleinden waar de spinning app het meest voor wordt gebruikt.

Mensen die willen afvallen

Allereerst wordt de spinning app veel gebruikt door mensen die willen afvallen. Virtueel fietsen is namelijk een leuke en effectieve manier om calorieën te verbranden. Als je wilt beginnen met afvallen is het gebruik van spinning software een mooie start.

Dankzij spinning kun je effectief veel vet verbranden. Dankzij een uurtje uitdagend trainen met spinning software verbrand namelijk je zo’n 750 calorieën.

Mensen die hun conditie willen verbeteren

Ook om je conditie te verbeteren zijn spinninglessen erg effectief. Zeker interactieve en virtuele fietstochten, zoals een spinningfiets met Zwift aanbiedt, helpen hier goed bij.

Door dagelijks spinning software te gebruiken zul je binnen enkele weken al progressie merken. Je conditie zal met sprongen vooruit gaan!

Effectief thuis sporten

Fietstrainer thuis helling

Om thuis effectief en uitdagend te trainen is een spinning app ook erg bruikbaar. Een spinningfiets voor thuis is namelijk een geweldig apparaat om mee te trainen. Koppel je spinfiets met een betaalde of gratis spinning app en ga aan de slag!

Je hoeft dankzij een spinning applicatie dus niet meer naar de sportschool om uitdagend te trainen.

Online spinning lessen via een app – De voordelen

Spinning online gratis of betaald kunnen doen heeft verschillende voordelen. Spinning software wordt niet voor niets gebruikt door veel sporters.

Hieronder vind je de grootste voordelen van de spinning app.

Thuis professioneel trainen

Dankzij de spinning software kun je allereerst thuis op hoog niveau trainen. Spinning software is eigenlijk een uitdagendere variant van de hometrainer app.

Je kunt online spinning apps dus goed gebruiken om je trainingsniveau te verhogen.

Ook professionele sporters maken graag gebruik van spinning software. Profs kunnen hun conditie flink verbeteren door fanatiek te fietsen op een spinning bike.

Koppeling met je telefoon of tablet

Spinningbike met Zwift scherm

Het grootste voordeel is dat je de spinning software op je telefoon kan downloaden. Ook kun je de spinning applicatie op je tablet downloaden. Deze app kun je dan weer koppelen met een spinning fiets met scherm.

Deze koppeling op je telefoon of tablet is ideaal. Je kunt hierdoor namelijk altijd en overal dezelfde applicatie gebruiken. Je hoeft dus niet altijd op dezelfde spinning bike te trainen.

Thuis en in de sportschool kun je je eigen trainingsprogressie bijhouden en verbeteren.

Spinning apps gebruiken – Conclusie

Spinning apps zijn een geweldige manier om je training naar een hoger niveau te tillen. Het gebruik van spinning software heeft enorm veel voordelen. Zeker voor je gezondheid heeft het gebruik van spinning software veel voordelen.

Ik kan daarom iedereen aanraden om eens gebruik te maken van een spinning app.